Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017"— Præsentationens transcript:

1 DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Spor 2: Syn, uddannelse & erhverv, d Tove Kirk Jespersen, synskonsulent Center for Kommunikation, Herning

2 Baggrund: CKU Viborg-Skive & CFK Herning indledte i efteråret 2014 et samarbejde om at danne et netværk for synshandicappede i beskæftigelse eller med ønske om at komme i job. Vi inviterede til det første netværksmøde efter ”hukommelsen”, da vi ikke kunne trække en liste over erhvervsaktive. Borgerne blev/bliver opfordret til at give invitationen videre til andre synshandicappede i erhverv.

3 Det første brev til borgere
Er du interesseret i et nyt netværk for blinde & svagsynede? Målgruppe: Blinde og svagsynede i den erhvervsaktive alder, som har tilknytning til - eller ønsker tilknytning til arbejdsmarkedet. Formål: At CFK Herning og CKU Viborg i fællesskab vil tilbyde målgruppen et netværk, hvor arbejdsrelaterede emner kan drøftes.

4 Det første brev til borgere (fortsat)
Derfor vil vi gerne tilbyde at starte et netværk op, hvor det vil være muligt at drøfte relevante emner. Baggrund: Vores erfaringer som synskonsulenter viser, at der kan være store udfordringer for en blind/svagsynet i at være en del af arbejdsmarkedet. Forskellige undersøgelser viser det samme.

5 Det første brev til borgere (fortsat)
Emnerne kan være: transport til/fra arbejde, arbejdsrelaterede hjælpemidler (herunder IT), kompenserende hjælpemuligheder fx personlig assistance, mentor- og isbryderordning samt fortrinsadgang til job i det offentlige. Mulighederne er mange og vi hører også gerne fra dig, hvis du har forslag til emner, der kan tages op i et sådant netværk.

6 Det første brev til borgere (fortsat)
Vi forventer at afholde det første møde i uge 5 ( jan. 2015), hvor indholdet vil være oplæg fra CFK og CKU om vores rolle som synskonsulenter i arbejdsmarkedssager. Derudover skal vi drøfte hvor ofte netværket skal mødes og hvilke emner, der fremover skal være på dagsordenen.

7 Det første brev til borgere (fortsat)
Mødet vil blive afholdt på Center for Kommunikation i Herning, du skal selv sørge for transport til og fra mødet, men det vil være muligt at have en ledsager med. Vi håber, at du har lyst til at deltage og vil gerne have en tilbagemelding fra dig snarest og senest 8. december, om du er interesseret og hvis du er interesseret: om du synes det vil være bedst med et fyraftensmøde fra fx kl eller en lørdag kl. 9-12?

8 Det første møde Deltagerne valgte, at møderne skal afholdes uden ledsagere. Vil gerne afholde 2 møder årligt på lørdage. Havde flere emner til møderne fx lovgivning, transport, mindfulness Har oprettet lukket Facebook gruppe Synskonsulenterne sørger for invitation/tilmelding. Deltagerne laver dagsorden til næste møde og skriver referat af møderne

9 Nu samme dagsorden hver gang: Kl – 14.30 Erfaringsudveksling - Her bidrager alle - ”Jeres historie” 1 eller 2 fortæller om deres vej på arbejdsmarkedet. Tips og tricks med apps for blinde og svagsynede Åben - bidrag gerne med input

10 Evaluering 30.9.17(fra Netværkets referat)
Synskonsulenterne efterspørger deltagernes mening om disse netværksmøder. Der er supergode tilbagemeldinger: Netværket er aktivt, når vi mødes. Vi er gode til at sparre med hinanden, netværke og dele vores problematikker, løsninger osv. Det er også en styrke, at vi er her lokalt, geografisk, så vi lærer hinanden at kende. De gode historier har været et enormt givende.

11 Evaluering 30.9.17 (citeret borgere)
”høre andres erfaringer i stedet for at læse sig til det” ”befriende af være sammen med andre svagsynede” ”vi har stor aldersspredning, det giver god mulighed for at lære fx apps fra de yngre” ”et fristed” ”udveksling af viden” ” vi er ikke hver især alene”

12 Tove Kirk Jespersen, synskonsulent Center for Kommunikation, Herning
Tak fordi I lyttede Tove Kirk Jespersen, synskonsulent Center for Kommunikation, Herning


Download ppt "DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google