Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Advertisements

Energibevidst projektering
NYE BESTEMMELSER I BR08 OG NY BYGGELOV
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Aalborg 24 grupper (ca. 4 pers. i hver gruppe)
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Oversigt over nye bestemmelser i BR08, ved arkitekter MAA Christian Eifer og Frederik Springborg Copyright, 1996 © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.
I henhold til IEU-instruksen skal institutioner, som foretager elektronisk aktivitetsindberetning og som efterfølgende modtager tilskud på den baggrund,
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Aktuelle emner fra Energistyrelsen Rikke Holgersen.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
Kvalitetsstyringsordning for sagsbehandling på natur- og miljøområdet Maj 2010.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Dokumentationskrav ved.
Dialogforum - Engrosmodel
Faglærerkonference uge 26
Nyt fra ministeriet Miljøvurderingsdag, den 17. august 2017, Aalborg
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
Kliniske forsøg services på DKMAnet
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Vejledning: selvbetjeningssystem
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
MorgenBriefing 19. maj 2017: EU-Persondataforordningen – hvad betyder de nye regler for danske virksomheder.
Nyt fra Energistyrelsen DABYFO 2011 v/Ejner Jerking
Skolernes kvalitetsrapport
14. MARTS 2016 YARAs etablering Kommunens Myndighedsrolle.
DABYFO kredsmøde Solrød den 11. maj 2016
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Konference Danske Havne
Velkommen BR-10 Seminar.
OPSAMLING OG FORELØBIG EFFEKT AF CYKELPULJEN
DABYFO, Kastrup, 3. maj 2011 Ernst Jan de Place Hansen, SBi
Spørgsmål til og svar fra TBST.
Nyt bygningsreglement
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Intro til byggeområdet
Social – og Beskæftigelsesudvalget
Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
EKsamen på Horsens Gymnasium 2018
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Lov og praktiske løsninger Adfærd og ”plejer”… Samarbejde
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
Selvforvaltning af trafikale og tekniske sikkerhedsregler
Udkast til ændring af bygningsreglement 2018
af Kliniske Lærestolsprofessorer
GD2.c Adresseregister projektet
BR18 - Dokumentation af indplacering i brand- og konstruktionsklasser ved ansøgning og færdigmelding. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri.
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Lovliggørelsessager og BR18
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
Anvendelse af konventionalbod ved projektmangler – hvad er nyt?
Lovgivning.
Præsentationens transcript:

Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Deltagere fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen: Niels Bruus Varming Simon Kolby Christensen Dorthe Christophersen

Nyt fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Ændring af bygningsreglementet er i høring med høringsfrist den 1. maj 2019 med ikrafttrædelse 1. juli 2019 Det er uafklaret om det har betydning, at der inden længe udskrives valg Bestemmelserne om transportable konstruktioner er samlet i §§ 6a-6e Vejledninger fra styrelsen to gange årligt. Følges op med en nyhedsmail om nye og ændrede vejledninger Tilmelding til nyhedsmail Evaluering af BR18

BR 18 – det administrative system Den kommunale byggesagsbehandling § § 36: Inden kommunalbestyrelsen kan meddele byggetilladelse, skal kommunalbestyrelsen foretage en vurdering af, om den dokumentation, der indsendes efter §§ 10 og 11, er i overensstemmelse med de for byggesagen relevante krav i bygningsreglementet § §

Fortsat BR18 – det administrative system Hvad skal en ansøgning om byggetilladelse indeholde? § 10 En ansøgning om byggetilladelse skal indeholde: Oplysninger til identifikation af ejendommen mv. Oplysninger til identifikation af det arbejde, der udføres, herunder tegningsmateriale, placering mv. Oplysning om forhold vedr. kap. 8 og 20. Oplysninger om anvendelsen. I ombygningssager og ændret anvendelse også tidligere anvendelse. Oplysning om indplacering i konstruktionsklasse Oplysning om indplacering i brandklasse Oplysninger til BBR Erklæring om, hvilke tekniske forhold i BR byggearbejdet er omfattet af. § § §

Fortsat BR18 – det administrative system Afslutning af byggesagen § 40 Byggearbejder, der kræver byggetilladelse, skal færdigmeldes til kommunalbestyrelsen. Stk. 2. Ved færdigmelding skal følgende fremsendes: Dok. for byggeskadeforsikring, hvis krav. Erklæring om, at det færdige byggeri er i overensstemmelse med bt og BR. Dokumentation for at BR er overholdt i den færdige bygning – herunder hvordan specifikke niveauer er fastsat på baggrund af BR’s funktionskrav. Drift- og vedligeholdelsesmanualer. § § §

Fortsat BR18 – det administrative system § 43 Byggearbejder, der kræver byggetilladelse, må ikke tages i brug uden ibrugtagningstilladelse. Stk. 2 Inden der kan gives ibrugtagningstilladelse, skal kommunen kontrollere, at ansøgeren har indsendt dokumentation for overholdelse af de krav i bygningsreglementet, som byggearbejdet er omfattet af, samt krav til dokumentation stillet ved bygge-tilladelsen. § § §

Fortsat BR18 – det administrative system Stikprøvekontrol § 46 Kommunalbestyrelsen skal i 10 pct. af de byggesager, hvortil der er meddelt ibrugtagningstilladelse, fore-tage stikprøvekontrol med den samlede dokumen-tation, der er indsendt ved færdigmelding af et byggearbejde, som dokumenterer overholdelse af bygningsreglementets krav i det færdige byggeri. Ved stikprøvekontrollen skal kommunalbestyrelsen påse, at byggeriet overholder de for byggearbejdet relevante krav i bygningsreglementet – svarende til den tidligere tekniske byggesagsbehandling. § § §

BYGGESAGSBEHANDLING – DET ADMINISTRATIVE SYSTEM