Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel"— Præsentationens transcript:

1 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Eksempel på vurderingsregler for Andelslejligheder. Maj 2018

2 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Generelle regler i forhold til at eje en andel i en andelsboligforening. Man ejer i fællesskab andelsforeningen og har ret til at bo i en bolig som størrelsesmæssigt passer med andelen af ejerskabet.

3 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Ejerskab. Som andelshaver i en andelsboligforening ejer man en andel af den samlede bygningsmasse f. eks. 63m2 af m2. Som andelshaver har man således ret til at bebo en lejlighed på 63m2.

4 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Pligter Som andelshaver har man pligten til at vedligeholde den lejlighed man bor i. Vedligeholdelsesarbejder er ikke forbedringsarbejder.

5 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Bygningsændringer i sin andelslejlighed. Hvis andelshaver ønsker at foretage bygningsmæssige ændringer i sin lejligheden, skal der indhentes tilladelse hertil fra foreningens bestyrelse. Du ejer ikke din lejlighed, men har retten til at bebo den.

6 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Dette betyder at: Bestyrelsen bør bede om en skriftlig ansøgning, vedlagt tegningsmateriale. For at kunne indhente byggetilladelse eller anmelde byggearbejder i kommunens byggesagsafdeling, skal andelshaveren have en fuldmagt fra bygningsejeren, som er den siddende bestyrelse. 

7 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Dette betyder at: Bestyrelsen vil kræve en ”Kvittering af anmeldelse af byg-gearbejde” eller at der udarbejdes et byggeandragende til Københavns Kommune, når dette er krævet jf. lovgivningen. Ændringer i lejligheden skal overholde de lovgivningsmæssige krav hertil.

8 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Dette betyder at: Ved større ombygningsarbejder kan det være nødvendigt at få hjælp fra en rådgiver, arkitekt eller ingeniør. En rådgiver kan vurdere, om jeres tanker er mulige at gennemføre, hvilket kan fremme processen i kommunen.

9 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Dette betyder at: Når I bygger om, er det jer der har ansvaret for at det udførte er byggeteknisk korrekt og lovligt udført.  

10 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Dette betyder at: De i kvittering for anmeldelse af byggearbejder eller byggetilladelsen stillede krav til ombygningsarbejdet, skal opfyldes. Arbejde med el og vvs skal udføres af autoriserede installatører.

11 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Dette betyder at: Få en faktura fra de håndværkere, som udfører jeres el- og vvs arbejde. Det skal af fakturaen fremgå, at installatøren har en autorisation og et cvr. nummer.

12 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Badeværelser: Ombygningsarbejder i badeværelser skal opfylde de krav, der er stillet i byggetilladelsen samt i SBI anvisning 252, eller senest reviderede udgave af denne. Hvis gulvafløb i badeværelset flyttes, betragtes hele badeværelset som nyt.

13 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Badeværelser: Betonstøbning over et eksisterende gulvafløb er ikke lovligt, da afløbsvandet kan løbe ind i gulvkonstruktionen.

14 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Vurdering af forbedringer og løsøre i henhold til regler i ABF Håndbogen Vurderinger af forbedringer afskrives efter de retningslinjer, og over den årrække, som er anført i ABF Håndbogens katalog herfor.

15 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Vurdering af forbedringer og løsøre i henhold til regler i ABF Håndbogen ABF Håndbogen revideres med jævne mellemrum.

16 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Vurderings principper ABF Eksempel på forbedringsarbejder: Nyt køkken Nye gulve Tilpasset løsøre, (kan ikke flyttes): Indbygget klædeskab Eksempel på løsøre, (kan flyttes): Løst elkomfur

17 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Vurderings principper 5, 10, 20 og 30 år Nyt køkken, afskrives over 20 år Nye 30 mm massive trægulve, , afskrives over 30 år Indbygget klædeskab, afskrives over 20 år Løst elkomfur, afskrives over 10 år Rullegardin, afskrives over 5 år

18 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Vurderings principper lineær eller s kurve. Forbedringer og løsøre afskrives med: Lineær afskrivning eller S-Kurve afskrivning, anbefales af ABF

19 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Selve vurderingen: Sælgende andelshaver skal opliste sine egne forbedringer i det af mig fremsendte Excelark, med følgende kolonner: Pos. nr. Hvor Hvad Hvornår Hvor meget Hvor mange egne timer Bilag (faktura) bedes sorteret og påført pos. nr.

20 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Ved vurderingen i lejligheden Ved den fysiske gennemgang af lejligheden beskrives overfladerne og eventuelle mangler eller ulovligheder registreres og værdisættes. Den gamle vurdering hvor tidligere forbedringer er oplistet gennemgås, således at kun blivende forbedringer med-tages.

21 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Ved vurderingen i lejligheden Herefter gennemgås den af sælger udarbejdede liste over egne forbedringsarbejder og evt. løsøre. Listen sammenholdes med de bilag i forhold til det i Excel arket oplistede.

22 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Den gamle købsaftale gennemgås for at se, om der er specielle forhold i forbindelse med købet af lejligheden.

23 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Den af sælger fremskaffede El-attest og vvs erklæring gennemgås for eventuelle mangler. Herefter afsluttes mødet i lejligheden. Med det som grundlag værdisættes forbedringsarbejder, løsøre og eventuelle mangler. Vurderingen fremsendes til alle parter.

24 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Hvis sælgende andelshaver efterfølgende fremkommer med manglende bilag, faktureres der særskilt herfor, hvis vurderingen skal ændres. Vurderingen sendes til sælger, a/b og administrator. Den samlede salgspris er anført i de salgspapirer som administrator udarbejder.

25 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Administrator betaler på vegne af a/b mit honorar og trækker beløbet herfor i forhold til foreningens vedtægter.

26 Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Hvem er jeg Jeg har været vurderingsmand siden 1994, og haft det som en bibeskæftigelse ved siden af traditionel arkitektarbejde. Er uddannet som: Snedker, Bygningskonstruktør, Arkitekt Byggeøkonom


Download ppt "Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google