Climate Change, STX Fysik C

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Progression i samfundsfag
Advertisements

En dansk personlig kommentar til forslag til læreplan i naturfag og til fysikk 1 og 2 Albert Chr. Paulsen, IMFUFA, Roskilde Universitet.
Klimaændringer – kort version
AARHUS UNIVERSITET Centre for Science Education 27. marts 2009 Centre for Science Education Michael E. Caspersen Centerleder
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Er samarbejde med virksomheder og universiteter afgørende for at sikre interessen og relevansen i gymnasiets undervisning? Anvendelsesorientering i de.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Erhvervsskolen Nordsjælland Carlsbergvej Hillerød tlf Erfaringer med forlagt undervisning i Australien på htx,
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Spejlinger og mønstre. Program Kom til stede Siden sidst, evaluering og kursusbevis Redskaber indtil nu Spejling Stillface Hils på Bo Opvarmning Øvelse.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
SO-Eksamen På kanten af Danmark – Teknologiprojekt B Casper Ovesen og Andreas Olsen.
Skriftlighed Det fælles gods - præsentation af progressionsplan.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Er samarbejde med virksomheder og universiteter afgørende for at sikre interessen og relevansen i gymnasiets undervisning? Anvendelsesorientering i de.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Faglig udvikling i praksis 2017
Anvendelse.
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
E-learning om ballonprojektet
Velkommen.
Bilag 2: Oversigt over forløbet
Hvad er LABSTER?
”Avanceret” Programmering
Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium
Usecase-Manual-går arbejdsgange igennem
Dokumentation.
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
‘CT-Mnat’ Workshop 1 Opsamling på ”lektierne” og erfaringer fra coachingmøderne Adam Etches, Line Have Musaeus, CCTD.
Fremtidens uddannelsesdesign – teknologier på spil
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Dokumentation.
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
SO-Eksamen På kanten af Danmark – Teknologiprojekt B
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
1. Hvordan kan vi bruge dem som undervisere?
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
6. marts 2019 Rosborg Gymnasium
Søskendekurser Handicapcentret for Børn, Aarhus Kommune
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Satellitter – bevægelse i tyngdefelt
SIR – epidemimodeller med NetLogo
Binomialfordelinger i NetLogo
Jagten på det logistiske dyr!
Fusionsprocesser i stjerner
Rækkevidde af skråt kast
Væksttyper Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Kemisk Ligevægt Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Reaktionshastighed Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Simulering af binomialforsøg
Det lydløse terningekast
Toksikologi med agenter – et forløb i matematik (og bioteknologi)
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Parameterfremstilling og punktmængde
Geometriske Steder Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
LightAtomsBasic Introduktion: atomer og fotoner (fysik)
Enzymers virkemåde og aktivitet under forskellige forhold
Undervisningsplanlægning
Radioaktiv henfald med NetLogo
Enzymer og enzymreaktioner
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Hvorfor slå lyn ned i spidse genstande – FY?
Præsentationens transcript:

Climate Change, STX Fysik C Introduktion Mål De skal nu med udgangspunkt i en meget simpel model, hvor der kun bliver set på albedoeffekten, prøve at ændre på ’albedo’ i koden, for at se, hvilken konsekvens dette har. De skal også prøve at ændre på nogle af farverne. Der laves en opsamling, hvor eleverne udveksler erfaringer med modellen, og får mulighed for at reflektere over, hvilke konsekvenser en ændring i albedo og drivhusgasser kan have på klimaet. Hvordan kan en fysisk model fungere som middel til at give en kvalitativ og kvantitativ forklaring på fysiske fænomener? Formålet med undervisningsforløbet er at få eleverne til at få øjnene op for de muligheder der ligger i at kunne simulere over en fysisk model, og stimulere deres lyst til at arbejde med fysiske modeller ved at opleve muligheden for selv at kunne påvirke en konkret simulering ved parameteranalyse. Målet for undervisningsforløbet er, at eleven skal opnå en bedre forståelse for: hvilke parametre, der har betydning for temperaturen (og dermed klimaet) på jorden. det naturvidenskabelige princip i kun at variere én parameter af gangen. at selv et komplekst system, som jordens klima, kan simplificeres i en model. simulering igennem kodning. Didaktiske overvejelser Øvelsen er med til at aktivere en anden type elever, der har en eksperimenterende tilgang til viden. Øvelsen har et element af computerspil over sig, hvor eleverne selv er med til at lave spillereglerne. Beskrivelse af aktiviteten Man kan med fordel inden forløbet, have bedt eleverne om selv at installere NetLogo. Derudover er det en god idé at have installationskoden til både MAC og PC på et par usb-memory sticks, så de sidste elever hurtigt kan få det installeret. Dette undervisningsforløb er anvendt som led i et 4 timers undervisningsforløb om klima på STX Fysik C. Eleverne har ingen forudgående erfaringer med NetLogo. Der er taget udgangspunkt i NetLogo  Models Library  Earth Science Climate Change. Forløb: Efter at eleverne har lært lidt om global opvarmning og drivhusgasser, introduceres eleverne til programmet, NetLogo, idet de ser et par eksempler fra sample-biblioteket. De får herefter udleveret et arbejdsark, hvor de bliver bedt om at variere én parameter af gangen, og for hver parameter notere, hvad der sker med temperaturen. simpel model Kreditering Undervisningsmaterialet er udviklet af Jesper N. Andersen, Struer Statsgymnasium, i forbindelse med deltagelse i udviklingsprojektet Computational Thinking i Matematik og Naturfag i skoleåret ‘18/’19. Projektet køres i samarbejde mellem Danske Science Gymnasier og Center for Computational Thinking & Design, Aarhus Universitet.