Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Spejlinger og mønstre. Program Kom til stede Siden sidst, evaluering og kursusbevis Redskaber indtil nu Spejling Stillface Hils på Bo Opvarmning Øvelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Spejlinger og mønstre. Program Kom til stede Siden sidst, evaluering og kursusbevis Redskaber indtil nu Spejling Stillface Hils på Bo Opvarmning Øvelse."— Præsentationens transcript:

1 Spejlinger og mønstre

2 Program Kom til stede Siden sidst, evaluering og kursusbevis Redskaber indtil nu Spejling Stillface Hils på Bo Opvarmning Øvelse Pause Øvelse Pausetræning

3 Autencitet - at mærke mig selv Kontakten til mig selv Redskaber At kunne være i kontakt

4 Redskaber indtil nu. Grounding, (bold, energi ned i kroppen, opstramning) Fint til børn Grænser - bruge det til sig selv, kende signalerne aflæse. Terapeutisk felt. Grænser handler om den fysiske afstand til andre og de reaktioner vi har i forhold til mødet med andre Kropssprog – bevidsthed om egne og andres kropssprog.

5 ”Når jeg ser og bliver set, så er jeg.” Donald D. Winnicot ”De sociale interaktioner styrer følelserne – alle følelser er sociale.” Richard Davidson ”Vi er alle født til at deltage i hinandens nervestystem.” Daniel Stern

6 Spejlneuroner …en empatisk forståelse for hvad den anden er i gang med.. Spejlneuronerne aktiveres, når vi observerer en anden persons handlinger – og når vi selv handler. - ventral premotor cortex - Inferior parietal lobule - rostral part - Har som funktion at de forbinder mennesker med hinanden

7 Spejlneuroner og imitation Barnet har medfødte kompetencer til at imitere andres udtryk. Babyen laver et spejl af forældrenes ansigtsudtryk via øjnene.

8 Stillface http://www.youtube.com/watch?v=Btg9PiT0sZg

9 Børn og voksne har brug for: - at føle sig set, hørt og forstået. Spejling: ”Du blev lige lidt forskrækket”

10 Vi spejler hele tiden – det meste af tiden ubevidst Ved at blive bevidst om spejlingen kan det blive et redskab som vi kan bruge Bevidstheden får vi ved at være nysgerrig overfor vores egne reaktioner/sansninger ift andre børn og voksne.

11 Hej. Jeg hedder Bo http://www.youtube.com/watch?v=9wpqn1ycXfI&sns=em

12 Opvarmning Ansigtet

13 Øvelse 1 Grupper på tre: Vælg hvem der er A, B og C. A laver et ansigt med en følelse. C modellerer B til kropsligt at udtrykke den samme følelse. B, C og A fortæller, hvad de mærkede fysisk og så. Rollerne byttes, så alle få prøvet at være A, B og C.

14 Øvelse 2 3 og 3. Vælg hvem der A, B og C B og C former A til at være kropslig lukket. Snak om hvordan det føles og ser ud. Byt roller så alle kommer igennem modelleringen. B og C former A til at være kropslig åben Snak om hvordan det føles og ser ud. Byt roller så alle kommer igennem modelleringen.


Download ppt "Spejlinger og mønstre. Program Kom til stede Siden sidst, evaluering og kursusbevis Redskaber indtil nu Spejling Stillface Hils på Bo Opvarmning Øvelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google