Hvordan vil vi samarbejde fremover?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Svend Gønge-skolens værdier...
Advertisements

Debatmøde om lokale interesser i Ll. Næstved - Præsentation af Kommuneplanstrategi.
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Cand.mag. Lise Vandborg, Chefredaktør Litteratursiden
PR Kampagne for folkeskolen
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Visionsproces Fra ord til handling.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Vision – foreslag Mulighed 1 –Sundhed for alle i Åle-Hjortsvang-Hammer – vi skaber det sammen! Mulighed 2 –Sundhed for alle – sammen!
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Landdistriktspolitik i Mariagerfjord kommune - En vision for fremtidens landsbyer.
Fritidspas.
Idrætten i en ny storkommune  Kommunens idrætspolitiske målsætninger  Tilskudsordninger  Haller og anlæg  Brugerindflydelse i fremtiden  Strukturen.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Jeg hørte engang én sige, at hvis man skal have mennesker til at bygge et skib, skal man ikke give dem søm og træ. Man skal give dem drømmen om havet.
Lokal Aktions Gruppe Lokal Udviklingsstrategi
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Mere liv i Støvring Temagruppe: Tove Ottsen Ove Ottesen Tina Astrup David Hansen Inga Hansen Bjarne H. Jensen Benedikte K. Jensen.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Kulturrådet i Slagelse Hvordan sikre vi de bedste rammer? Næstformand Troels Brandt Diplom i ledelse Master i ledelse af forandringer - Erfaringerne fra.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Strategioplæg Det midlertidige Vækstforum for Region Syddanmark.
Tilgang III – synlighed i lokalsamfundet Overvejelse: - Kan man se at der er en FDF-kreds? - Og... Hvad vil en tilfældig person, man møder på benzintanken,
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
OBS: E2012 programmet fra 2009 til juni Herefter revideres mål og indsatsområder på baggrund af den fælleskommunale og fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
- hvor ligger udfordringerne?
Sådan bruger du præsentationen af Vision 2025
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Opsamling på de fire klyngemøder v. Jeanette Lund
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Ørkenfortets strategi 2020
Strategisk tænkning og samarbejde?
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Se mere om L21 ansøgning på
Lokale eksempler på tiltag der skaber positive forventninger.
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Grøn = ✔ Rød =
Barnesyn og børneperspektiv
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Hvordan vil vi samarbejde fremover? Carsten Blomberg Hansen

Aftenens program Velkommen og præsentation Etablering af stærke fællesskaber Fra det traditionelle fællesskab til det moderne fællesskab Rekruttering af frivillige Kommunikation af fællesskabet Næste skridt

106 har svaret - 75 % vil eller måske hjælpe med udviklingen. 57 % af disse er over 50 år. 64 % er ikke aktive i lokalsamfundet.

Indsatsområder Aktiviteter og samlingssteder: Konkret: Bedre synliggørelse og bedre koordinering af de lokale aktiviteter. Bedre bredbånd: Konkret: Bedre bredbånd og mobildækning lokalt. Naturen og det åbne land Konkret: Skabe mulighed for adgang til naturen og det åbne land. Børn, unge og ældre Konkret: Rammerne for det hele liv i lokalområdet skal være tilstede. Transport og trafik Erhverv og turisme Konkret: Rammerne og vilkårene for at drive og iværksætte erhverv og turismeaktiviteter i vores lokalområde skal udvikles og understøttes. Bosætning Konkret: Boliger der fraflyttes skal hurtigst muligt indflyttes og muligheden for udstykning og byggemodning skal fremmes.

som den frivillige selv brænder for! Plads til forskellighed og Stærke fællesskaber tager ofte udgangspunkt i enkelte / simple opgaver, som den frivillige selv brænder for! Plads til forskellighed og frihed til at gøre det den enkelte har lyst til.

Læringsperspektiv – gode historier Kommunikation Borgerinvolvering Aktiviteter før strategi Nye fælles arrangementer Servicering Fælles funktioner FC VestRum, Naturens dag, Cykelstien, Ungeråd, ungehus Fælles vandreture, Bosætningsdage Skihopbakke Lystbådehavnen som mødested Ridesti Madhus Generationsmøde

Fælles retning – Foreningsklynge! Dem der vil noget aktivt, rummes og er glade. De fortsætter eller sætter i gang. De mange aktiviteter skaber synlighed og engagement. Nogle rammer visionen, andre ikke. PYT – der sker noget! Ledelsen arbejder strategisk og har roen til dette arbejde. Nye behov opstår måske

Ideer og udvikling Servicering Struktur Ideer & kaos Lån nuværende aktiviteter fra foreningslivet! Lad frivillige der vil tage ansvar blive en del af fællesskabet Struktur Forening Projekt Servicering

Fællesskab

Fællesskab

Fællesskab

Fællesskab Identitetsbærende fællesskab Kernen er identiteten som er noget vi har sammen og som gør, at vi føler ansvar, og er med på, at vi både skal give og tage. Forhandlet fællesskab Kernen er institutionen og projektet som skal give noget til de enkelte deltagere.

Dialog i mindre grupper Forslag til dialog Hvad tilbyder vores fællesskab det etablerede foreningsliv? Skaber vores fællesskab nye aktiviteter? Servicerer og involverer vi de eksisterende organisationer? Eller det I har lyst til at tale om 

Forandringer

Forandring - Kontrolcirklen Indflydelse Vilkår

Forandring - Kontrolcirklen Indflydelse Vilkår

Fælles retning – mange enheder Kontrol Indflydelse Vilkår Ny fælles identitet

Fælles retning – tager tid ! Kontrol Indflydelse Vilkår Vaner Holdninger Kultur Forandring Dele Økonomi

Fra det traditionelle til det moderne Det traditionelle fællesskab Det moderne fællesskab Pligtorienterende Arvet Bundet til sted Fokus på det kollektive Lukket Fast definerede fysiske grænser Hierarkisk Tidsbundet og planlagt Kontinuerligt og uden tidsbegræns. Lystorienteret Tilvalgt Interaktivt og knyttet til relationer Fokus på individet i kollektivet Åbent Flydende grænser Flad struktur Fleksibelt og spontant Projektorienteret og tidsbegrænset Navn Navnesen

Dialog i mindre grupper Forslag til dialog Hvordan tager vi som fællesskab hensyn til kultur og holdninger? Hvad har vi af potentiale i forhold til at dele? Hvor mange opgaver er der i fællesskabet / lokalsamfundet der har den traditionelle tilgang, og hvor mange er moderne? Forsøg med en procent fordeling.

Borgerinvolvering De aktive De potentielle Dem der ikke modtager Kontrol De aktive Indflydelse De potentielle Vilkår Dem der ikke modtager

Faglig rekruttering Kommunikation 1 – Redaktør 3 – Journalister Borgerne Kommunikation 1 – Redaktør 3 – Journalister 1 – Layout 1 – Trykkeri --- 50 – Forfattere 25 – Ambassadører Gå ud og find dem!

Fælles kommunikation Kanaler Ressourcer Mål Segmenter Mål for hver indsats Sogne Foreningslivet Unge / forældre / senior Tilflyttere / natur / ensom Kreativitet Journalist Layout Tryksager Sælgere Ledelse Hjemmeside / APP SoMe Postkassen PR / Marketing Events Kanaler Ressourcer Mål Segmenter

Nuværende Hjemmesider Kommunikation Næstved Kommune Synkroniserer med øvrige hjemmesider, App og infoskærme. Vestlandet 4700 Facebook Nuværende Hjemmesider Blog

Næste skridt

Aktiviteter og samlingssteder Organisering Vestlandet4700 Aktiviteter og samlingssteder Bedre bredbånd Naturen og det åbne land Børn, unge og ældre Transport og trafik Erhverv og turisme Bosætning Kommunikation Borger involvering

Fra det traditionelle til det moderne Det traditionelle fællesskab Det moderne fællesskab Tradition 100 % Tradition 0 % Moderne 100 % Moderne 0 % Navn Navnesen