Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et væksthus for børn og voksne
Advertisements

Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Folkeskolereform 2014.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Folkeskolereformen og valg af ungdomsuddannelse Årsmøde for Danske Erhvervsskoler, 24. maj 2016 Trine Ladekarl Nellemann Rektor, Next.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Trongårdsskolens kor v. Mette Hauberg & Lajla Hornshøj Velkommen og præsentation v. Stine Arnfred Ét stort skoledistrikt - spørgsmål Forskudt klassedannelse.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI.
Skolebestyrelsens arbejde Præsentation til forældremøde.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Krop og bevægelse for de 3-6 årige
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Antal besvarelser: 52.
Tænketankens vision i en skolekontekst
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Folkeskolereform Frederikssund
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Fælles ledelsesgrundlag
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Informationsmøde Førskolen
Sund Mund til Byens børn
Undervisningspligten
Tendenser i forældresamarbejdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Samtale om folkeskolen i
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Skolebestyrelsesmøde
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Er græsset også grønt om natten.
Skovbyskolen – den nye skole - formandsberetning
Velkommen til Distriktsskole Ølstykke
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
Velkommen til forældremøde
Velkommen til Risskov Skole
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Hvordan kan man støtte sit barn i at blive skoleparat
Velkommen til forældremøde
Præsentationens transcript:

Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV En aften med mange informationer – så vi ser lige, om vi skal gøre ligesom i skoledagen – op og lave bevægelse Type • Navn • 15.04.2019

0. – 6. årgang. Der er p.t. 145 elever og Læring i universer Haderslev kommune Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup er kommunens mindste Fællesskole – folkeskole Vi er et skoledistrikt som består af 3 lokalsamfund – ca 20 km på langs – så der er bustransport 0. – 6. årgang. Der er p.t. 145 elever og Der er 20 pædagogiske medarbejdere i skole/SFO. Gennemsnitsalderen er 48 år. Børne – og juniorunivers Træd varsomt – her bliver mennesker til

Folkeskolereformen - Folkeskolens kerneopgave: at danne og skabe trivsel og mulighed for læring og udvikling hos alle børn og unge Tre væsentlige mål for folkeskolen: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater 3.Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis Mere tid betyder mere tid til at lære mere – god undervisning for ALLE elever Vigtig opgave at skolen justerer/tilretter i forhold til elever og forældre: møde de mange forskellige behov – der findes i elevgruppen de dygtige, der er gode til noget og har brug for hjælp til andet og de elever, som har udfordringer og vanskeligheder – og brug for støtte vi skaber rammer og struktur Vi er ikke kun professionelle, vi vil meget gerne lytte og vi er frem for alt – mennesker, som er på arbejde. En skabelon for mig Type • Navn • 15.04.2019

Hvor skal vi hen du? Livet er ikke en lige landevej – En af vejene er samarbejde – på mange områder Eleverne skal behandles forskelligt, hvis vi skal lykkes med læring og udvikling såvel for den enkelte som for fællesskabet Jeres betydning er meget stor – holdning – opbakning – positive indstilling Type • Navn • 15.04.2019

- et positivt læringsmiljø – dygtige medarbejdere – som er nået langt på grund af det positive samarbejde - skolens opgave er at skabe mulighed for at alle børn kan være i et fællesskab (flere muligheder) vi lærer, mens vi arbejder – fejl er velkomne – vi afprøver nye veje tydelige læringsmål, børnene skal vide, hvad der forventes af dem – konstruktiv feedback/response tydelighed fører til tryghed Positive – og tilpas høje forventninger – motiverer og får barnet til at præstere, det man kan Alle elever kan lære, blive så dygtige, som de kan og nå deres mål – og lære at acceptere forskellighed – alle har talent – ordene samarbejde og dialog har afgørende betydning Læringsmiljøet er kendetegnet ved: Alle skal udfordres – men ikke hele tiden på samme niveau og ikke på samme måde eller på samme tid Fokus på elevernes udvikling/progression snarere end deres niveau – alle elever kan rykke sig Vi samarbejder allerede meget – hvor andre først skal til at starte med lærer-pædagogsamarbejdet Type • Navn • 15.04.2019

Dannelse og uddannelse - alle skal blive så dygtige, som de kan – læringens langsigtede mål Type • Navn • 15.04.2019

- forventningsafklaring blot til eftertanke Forældresamarbejde – beskrevet – voksen/voksen Børns samarbejdsevne: børn er ikke født med evnen til samarbejde brug for erfaringer med det gode samvær/samarbejde – bl.a. en forældreopgave – hjemmet som ”øvebane” grine sammen – gode samværssituationer – bidrager nyttige konflikter – lære grænser sprog er et væsentligt værktøj Uro – indre/ydre Elevernes oplevelse Historien om faldunderlaget Type • Navn • 15.04.2019

organisering i børneuniverset – Fællesskolen Børneunivers 0. – 2 organisering i børneuniverset – Fællesskolen Børneunivers 0. – 2. årgang 0. årgang danner et samlet hold/klasse. Der arbejdes med kompetenceområderne: •Sprog •Matematisk opmærksomhed •Naturlige fænomener •Kreative og musiske udtryksformer •Krop og bevægelse •Engagement og fællesskab. De obligatoriske emner er: •Færdselslære •Uddannelse og job •Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Faglig fordybelse/understøttende undervisning/træning Eleverne vil – nogle gange - være en del af hele børneuniverset så eleverne lærer hinanden at kende på tværs af årgange Type • Navn • 15.04.2019

Samarbejde – den åbne skole – forældresamarbejde (kontaktforældreråd) at være en god og attraktiv folkeskole – den lokale skole i distriktet møder forældre som engagerede og aktive medspillere i deres børns skoleliv – større og større viden om vigtigheden af forældreinvolvering/betydning Tværfagligt samarbejde matcher den tværfaglige tilgang, som Haderslev Reformen bygger på – barnet i centrum - alle styrkende relationer er sat ind overfor at give eleverne de bedste faglige og trivselsmæssige muligheder, Rådgivningsteam til rådighed Vi ”slipper” ikke - vi er der – vi understøtter/vi skaber sammenhænge, vi arbejder i team – vi holder møder og videndeler m.m. Pædagoger med i de 3 daginstitutioner Type • Navn • 15.04.2019

Indskrivning – vi inviterer Indskrivning til den kommende 0. årgang er kommunalt fastsat til ugerne 2, 3 og 4 i 201 . Indskrivningen foregår elektronisk. Vi inviterer til ”indskrivningsarrangement” den 17. januar 2017 fra kl. 14.30 Klik på Digital indskrivning for at indskrive dit barn til skolestart. Det kræver NemID/digital signatur. Type • Navn • 15.04.2019

Information http://www.uvm.dk/Den-nye-folkeskole http://www.haderslev.dk/borger/familie,-børn-og-unge/folkeskolereformen www.fællesskolen.dk Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fællesskolen-Hoptrup-Marstrup-Vilstrup/398930590227997?fref=ts Type • Navn • 15.04.2019

Tak fordi I lyttede Type • Navn • 15.04.2019