Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Læring i bevægelse - hvorfor?
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Forældre fremmer fællesskabet
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
PR Kampagne for folkeskolen
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Inspiration til reformarbejdet
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Den inkluderende skole
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Et fagligt løft af folkeskolen.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Målstyret læringsreform
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Årgangsforældremøder Skovgårdsskolen Det gode samarbejde Skolebestyrelsen: Beskæftiger sig med principperne for skolens virksomhed Skolelederen:
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
S KOVBYSKOLEN – DEN NYE SKOLE - FORMANDSBERETNING Skolebestyrelsen årsmøde Skovbyskolen 18. marts 2015.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Skolebestyrelsens arbejde Præsentation til forældremøde.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
…………Skal blive så dygtige som de kan
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Præsentationens transcript:

Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen

Organisering Skole og Forældre leder projektet To professionshøjskoler er partnere Et forskningscenter foretager evaluering og dokumentation

Formål Projektet undersøger, hvordan involvering af forældre i deres børns læring kan bidrage til, at alle elever bliver så dygtige, som de kan Projektet understøtter også de øvrige nationale mål for folkeskolen: Bidrage til at mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater Styrke elevernes trivsel og bidrage til at tilliden til folkeskolen styrkes blandt forældrene

Projektet Kortlægning af bedste praksis for forældreinvolvering i børns læring Udvikling af et program for forældreinvolvering til skoler Afprøvning af program på fire skoler i Viborg og Høje-Taastrup kommune Evaluering ift. elever, det pædagogiske personale og forældrene Tilpasning og udbredelse af programmet til øvrige folkeskoler

Målgrupper De to primære målgrupper er personalet og forældrene Herudover understøttende tiltag målrettet politisk udvalg, forvaltning, skolebestyrelse, skoleledelse, tovholdere. Elevernes læringsudbytte er i centrum, og elever på alle trin deltager (2., 5. og 8. årgang)

WHOLE SYSTEM APPROACH Whole system approach beskriver en tilgang til at arbejde med skolen. Det betyder, at man skal arbejde med alle de aktører, der er, for at skabe bedre læring for eleverne. Vi har taget disse aktører med, fordi de alle er med til at påvirke, hvad der sker for den enkelte elev. Hvilken rolle spiller de forskellige aktører: Politisk udvalg: Prioritere indsatsen, og holde igen med andre projekter, mens dette er nyt. Lade politikker og strategier på området afspejle, at dette er af høj prioritet. Forvaltning: Prioritere indsatsen, og holde igen med andre projekter, mens dette er nyt. Bistå med support og facilitering via kommunale ressourcepersoner. Skolebestyrelse: Give området opmærksomhed, udarbejde principper, føre tilsyn, virke som ambassadører for projektet overfor forældre og medarbejdere. Skoleledelse: Sikre vedvarende, strategisk fokus, rammesætte og motivere arbejdet med familien som samarbejdspartner for elevernes læring, herunder organisering i lærende sparringsfællesskaber og facilitering af disse. Tovholdere/ressourcepersoner: Facilitering af de lærende sparringsfællesskaber. Fastholde fokus. Pædagogisk personale: Iværksætte de konkrete indsatser med familierne. Indgå i samarbejde og konstruktiv dialog med familierne. Indgå i lærende sparringsfællesskaber, hvor viden og kompetencer udvikles gennem kollektiv refleksion. Forældre: Indgå i samarbejde og konstruktiv kommunikation med skolen om elevens læring og trivsel. Bidrage med egne ressourcer. Elev: Alt retter sig mod elevens læring. Eleven bliver aktivt deltagende i egen læreproces gennem forældrenes og det pædagogiske personales indsatser.

Lær med Familien – Projektets indsatser Sommer 2017 2018 Sommer 2018 Elever Førmåling Eftermåling Forældre Årgangsteam Intro Sparring Sparring Sparring Tovholderne Intro Sparring Sparring Status Sparring Sparring Evaluering + forankring Ledelsen Sparring Sparring Sparring Sparring Sparring Sparring Skolebestyrelsen Intro Sparring Forvaltningen Intro Politisk udvalg Intro

Programmet Tilgangen til forældresamarbejde bygger på viden om: Forældre som ressource Sprog og kommunikation En didaktik for forældresamarbejde Metoder: Familieopgaver Familiefernisering

Familieopgaven Gå sammen to og to. I må meget gerne komme fra forskellige lande. Læs familieopgaven Interview hinanden på skift om emnet. Alt i alt 30 min. Plenum (ca. 15 min): Hvordan var det? Lærte I noget nyt? Hvordan tror I det vil være for barnet at interviewe forældrene? Hvordan vil det være for forældrene? Hvad tror I efterbehandlingen vil kunne lære børnene? Andre erfaringer med at bygge bro mellem skolen og forældrene?