Forandringsagenter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor står vi nu? udkast til en fremtidsvision. Det ved vi allerede Enorm praktisk viden om indsatser En del ’slutmålinger’ og slutmålingsredskaber Mange.
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Måske er I gode venner i et år,
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Beboerdemokrati? Det er da en lukket fest!.
Hvad ska´ jeg med kommunen? Er du mellem 15 og 25 år? Og vil du se DIN borgmester danse GANGNAM STYLE ? Måske er din kommune ikke så kedelig - som du går.
Arbejdspladsudvikling
PRODUKTER – DEL 1. Ledergruppen • Melde ærligt ud og slå ihjel – i både drift og udviklingsprojekter gennem ledelsesmæssige prioriteringer • Skabe motivation.
Forældremøde X årgang.
Nyt ansvar.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
NOEA/Aalborg Universitet
”Hvordan kunne vi også arbejde med teksterne?”
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Præstationsangst!.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Gruppeudviklingssamtaler
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Ledelse i forskellige retninger
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Den koordinerede ungeindsats
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
STATENS PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIK – SAT I SPIL.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Input til retningslinje om håndtering af mobning.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
?. Hvad er “ANDAGT” ? Andagt: ? Hvornår oplever du “andagt” i FDF? Til møderne? Omkring bålet? På vandre-turen? På sommerlejr? Andre tider og steder?
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Kilder til ensomhed  Livsstil/kultur –Teknologi –Mobilitet –Fjernsyn  Livssyn –”Jeg gør det jeg vil, og du gør det du vil, jeg er ikke sat i verden for.
Kommune 3.0 Teknik og Miljø. Kommunen er mere end 6000 medarbejdere Det er borgere!
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
Den gode børnesamtale -handler om mere end barnets ret til at blive hørt Det handler om hvordan barnet bliver hørt.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Konflikter og kommunikation
Misbrugsbehandling i praksisfeltet ”den sociale sandkasse”
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
Kommune 3.0 Teknik og Miljø.
GEB (Guidet egen beslutning) til hæmodialysepatienter
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Fagligt udviklingsforløb om e-ressourcer – pust nyt liv i formidlingsarbejdet 11. september 2018.
Nu går solen sin vej Nu går solen sin vej 2. Nu går landet til hvile,
PRODUKTER – DEL 1.
RRR Modellen.
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Forandringsagenter

SAMSKABELSE I BILLUND KOMMUNE Sam-skabelse i Billund Kommune handler om, at borgere skal inddrages i beslutninger/initiativer, der vedrører deres eget liv og som aktive medspillere. Det kræver, at vi i kommunen er gode til at samarbejde og koordinere på tværs og at vi tør at gå i dialog med borgerne.

SAMARBEJDE VS. SAMSKABELSE

DEFINITION Vi samskaber, når vi aktivt involverer borgere, medarbejdere og/eller politikere, og vi i fællesskab formulerer opgaver og skaber robuste innovative løsninger, der bygger på vores forskellige viden og ekspertise.

BORGER-FAGLAND-MODELLEN BORGERLAND Hvad er værdifuldt og hvad giver mening for mig som menneske? Hvad ønsker jeg at bliver sat i stand til at gøre? Sammen med hvem? SAMSKABERLAND Hvor mennesket og systemet mødes. Hvad oplever jeg som borger? Hvordan møder Fagland borgerne? FAGLAND Hvilke værdier, strategier og politikker er afgørende for Fagland? Hvad er værdifuldt for os som medarbejdere? Hvad er vores kerneydelse?

NÅR FAGLIGHEDEN BOBLER OVER

SKAL JEG KROPSVISITERES? Ruben er indkaldt til samtale på jobcenteret. Han skal måske i såkaldt Nyttejob. I mødeindkaldelsen til står der ”Indkaldelse til Visitation”. Hvem har lyst til det? tænker Ruben. Visitation – er det ikke det sikkerhedsfolkene gør i Security-tjekket lufthavnen, eller politiet gør ved mistænkte personer? En medarbejder siger: ”Gud ja… Det er da egentlig et frygteligt ord. Det har jeg slet ikke tænkt på. Det er jo bare blevet sådan et hverdagsord for os medarbejdere.”

FORSTÅ SKAB VIRK

Plejecenter af ”hjemlighed”. ”Tryghed” i venteværelset i sygedagpengeafdelingen.

GÅ PÅ OPDAGELSE FOR AT FORSTÅ Vær udspørgende, lyttende og nysgerrig – uanset om udmeldingerne er positive eller negative. Undgå at dømme eller korrigere udmeldingerne – forsøg i stedet at forstå, hvad de bunder i Gem dine løsninger til senere

Samskabelsesinitiativer i Billund Bibliotekerne & Borgerservice Vorbasse Bibliotek Sdr. Omme Bibliotek Renovering af Billund Bibliotek Indretning af børneområde i Magion Biblioteket Lydavisen