Lederlivsundersøgelse 2015

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Social kapital og arbejdsmiljø
Advertisements

Psykisk arbejdsmiljø.
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
LEDERE DER LYKKES hvad er det, succesfulde ledere i danske kommuner kan? En præsentation baseret på KL/KTOs Væksthusprojekt om generationsskiftet i kommunerne.
Værdigrundlaget i Greve
Social kapital – rig på relationer
Jeanett Bonnichsen Tlf: Amagertorv 31
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Arbejdsmiljø i ældreplejen i Danmark Satspuljeprojekt (6)
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
Generalsekretær. Forfatter. Medlem af Stresstænketanken og
Psykoedukation til unge i OPUS
Alexander Kjerulf Projekt Arbejdsglæde
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
Lolland Kommune Team Skovcentret Birgitte, Liza, Surekha og Henriette
Generalsekretær. Forfatter. Medlem af Stresstænketanken og
Styrket kundebetjening gennem et kompetent arbejdsfællesskab
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Græsrødderne Julie Westh Lauritsen Sosu-assistent
AMI’s nye undersøgelse af danskernes psykiske arbejdsmiljø
Stress og ledelse.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Hvorfor har jeg fravalgt golfbanen – og ikke jobbet?
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Afrapportering AEM Medarbejdere Den 2. september 2009.
- Gør jeg det godt nok som leder. - Gør mine ledere det godt nok
Lederen og sygefraværet - om at arbejde med sygefravær som leder
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Hvem er jeg? Gunvor Hallas Chefkonsulent Cand.scient.adm., født 1952
Opsummering af strategiske mål fra analysearbejdet Noter alle de strategiske mål, du/I er nået frem til i analysearbejdet Prioriter, sorter, saml og tilføj.
Ernæringsassistentelevers psykiske arbejdsmiljø i praktikken ved uddannelseskoordinator Lise Lotte Sørensen.
Syg, stresset eller bare pjæk? Danske Risikorådgiveres konference den 23. april 2009 Afdelingschef Mikala Kreiser, KL.
BAR Jord til Bord Psykisk arbejdsmiljø i landbrug, skovbrug og anlægsgartnerier Undersøgelsen er gennemført for Bar Jord til Bord i perioden september.
Håndtering af Sygefravær
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Fokus på Kerneopgaven Anders Seneca, Dogmekompagniet.
Thomas Bartels, VFAs rejsehold 15. april 2015
MTU og APV 2015 Sct. Knuds Gymnasium. Generelt om undersøgelsen Data er indsamlet i perioden marts 2015 Der er tale om anonyme besvarelser Resultatet.
Arbejdsmiljø og social kapital: Hvilke sammenhænge er der i de forskellige typer af organisationer? Anne-Mette Hjalager Syddansk Universitet Center for.
Afgangsprojekt om sygefravær 2013 Lystrup skole Morten Fjord.
SundTrivsel · Universitetsparken 7 · 4000 Roskilde · · Resultater fra spørgeskemaundersøgelse 2010.
Knæk kurven! Med en transparent kultur og fokus på kerneopgaven Henrik Kongsbak Resonans A/S.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
1 Social kapital – én mulighed… Det handler om de skjulte velfærdsreserver.
Camilla Kring, PhD Hvad er balance?
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
 1 REP 24. april 2006 Psykisk arbejdsmiljø Temperaturmåling Foreløbige resultater April 2006.
Arbejdsglæde Forsikringsseminar - Christiansminde Cat Hindberg.
Et suppleringskursus til den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Stressmanagement En ledelsesopgave
Spot og håndtér stress - før medarbejderen bliver sygemeldt
Anne-Mette Hjalager Syddansk Universitet
VirksomhedsnetværkCabi
Professionel og social kapital i de gymnasiale uddannelser. Modul II
Antal besvarelser: 52.
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Trivsel og mental sundhed
Udvalgte resultater Januar 2016
Budgetstatus Arbejdet med forebyggelse af stress
Forandringer
Tag snakken – bryd vanerne
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Lederlivsundersøgelse 2015 Findings Lederlivsundersøgelse 2015

LS med Lav Anciennitet og ledelsesniveau har dårligere arbejdsmiljø end deres kolleger Ledere med lav anciennitet og ledere af medarbejdere oplever Mindre mening Mindre rolleklarhed Flere rollekonflikter Mindre forudsigelighed Mindre indflydelse Dårligere udviklingsmuligheder Større arbejdspres Mindre jobtilfredshed Større udfordringer med at løse deres arbejde godt inden for de givne rammer Dårligere mulighed for at fortolke samt udfordre de givne rammer Dårligere mulighed for at dyrke relationer end deres kolleger med høj anciennitet og end de som er ledere af ledere

TRIVSEL - LS er tilfredse og oplever meningsfulde opgaver men samtidig også pres og stres 84 % er tilfredse med deres arbejde og 79 % oplever at have meningsfulde opgaver 21 % føler sig ofte alene i deres job som leder, 40 % gør det somme tider 51 % føler at deres arbejde tager så meget af deres energi, at det går ud over deres privatliv 25 % følte sig stressede sidste gang de var på arbejde De, der oplever lavt arbejdspres er 5 gange mere tilfredse med deres arbejde end de der oplever højt arbejdspres

OPGAVEN - faglig anerkendelse, men opgaver der ikke kan nås, og oplevelse af ikke at kunne levere god nok ledelseskvalitet 66 % oplever at deres sygeplejefaglige viden og erfaring bliver anerkendt 72 % oplever at der er vigtige opgaver de ikke kan nå 78% oplever at deres mulighed for at levere ledelse af god kvalitet er kommet under pres De ledere der oplever at deres mulighed for at levere ledelse af god kvalitet er kommet under pres, oplever også et højt arbejdspres.

RAMMEN – Klarhed over ansvarsområder, men mangler mening i beslutninger fra topledelsen, information og uddelegeringsmuligheder og rammerne snærer 76 % oplever klarhed over deres ansvarsområder (Klarhed over ansvarsområde giver 10 x større jobtilfredshed) 46 % oplever at der er klare mål for deres arbejde (Klare mål giver 5 x større jobtilfredshed & 71 % af ledere med stor jobtilfredshed og 67 % af lederne med lavt arbejdspres, oplever også i høj grad eller meget høj grad at der er klare mål for deres arbejde. 49 % har kun i nogen grad mulighed for at uddelegere opgaver, 28 % har i mindre eller ringe grad.

RAMMEN – Klarhed over ansvarsområder, men mangler mening i beslutninger fra topledelsen, information og uddelegeringsmuligheder og rammerne snærer 43 % oplever kun i nogen grad at få information om vigtige beslutninger, ændringer og fremtidsplaner i god tid, 20 % oplever dette i ringe eller meget ringe grad 69 % oplever ikke at beslutninger fra topledelsen er meningsfulde, 55 % at beslutninger fra ledelsen ikke er retfærdige. De som oplever mangelfuld information, oplever også ofte at beslutninger fra topledelsen er uden mening og retfærdighed. 49 % oplever kun i nogen grad at kunne løse deres arbejde godt inden for de givne rammer. 64 % oplever i nogen eller kun i ringe grad at kunne fortolke eller udfordre de givne rammer

RELATIONER – nogenlunde Trygge og Imødekommes i sparring, men utilstrækkelig dyrkning af relationer, samt problemer med modstridende forventninger 68 % er trygge ved at udtrykke deres holdning, resten er det i nogen grad 90 % oplever at blive imødekommet når de søger sparring fra deres kolleger, 80 % når de søger sparring fra ledelsen over dem 49 % oplever kun i nogen grad at have mulighed for at dyrke deres relationer, 12 % oplever dette i ringe grad. 44 % opsøger kun sommetider sparring fra deres kolleger, 10 % sjældent 49 % opsøger kun sommetider sparring fra deres ledelse over dem, 15 % sjældent

RELATIONER – nogenlunde Trygge og Imødekommes i sparring, men utilstrækkelig dyrkning af relationer, samt problemer med modstridende forventninger 52 % oplever modstridende forventninger til dem som leder, og af heraf oplever 67 % kun i nogen grad at kunne håndtere dette. Samstemte forventninger giver 2,5 gange større jobtilfredshed Blandt de ledere der kun i ringe eller meget ringe grad oplever at det er klart hvad der forventes af dem, er 36 % utilfredse eller meget utilfredse med deres job. 37 % af de ledere der oplever modstridende forventninger oplever også et højt arbejdspres