Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trivsel og mental sundhed

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trivsel og mental sundhed"— Præsentationens transcript:

1 Trivsel og mental sundhed

2 Velkommen til trivselskontoret 
Hvem er jeg? Hvad er trivselskontoret? Hvorfor et trivselskontor?

3 Følelser Alle mennesker har følelser – både positive og negative.
Velvære fysisk ubehag Fysisk ubehag kan være kroppens måde at bede dig om at mærke efter. Det behøver ikke være tegn på sygdom. Grundlæggende følelser: Afsky, frygt, glæde, sorg/tristhed, vrede. Flere følelser har underkategorier (f.eks. Kan ”glæde” deles op i fryd, morskab, ekstase, lyksalighed, stolthed)

4 Hvad er trivsel? Velbefindende (gode følelser), der giver det enkelte menneske overskud – gåpåmod – handlekraft og glæde ved livet. Udtrykker både en persons subjektive oplevelse af egen situation og omgivelsernes objektive vurdering. Det enkelte menneskes oplevelse af balance og følelsen af at have overskud både fysisk og psykisk.

5 Hvad handler trivsel om?
Trivsel handler i sidste ende om tryghed.​ Vi søger alle mod at være glade og trygge. ​Men hvad gør os trygge - og hvad gør os utrygge? Det er ikke nødvendigvis det samme for dig som for mig. Det er forskelligt hvor meget uro, tvivl og forvirring vi kan være trygge ved. Der er dog en del du selv kan arbejde med - for følelsen af tryghed, glæde, tilfredshed og trivsel kan du faktisk gøre noget ved. For ja - det handler om følelser og tanker. Hvordan du opfatter det, der sker. Hånd i hånd med tryghed går også tillid. Tillid til at alt nok skal gå. Tillid til at tingene løser sig. Tillid til at du er perfekt - med alt det du indeholder!

6 Hvis man bliver overvældet af følelser og ikke trives!
Følelser har til formål at hjælpe os mennesker. Naturlig følelse: en følelse der kommer i en situation, hvor der er noget at reagere på. Overvældelse: Hvis man pludselig får en følelse og evt. et fysisk ubehag, i en situation, hvor du reelt ikke har nogen grund til at opleve den. HVAD KAN MAN SÅ GØRE???

7 Mental førstehjælp Fra:

8 Til:

9 Øvelse: SLIP- øvelse

10 Min ubehagsliste Situation Følelse/ubehag

11 Velkommen i trivselskontoret. 
Alle er velkomne – med ”stort og småt”. Kom forbi hvis: Du har brug for en at tale med Du føler dig overvældet af dine følelser Du mærker ubehag Du synes der er ting der er svære at tackle


Download ppt "Trivsel og mental sundhed"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google