Om faglig ledelse i sundhedssektoren

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Social Kapital – rig på relationer
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Forandring, forankring og fælles fokus
Høring om byggeriets kvalitet, effektivitet og udvikling, 20. november 2002 Indledning ved Lone Møller Sørensen, direktør for By og Byg.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Peter Hasle Hvordan kan man internt arbejde med at udvikle arbejdsmiljøledelsessystemet og overkomme begrænsningerne.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
Processer og værktøj Værdianalyse.
Organisationstruktur
Kodeks for offentlig topledelse
Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.
Den professionelle projektorganisation. Projektorganisationenen Udfordringer i 1999  Manglende overblik over opgaverne  Ineffektiv udnyttelse af ressourcerne.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Selvledelse (Empowerment)
18. Strategisk analyse af interne forhold
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Fra anarki til fællesskab 25. marts DONG Energy – kort fortalt DONG Energy er en af Nordeuropas førende energikoncerner. Vi har hovedsæde i Danmark.
Fokus på Kerneopgaven Anders Seneca, Dogmekompagniet.
Sundhedssekretariatet Sundhedsprofiler i Fredericia Kommune Baggrund og formål med at arbejde med sundhedsprofiler Fremgangsmåde og dataindsamling Præsentation.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Erfaringer med talentudvikling i praksis Den 10. oktober 2008.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Hans Jørgen Limborg IDA Professionalisering af arbejdsmiljøindsatsen i virksomhederne - nye roller og tilgange Hans Jørgen Limborg CAVI - Afslutningskonference.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Forandring ”When change happens without people going through a transition, it is just a rearrangment of the chairs” William Bridges, 2003.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
- Vores kerneopgave At udvikle og drive tidssvarende læringsaktiviteter, der skaber de kompetente medarbejdere, som omsorgs- og velfærdsområdet til enhver.
1 Peter Nedergaard: ” AS: Politiske kampagner og valgkamp Dagsorden: 1. Issue ownership-teorien 2. Valgkampen Slothuus’ undersøgelse.
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
Inddragelse af borgerne i kerneopgaven Greve Workshop med åben universitet i Greve Kommune.
MED-skabelse som en styrkelse af samarbejdet
Forslag fra arbejdsgrupperne
Forberedelse til kick off 7. december 2016
DUBU Superbrugerrollen
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Sådan arbejder den gode TR
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
MILJØSTAND VED UNGDOMMENS FOLKEMØDE
SL Nordjylland 22. august -En teori for faglig ledelse
Hvorfor resultatløn?.
Hvad er vigtigst? Tillidsvalgtes opgaver
Portfolioprojekt i 1b, NAG
SAB og byggeriet - muligheder og barrierer
Ønsket fra Byrådet…. Værdierne skal afspejle, hvordan vi gerne vil have, at alle i organisationen skal arbejde/tilgå sine opgaver og mødet med borgerne.
Central kontra decentral
Halvårsmøde om arbejdsmiljøarbejdet
[Institution] Kompetencestrategi Formål
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
BUPL Nordsjælland Ledelseskonference januar, Helsingør
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Skolebestyrelsesmøde
FAGFESTIVAL 2013 Fra tanke til handling – Diplomuddannelse i vejledning MUS samtale i 2004 Studieforberedende kursus i akademisk skrivning – 40 lektioner.
Det er en politiske bestilling!
Region Midtjyllands opgave
Tværfagligdag 7. November 2018                                                                                                                     
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
HORSENS STATSSKOLE Ledelseskommissionens anbefalinger En refleksion fra en praktiker - Vejle d. 14. august Flemming Steen Jensen Rektor, Horsens Statsskole.
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
MEDARBEJDER-INDDRAGELSE
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Vejbelysning – med og uden LED
Introduktion til Guldborgsundmodellen
Præsentationens transcript:

Om faglig ledelse i sundhedssektoren En bud på en rolle som førstelinjeleder Horsens Sundhedskonference 30. November 2017

Definition af faglig ledelse Faglig ledelse er ledelse af den faglighed og de faglige løsninger der indfrier de politiske og strategiske mål.

Om kompleksitet Udvikling i et accelererende tempo Stadig større behov for viden Opgaver løses i et samarbejde mellem flere professioner Et stigende behov for prioritering af ressourcer

Ledelse over tid Faglig ledelse, den traditionelle institutionsleder Den professionelle institutionsleder Delegering til medarbejderne, distribueret ledelse trin I Delegering til bestemte medarbejdere, distribueret ledelse trin II Faglig ledelse, version 2.0

Elementer i faglig ledelse Faglig ledelse er at styre efter klare mål og lede de ansattes metoder Faglig ledelse er at definere den faglige kerne i kerneopgaven Faglig ledelse er at oversætte og omsætte politiske og strategiske beslutninger til ændret faglighed Faglig ledelse er at sætte rammen tæt på de ansatte Faglig ledelse er at skabe et faglige fællesskaber på sundhedsområdet Faglig ledelse er at dokumentere og formidle faglig kvalitet