Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad er vigtigst? Tillidsvalgtes opgaver

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad er vigtigst? Tillidsvalgtes opgaver"— Præsentationens transcript:

1 Hvad er vigtigst? Tillidsvalgtes opgaver
Tillidsvalgte skal først og fremmest beskæftige sig med virksomhedens strategiske udvikling og forhandle løn og arbejdsvilkår 2. Tillidsvalgte skal tage sig af kollegernes nære forhold og medvirke til at løse individuelle problemer (sociale, personlige m.v.)

2 Hvad er vigtigst? Tillidsvalgtes opgaver
Tillidsvalgte skal være talerør for alle kolleger – uanset politisk holdning 2. Tillidsvalgte skal være talerør for fagbevægelsen - som en bevægelse med en bestemt holdning til samfundet / bestemte værdier

3 Dilemma Hvad er vigtigst? Fremtidens arbejdsmiljøorganisation
SiO bygger på medarbejderdemokrati - men i dag er arbejdsmiljøopgaverne ofte meget komplekse og mange virksomheder ansætter interne arbejdsmiljøkonsulenter Hvad er vigtigst? At medarbejderne har indflydelse på arbejdsmiljøet igennem valgte SR? At arbejdsmiljøopgaverne løses optimalt – af arbejdsmiljøprofessionelle?

4 Summespørgsmål Fremtidens arbejdsmiljøorganisation
Arbejdsmiljølovens formål er et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Samtidig stiller loven formkrav til, hvordan virksomhederne skal arbejde med AM. Krav, som nødvendigvis kræver ressourcer. Summespørgsmål Hvis virksomheden og medarbejderrepr. og deres organisationer er enige om, at de kan komme lovens formål nærmere ved at anvende ressourcerne på en anden måde de kan dokumentere det ved medarbejderundersøgelser skal de så have lov til at fravige formkravene?


Download ppt "Hvad er vigtigst? Tillidsvalgtes opgaver"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google