Øget tillid – mindre misbrug

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Advertisements

DPS Data ApS Få bedre datakvalitet, spar tid og penge - med Adresse*Kontrol Henrik Skalbo DPS Data ApS Blokhusvej 3, DK-2920 Charlottenlund Tlf:
En styrket indsats mod piratkopiering Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen Industriens Hus den 14. marts 2008.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Anmelderdatabasen Hvem kan få tilladelse til at tinglyse for andre?
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Arbejdsmiljøcertificering
Videregående pc-vejledning
Opstartsmøde fase 2: Implementering og etablering af miljøerne
1 © Capacent Sparebanden Indkøbsområdet 20. maj 2010.
+ FORBRUGERNE OG LANDBRUGET: HVAD GIK GALT? Henrik Byager Kommunikationsrådgiver Planteavlerdagen 1.
Bl. 3. kreds. Kredskonference 4. november 2011 Kommunesamarbejdet og styringsdialogen. v/ Kaj Jensen, Slagelse Kommune.
Coop Bank.
MARTS 2013 NATIONAL BENCHMARKUNDERSØGELSE RESULTATER OG ANBEFALINGER BEDRE BIBLIOTEKER 2013 NATIONALE RESULTATER Alternative title slide.
Morten Steen - Jord-Erfa-Midt
Open-source software i det offentlige - hvad nu? Christian Lanng Kontorchef, It og Telestyrelsen Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Torsdag.
Producere og formidle viden Vingstedcenteret, 22/10-14.
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
Hvem er vi? Fra PROSA - Forbundet af IT-Professionelle Peter Ussing - Formand –over 25 års erfaring i branchen, senest som systemarkitekt hos CSC Henrik.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Quality Management Systems
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Præ-registrering Vibeke Plambeck 28.maj 08 Hvad skal man være opmærksom på - som ansvarlig for et stof - som downstream-bruger.
Business to Business På den JYSKe måde…...
At deltage i projektarbejde
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
E-biz 2014 Idé – Koncept – Navn Varer – Målgruppe
Forretnings innovation ! 1/15 Det overordnede mål er værdiskabelse i virksomheder Metoder til afklaring af hvilke veje der skal følges. Idé og Udviklingshuset.
Kundetilfredshedsanalyse – [måned år] Kundenavn. 2 Overblik.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
SPILLET ER I GANG - ET UFÆRDIGT OPLÆG MED DEN VIDEN VI HAR DAGS DATO - MEDLEMSMØDET 27 APRIL 2016 FORHANDLINGERNE OM UDLODNINGSLOVEN.
Bekæmpelsen af økonomisk kriminalitet – set fra Danske Bank København den 7. april 2016 Head of Group Financial Crime Jes Vinther Jørgensen.
28. maj 2008 Open Source software – jura eller politik? Linux-dag på Christiansborg, onsdag 28. maj 2008 Anders Wernblad og Peter Kaas Lett Advokatfirma.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 10. NOVEMBER 2015SYSTEMADMINISTRATOR METTE VIGEN AARHUS UNIVERSITET AU Tidshåndtering i AU Brugertest.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
Præsentation af resultater for faktas ledergruppe Mandag d. 17 november 2014 Kundemeter – Oktober
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Strukturreformen i Danmark
markedsføringsplaner
Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Reklamer 4
E-handel og online service
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Produktionsskoleseminar Nuuk, august 2017
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Overenskomst-forhandlinger 2018
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Trin-for-trin guide til s1 autorisation
Kapitel 10 Internationale køb
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Foreningsguide koege.kultur.egon.dk/forening
BILAG 3a -Registrering -Udstedelse -Vedligeholdelse
Himmelev Skole - januar kortlægningsundersøgelse
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Hold dit NemID for dig selv
Tjek altid “om os”-siden
Projektordninger Revision, fejlrater, bilagskontrol
Nye digitale løsninger
Historie og organisation
Foreningsliv & Persondataforordning
Risikovurderinger/besigtigelser
Databehandleraftaler
Arbejdsmiljøledelse Status på Kronesmileyordningen og samarbejdet mellem AT og de certificerende organer 28. januar 2019 Kåre Appel Weng Sales and Marketing.
Opsætning.
Er din virksomhed en hobby med indbygget job i
Præsentationens transcript:

Øget tillid – mindre misbrug

Velkommen Formål: Give et indblik i DK Hostmasters indsats for at begrænse misbrug af .dk domænenavne Diskussion og debat

Hvem er jeg ? Jakob Bring Truelsen Adm. direktør i DIFO og DK Hostmaster DIFO / DK Hostmaster administrerer det danske ccTLD. DIFO har det overordnede ansvar for top level domænet ”.dk”. DIFO er en not for profit forening, som består af medlemmer, der repræsenterer en bred vifte af det danske internetsamfund.

Fundamentet

Problem Vi har over de seneste år set en stigning i den internet kriminalitet der vedrører IP krænkelser. Krænkelserne forekommer ved, at der etableres webshops, der er ”fupbutikker” i den forstand, at de udgiver sig for at være butikker, der sælger produkter af etablerede brands, men hvor der ved levering typisk slet ikke sker levering, eller levering af et kopiprodukt typisk af meget dårlig kvalitet. Dette sker også ved brug af .dk domænenavne.

Vi har set problemer før Vi har tidligere set udbredt misbrug af .dk domænenavn til typosquatting. DK Hostmaster tog i 2010 initiativ til en række ændringer i vilkårene for brugsretten til et domænenavn, der betød at DK Hostmaster kunne handle såfremt der blev indbragt en klage over en potentiel typosquatting situation.

Hvad gør DIFO – og hvad gør DIFO ikke ? DIFO laver kontrol af identiteten af den person, forening eller virksomhed som har brugsretten til et domænenavn. Vi er forpligtet til dette i domæneloven. DIFO laver ikke på nogen måde kontrol af indhold på hjemmesider. Det er ikke foreneligt med vores rolle som infrastruktur leverandør.

DK Hostmaster har taget to initiativer For at styrke identitetskontrollen har DK Hostmaster gennemført to initiativer Obligatorisk brug af NemID for danske kunder. Dette giver en mere sikker identifikation af personen/foreningen/virksomheden bag domænenavnet, og fjerne de enkleste former for misbrug af ”identiteter” Risikobaseret vurdering af udenlandske kunder. Dette giver en eksplicit vurdering af alle udenlandske kunder. Udenlandske kunder bedømmes ud fra en række risikovektorer, der samlet set giver en risiko score. Er scoren højere end et fastsat niveau, vil kunden blive bedt om at dokumentere sin identitet.

Risikobaseret vurdering af udenlandske registranter Blev releaset 19. december 2017 samtidig med, at nye vilkår trådte i kraft Tredjeparts motor (VISMA) til indsamling af dokumentation (hvidvaskningsløsninger for bl.a. Nordea) Dokumentation er forskellig fra land til land. Typisk pas, kørekort, kopi af ”autoritativ” regning og selfie.

Risiko baseret vurdering – kort sagt Ingen risiko Domænenavn oprettes Lav risiko Domænenavn oprettes. Bruger skal dokumentere identitet inden 30 dage for at beholde domænenavnet Risikovurdering Ansøgning om domænenavn Høj risiko Bruger skal dokumentere identitet inden 30 dage for at få domænenavnet. Domænenavnet oprettes ikke før dokumentation er sket.

Hvordan er det gået ? Fordeling på brugere Fordeling på forhandlere Fordeling på land på forhandlere

Hvad kigger vi på ? Men jeg kan da sige at … Vi kigger på de karakteristika, der knytter sig til oprettelsen Det vi har lært af 2.000+ beslaglæggelser vi har gennemført.

Overblik

Hvad er billedet af kriminalitet i den danske zone? For at belyse problemet har DK Hostmaster fået gennemført en analyse af .dk zonen ved brug af en web crawler. Denne analyse er gennemført af en ekstern part (EIT DK ApS), der tidligere har lavet lignende arbejde for EUIPO. EIT DK ApS er ejet af Henrik Bjørner.

Baggrundstal Totalt antal domæner i domænelisten på tidspunkt for den første analyse 1.330.637 Antal aktive domæner: 1.098.094 (82,5% aktive)

3.075 mistænkte fupbutikker 0,28% af alle aktive sider mistænkes for IP krænkelser. 0,23% af alle domæner mistænkes for IP krænkelser

4% af alle domæner er en webshop 4,16% af alle aktive sider forventes at være en webshop. 3,43% af alle domæner forventes at være en webshop.

7 ud af 100 webshops mistænkes for at være en fupbutik 6,73% af alle webshops på .dk domænenavne mistænkes for at være en fupbutik 1 ud af 14 webshops er en fupbutik

Start punktet 0,28% lyder ikke som et problem 6,73% af alle webshops på .dk domænenavne er en fupbutik. Det er et stort problem

Eksisterende kunder Total 71.000 eksisterende kunder er blevet evalueret. 2.813 er blevet bedt om at dokumentere deres identitet 92% har enten ikke svaret eller den indsendte dokumentation er blevet afvist.

Resultat Faktuelt 2.600 færre fupbutikker

Overblik

Resultat Faktuelt 3.024 færre fupbutikker sammenlignet med november

Sidste kommentarer – Hvad er det virkelige problem ? Som ccTLD kan vi levere en infrastruktur Som ccTLD kan vi fjerne domænenavne som bruges til distribution af falske produkter, når en bruger ikke vil oplyse sin identitet Som ccTLD kan vi ikke fjerne det virkelige problem, der handler om produktion af falske produkter

Tak for jeres tid og opmærksomhed jbt@dk-hostmaster.dk linkedin.com/in/jakobbringtruelsen +45 29 39 60 62