Knallertens udstyr.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Advertisements

Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Barnets nej Erik Sigsgaard, Rikke Sværke Madsen og Rie Haslund Professionshøjskolen UCC.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Ældre Adfærd i trafikken Midt- og Vestsjællands politi Færdselsafdelingen Vicepolitiinspektør Peter Stryhn Torsdag den 27. november.
. Livreddende førstehjælp. I skal lære: Nødflytning, vurdering af hjerte- kredsløbsfunktion, tilkalde passende hjælp, hjerte- lunge redning, stoppe store.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Knallertens udstyr Beskyt dig selv
Grubletegninger Kræfter og bevægelse
Forurening med ultrafine partikler
Vi hører altid “reglerne” fra kvindernes side
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
Lyd data (audio data) (Side 4-6 i artiklen: 2. Repræsentation og manipulation af Data)
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Find trafikpolitikken her: (skriv URL)
Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Relationer på arbejdet.
Undervisningsvideoer
Risiko og konsekvens Ansvar og forsikring
Kryds og rundkørsler.
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Inspiration spørgsmål og Billeder
Styr rapsen via gødningen
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
ROBUSTHED.DK Værktøjer til livet.
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Det gode møde i folkeskolen
Åh, nej! Hvad er der sket !.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Centralforeningen for Stampersonel
Personlig hygiejne En god personlig hygiejne er vigtig fordi:
Statistik, bøder m.m..
Lægning af storformatfliser
Køreteknik.
Tjernobyl Nordlige Ukraine.
Statistik, bøder m.m..
Andre trafikanter.
Er KRAM en skam? Signild Vallgårda
Øveprøve – lille knallert
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Jorden er flad Jorden er flad – det er os, der er runde!
SUCCES MED SALG 1.
Tjernobyl Nordlige Ukraine.
Tæt trafik.
Placering, orientering og tegngivning
Find trafikpolitikken her: (skriv url)
Susan Himmelblå Kære Susan med de himmelblå til lykke
Fakta om alkohol matematikbanken.dk
MUNDTLIG FREMSTILLING
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Sikker adfærd er vigtig - Som sundhedspersonale arbejder vi med personoplysninger og oplysninger der skal behandles fortroligt, og dem skal vi passe godt.
«Livets Ord» Februar 2019.
- En genre som alle andre
Sex-graviditet-fødsel
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
Åh, nej! Hvad er der sket !.
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Knallertens udstyr

Knallertens udstyr Beskyt dig selv Det betyder meget for din sikkerhed, at din knallert er både lovlig og godt vedligeholdt. Du skal vide, hvilke krav der gælder til knallerten og dens udstyr, og hvordan du tjekker, at din knallert er lovlig og sikker.

Knallertens udstyr Beskyt dig selv Det er vigtigt for din sikkerhed, at du beskytter dig selv. Kør altid med styrthjelm (der er spændt), og hav ordentligt tøj på. Det er fx en dårlig idé at køre med shorts og kortærmet t-shirt. Tag lange bukser på og hav lange ærmer, gerne af kraftigt stof. Du kan gøre dig mere synlig ved at køre med lyst tøj eller refleksvest, når det er mørkt.

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Bremser

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Baglygte

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Forlygte

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Reflekser

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Blinklys

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Motor og udstødning

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Styrthjelm

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Styr

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Sidespegle

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Horn elller klokke

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Speedometer

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Dæk

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Belæsning

Knallertens udstyr Vedligeholdelse Din knallert skal være godt vedligeholdt. Det er særlig vigtigt, at: - Styretøjet kan betjenes let, sikkert og hurtigt. Bremserne fungerer sikkert, hurtigt og virksomt. Det kan få store konsekvenser for din sikkerhed, hvis du ikke vedligeholder din knallert.

Knallertens udstyr Vedligeholdelse Hvis dine bremser er slidte, kan du ikke bremse hurtigt nok, hvis der sker noget uforudset. Din bremselængde bliver også for lang. Hvis dit styretøj er slidt eller dårligt vedligeholdt, kan det låse sig fast, mens du kører. Overvej: Hvad kan der ske, hvis du kører med bremser, der ikke virker ordentligt?

Knallertens udstyr Vedligeholdelse Hvordan kan du blandt andet kontrollere, at din forbremse virker? Ja / Nej Bremsegrebet skal kunne ramme styret, når jeg trækker den i bund. (NEJ) Bremsegrebet kan normalt kun trækkes 2/3 ind mod håndtaget. (JA)

Knallertens udstyr Vær synlig Det kan være svært at se en knallert i mørke. En knallert er lille og har kun for- og baglygte. Selv hvis knallerten har to forlygter, sidder de så tæt, at det på afstand kun ser ud som én lygte. De andre trafikanter vil ofte fokusere på større og mere synlige køretøjer. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at være så synlig som mulig.

Knallertens udstyr Vær synlig Med refleksvest

Knallertens udstyr Vær synlig Uden refleksvest

Knallertens udstyr Vær synlig Kør defensivt Selv om du tydeligt kan se andre trafikanter, er det ikke sikkert, at de har set dig. Derfor er det klogt at køre defensivt – altså som om det er svært for andre trafikanter at se dig. Blændes du af lyset fra modkørende, kan det være svært at se, hvor du selv kører. Sæt farten ned, og undgå at se direkte ind i lyskeglen. I mørke bliver det også sværere at se ting i vejsiden som sten og parkerede biler. Pas endvidere på fodgængere i mørkt tøj og cyklister uden lys.

Knallertens udstyr Vær synlig Hvad kan du gøre for at undgå at køre ind i noget, som er svært at se, når det er mørkt? Ja / Nej Jeg kan sørge for aldrig at køre hurtigere, end at jeg kan nå at reagere. (JA) Hvad jeg gør, er helt uden betydning. (NEJ) Jeg kan være særlig opmærksom. (JA)

Knallertens udstyr Motor og udstødning Når du køber en lille knallert, er motoren begrænset til at kunne køre maksimalt 30 km/t. Du må ikke ændre ved motoren eller lyddæmpningssystemet (udstødningen), så knallerten kommer til at køre hurtigere og/eller støje mere. Overvej: Hvad kan være årsag til, at din knallert støjer mere end almindeligt?

Knallertens udstyr Motor og udstødning En knallertmotor forurener. Du kan skåne miljøet ved først at starte knallerten, lige før du kører, og slukke den, så snart din køretur er slut. Hurtige accelerationer giver et højt benzinforbrug og forurener mere, end hvis du accelererer stille og roligt. Du må aldrig have motoren tændt i en lukket garage: Motoren udvikler kulilte, som er farligt at indånde selv i meget små mængder. Kulilte kan hverken ses eller lugtes.

Knallertens udstyr Motor og udstødning Hvad kan der ske, hvis din knallert støjer meget? Ja / Nej Det kan genere de mennesker, der bor i området. (JA) Det er helt uden betydning, at min knallert larmer. (NEJ) Jeg kan få en bøde. (JA)