Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tæt trafik.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tæt trafik."— Præsentationens transcript:

1 Tæt trafik

2 Tæt trafik På knallert i byområder
Vis hensyn I byområder og boligområder er trafikken ofte tæt, og fodgængere, cyklister, bilister, motorcyklister og knallertkørere færdes tæt mellem hinanden og med forskellig hastighed. Der er mange ting at holde øje med, og det er kun muligt, hvis der ikke bliver kørt for stærkt. Og det går kun godt, hvis alle tager hensyn til hinanden.

3 Tæt trafik På knallert i byområder
I by- og boligområder skal du: - kende de tavler, der fortæller dig, hvor hurtigt du må køre, og hvad du skal passe særligt på. - være opmærksom på, hvad de andre trafikanter har svært ved, og hvad de gør. - køre med tilpas lav hastighed, så du kan nå at stoppe, hvis det er nødvendigt. - give tegn i god tid, og aflæse de andres tegn.

4 Tæt trafik På knallert i byområder
Altid køre efter hinanden Når du kører på din knallert, må du ikke køre ved siden af en cykel eller en anden knallert. Du må heller ikke trække en af dine kammerater, som kører på cykel, skateboard, rulleskøjter eller andet - og du må ikke selv blive trukket af en anden. Det er farligt, når to køretøjer i fart kommer tæt på hinanden.

5 Tæt trafik På knallert i byområder Blinde vinkler

6 Tæt trafik På knallert i byområder Svingplads

7 Tæt trafik På knallert i byområder Sideafstand

8 Tæt trafik På knallert i byområder Hold afstand

9 Tæt trafik På knallert i byområder Oversigt

10 Tæt trafik På knallert i byområder Vejret

11 Tæt trafik På knallert i byområder
Du kommer kørende her med 20 km/t. Bilen bag dig vil overhale dig. Hvad gør du? Ja / Nej Jeg fortsætter med samme fart. (JA) Jeg sætter farten op. (NEJ) Jeg trækker lidt ud til venstre, så bilisten bedre kan se mig. (NEJ) Jeg trækker lidt ind til højre for at give plads. (JA)

12 Tæt trafik På knallert i byområder
Følg ikke med strømmen Når du kører bag ved andre trafikanter, kan der let ske det, at du følger med strømmen. Du bliver uopmærksom og regner med, at de andre først kører, når det er grønt. Men det kan du ikke regne med. Du skal altid sørge for selv at orientere dig.

13 Tæt trafik Tavler i byområder
I byer og boligområder, hvor der er både cyklister, fodgængere, knallertkørere og bilister, kan det begrænse antallet og omfanget af ulykker, at alle kører med lav hastighed. Hastigheden kan begrænses med fx bump, vej-indsnævringer eller tavler, som viser, hvor hurtigt du højst må køre. På næste side kan du se de vigtigste af de tavler, du møder i by- og boligområder.

14 Tæt trafik Tavler i byområder Bump

15 Tæt trafik Tavler i byområder Lav hastighedsgrænse

16 Tæt trafik Tavler i byområder Fodgængerfelt

17 Tæt trafik Tavler i byområder Gågade

18 Tæt trafik Tavler i byområder Opholds- og legeområde

19 Tæt trafik Tavler i byområder
Du skal besøge en ven, som bor længere nede ad grusvejen. Hvad gør du? Ja / Nej Det er forbudt for mig at køre ind her. (NEJ) Jeg sætter farten ned til højst 20 km/t. (JA) Jeg kører videre med 30 km/t. (NEJ)


Download ppt "Tæt trafik."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google