Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Værdigrundlaget i Greve
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
TRIOENS OPGAVER.
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolepolitiske visioner og mål
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Arbejdsmiljørepræsentanten og arbejdstidsaftaler 10. Januar 2011 Svendborg.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
1 Ledelse, samarbejde og lærerarbejdstidsaftalen Anders Balle.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
-gensyn med den professionelle lærer
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Tillid Temadag for AMIR
Folkeskolereformen Uddannelsesudvalget ønsker at fastholde, understøtte og udvikle skolevæsenet i Kolding som et udbytterigt fællesskab. Oplæg ved skolechef.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Velkommen til MED-uddannelsen
Det Sociale Kapitel
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
Et fagligt løft af folkeskolen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Om anvendelse af forberedelse v. Jan Becher Sørensen Rektor, Paderup Gymnasium Konference d. 4. april
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Bestyrelsen retningslinjer Ledelsen Ledelsen tilrettelægger og planlægger i samarbejde med lærerne Opgave- oversigt og dialog Tidstilrette- læggelse Opgaverne.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
FORLIG MELLEM KL OG LC I HOVEDTRÆK Faglig sekretær LFS Flemming Kjærgaard Andersen OVERENSKOMST 2015.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Temadag for TR.
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
Opmærksomhedspunkter
Lokale lønforhandlinger
Indre By / Østerbro LokalMED
Overordnede bestemmelser
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Centralforeningen for Stampersonel
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
Opmærksomhedspunkter
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem TR-spil Områdeopdeling kommunal / privat Frokost (kl ) Pause (kl ) Festmiddag (kl )
Arbejdstid Kommunale område
Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20
Lokale lønforhandlinger
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger

Uddrag fra indledning af arbejdstidsaftalen Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også har betydning i forhold til opgaveløsningen, organiseringen, arbejdsmiljøet og muligheden for at fastholde og rekruttere personale mv. Arbejdstidsaftalens parter finder det derfor væsentligt, at der på arbejdspladserne finder en drøftelse sted omkring de overordnede principper for arbejdstidstilrettelæggelsen.

Tilgang til indflydelse Indflydelse i planlægningen Ifølge reglerne om tillidsrepræsentanternes virksomhed har TR over for ledelsen på pædagogernes vegne adgang til at optage forhandling om alle lokale spørgsmål. Endvidere er TR´s og MED´s indflydelse tydeligt præciseret i det fælles KL/BUPL informationsmateriale (se bilag)

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Bilaget er til inspiration for planlægning og arbejdstilrettelæggelse på skolerne i en proces, der har til formål at skabe overblik og synlig- hed, og som bygger på dialog og gensidig tillid. Inspiration til planlægning

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Generelt: Målet med de nye arbejdstidsregler for skolepædagoger er at skabe gode rammer for folkeskolens udvikling og understøtte folkeskolen, herunder skolefritidsordningen, som en attraktiv arbejdsplads for pædagoger. Målet er gode rammer

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Generelt fortsat: Krav og ressourcer skal ses i en sammenhæng. Det pædagogiske arbejde i skolefritidsordningen og skolen indebærer en bred vifte af opgaver, herunder opgaver, som forudsætter planlægning, udvikling og evaluering samt samarbejde med lærere og øvrige kolleger. Krav om ressourcer til samarbejde Hvilke rammer er der for samarbejdet kollegerne imellem ? Hvilke rammer er der til forberedelse af det pædagogiske arbejde ? Er der afsat tid til evaluering og refleksion ?

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Ændring af arbejdsopgaven Generelt fortsat: Hvis der sker ændringer i arbejdsopgaverne, drøfter ledelsen eventuelle justeringer af opgaver/prioriteringer med pædagogen, fx om pædagogen skal have mulighed for at læse opgaven på et andet tidspunkt. Bliver der ved årets begyndelse lavet en årsplan, hvori der tages højde for såvel SFO, undervisning samt forberedelse ? Er der i årsplanlægningen indlagt tid til forberedelse ? Er der mulighed for at flytte tiden til forberedelse og samarbejde, hvis opgaven ændres ?

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Sammenhæng i arbejdet Generelt fortsat: Tilrettelæggelsen af arbejdstid bør ses i større sammenhæng, da arbejdstid også har betydning i forhold til opgaveløsning, organisering, arbejdsmiljøet og muligheden for at fastholde og rekruttere personale mv. Er der i planlægningen taget hensyn til de forskellige kompetencer den enkelte medarbejder har i forhold til arbejdets udførelse ?

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Medindflydelse og medbestemmelse Planlægning og arbejdstilrettelæggelse: Planlægningen og arbejdstilrettelæggelsen på den enkelte skole bygger på gældende lovgivning og på de kommunale skolepolitiske beslutninger, som danner rammen for den enkeltes skoles arbejde med mål og handleplaner. Reglerne om medindflydelse og medbestemmelse sætter den overordnede ramme om det formaliserede samarbejde mellem skoleledelsen og medarbejderne i folkeskolen om spørgsmål, der berører arbejds-, personale-, samarbejds- og arbejdsmiljøforhold.

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Planlægning og arbejdstilrettelæggelse fortsat: Drøftelserne i MED kan bl.a. omhandle overordnede principper for arbejdstilrettelæggelsen på arbejdspladsen. I drøftelserne kan bl.a. indgå følgende temaer: Drøftelser i MED

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Planlægning og arbejdstilrettelæggelse fortsat: Temaer til drøftelse i MED: Arbejdsopgaver, herunder opgaver i skolefritidsordningen og opgaver i tilknytning til skolens undervisnings-/ specialundervisningsvirksomhed, evt. varetagelse af særlige funktioner, samarbejde med eksterne parter mv. Arbejdsopgaver Er det i årsplanlægningen synlig, hvor og hvornår jeg har hvilke timer ? Er der aftalt tid til pædagogisk sparring både internt og eksternt ? Er der lavet aftaler med foreninger, virksomheder etc. ?

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Planlægning og arbejdstilrettelæggelse fortsat: Temaer til drøftelse i MED: Samarbejde indenfor og mellem faggrupper, herunder mødevirksomhed og planlægning, udvikling og evaluering mv., Samarbejde Er der afsat den fornødende tid til samarbejde faggrupperne imellem ?

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Tværfagligt samarbejde Planlægning og arbejdstilrettelæggelse fortsat: Temaer til drøftelse i MED - NYT: Hvordan arbejdet kan tilrettelægges, så de forskellige personalegrupper får mulighed for tværfagligt samarbejde, fx ved sammenhængende blokke til den langsigtede planlægning og evaluering, Er der taget højde for, at samarbejdet kan foregå under ordentlige vilkår ? Er der afsat rammer for vidensdeling mellem faggrupperne ?

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Tilrettelæggelse af opgaver Planlægning og arbejdstilrettelæggelse fortsat: Temaer til drøftelse i MED: Tilrettelæggelse af opgaver, der ikke forudsætter tilstedeværelse på skolen eller ikke er fastlagt i tjenesteplanen, Er der sat rammer for at arbejde udenfor skolen og udenfor den fastlagte tjenesteplan ? Er der lige muligheder for flextid, puljer m.m. i forhold til de forskellige faggrupper ?

Bilag til protokollat 1 – Inspiration til planlægning Kompetenceudvikling Planlægning og arbejdstilrettelæggelse fortsat: Temaer til drøftelse i MED - NYT: Deltagelse i kompetenceudvikling, herunder i forhold til Folketingets beslutning om kompetenceløft af pædagoger, jf. ”Pejlemærkerne for kompetenceudvikling i folkeskolen” Er der sat rammer for pædagogernes kompetenceudvikling ?

Tilrettelæggelse af arbejdstiden HUSK også: § 13. Arbejdstilrettelæggelse og ændring i tjenesteplan Stk. 1 Ved tilrettelæggelse af tjenesten skal der tages størst muligt hensyn til personalets ønsker. Stk. 2 Personalet har adgang til at gøre sig bekendt med forslag til og ændringer i tjenesteplanen gennem deres tillidsrepræsentanter.

10 min. arbejde Lav en liste over emner/problemfelter som skal behandles Disse skrives ned på kort

Hvet emne behandles som følgende og skrives ned: Hvorfor dette emne , hvad er problemet/udfordringen. Hvad findes der af materiale om emnet. Hvordan får jeg sat fokus på problemet. Hvor skal emnet behandles. Find argumenter. Forslag til løsningsmodeller.