Handels- og procentregning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Logistik Mål og strategier
Advertisements

BUDGET, OPSPARING og LÅN
Økonomiske beregninger
20.2 Bidragskalkulation udarbejdet som en efterkalkulation
Erhvervsøkonomi på HG Line Vinterberg.
MOMS - GENERELT Generelle betragtninger omkring moms(merværdiafgift):
Kap 6 Købeloven Kapitel 6.
Forbrugerkøb kap. 17 Af: Pia Hansen.
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
Indtægter (indtjening)
Kassekredit, disponibel
4 centrale konti NB: Virksomheden fortsætter (going concern)   Resultatopgørelse Balance =Driftsregnskab.
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
26.2 Kapacitetsomkostninger
16. Regnskabsanalyse Regnskabsanalysens formål og indhold Formål
20.3 Bidragskalkulation ved køb i udenlandsk valuta
6. Virksomhedens indtægter
21.2 Opdeling af nettoomsætning og vareforbrug
7.1 Momssystemet Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
10. Virksomhedens indtægter
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
20.1 Bidragskalkulation udarbejdet som en forkalkulation
8.1 Faktura 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
6. Virksomhedens indtægter
Matematik i 6 klasse.
8. Virksomhedens indtjening
28.1 Overskudsgrad Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
28.2 Omsætning og variable omkostninger
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Rentabilitetsanalyse
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
28.4 Andre sammenligninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Værdikæden og kommunikation Porters værdikæde består af 2 ting; De primære processer handler om de ting som virksomheden først og fremmest skal udføre.
Købeloven afsætning.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Virksomhedens omkostninger
Kapitel 13 Budgetter.
Kapitel 25 Kalkulationer.
Modulerne i økonomistyrings- systemet
Konkurrenceforhold afsætning.
Prisoptimering Valg mellem afsætningsalternativer (c) Totalmetoden (C)
Kapitel 8 Vareregnskabet Varekøb.
Kapitel 12 Forbrugerkøb Kapitel 12 handler om:
Kapitel 27 Nulpunktsberegninger.
Kapitel 10 Internationale køb
Kapitel 8 Vareregnskabet Varesalg.
Du bestemmer din salgspris
6. Virksomhedens indtægter
Bestilling og ordrebekræftelse
Kap 3.2 Momssystemet.
Bestilling og ordrebekræftelse
BUDGET, OPSPARING og LÅN
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
Salgsbudgetter og budgetkontrol
7. Virksomhedens omkostninger
Det samlede regnskabssystem
8. Virksomhedens indtjening
Kap Bogføringssystemet.
8. Virksomhedens indtjening
Moms og skattemæssige fradrag
Kap Budgetter HG21.
1. Købeloven om forbrugerkøb
6. Virksomhedens indtægter
Præsentationens transcript:

Handels- og procentregning Kap. 2.4+3.1+ 3.3 Handels- og procentregning

Handelsregning m.m. Værdikæde Rabat Dekort Betalingsbetingelser Nettoomsætning, Vareforbrug, Kostpris Kalkulationsfaktor Bruttofortjeneste og bruttoavance

Varestrømmen i en produktionsvirksomhed

Porters Værdikæde (forsimplet) for en produktionsvirksomhed Up-stream aktiviteter er alle de aktiviteter, som forekommer før selve produktet er produceret. Down-stream aktiviteter er de aktiviteter, som først sker, efter produktet er produceret

Eksempler på up- & down-stream aktiviteter Torsdag Før Efter

Opgave 2.4.b Opgave 2.4.d

Gennemgang af et par down-stream aktiviteter - Rabat Rabat er et prisnedslag som aftales inden fakturaens udstedelse. Rabatten kan være et kontantbeløb eller en % af købesummen Rabatten beregnes af fakturabeløbet før moms

Dekort Såfremt leverancen har fejl eller mangler, har kunden ifølge købeloven ret til at reklamere, dvs. klage til sælgeren. Hvis reklamationen er berettiget, kan de to parter (køber og sælger) aftale, at køberen skal have en dekort (prisafslag eller rabat). Parterne kan aftale en dekort på et bestemt beløb, fx kr. 1.300,00 eller på en bestemt procent af varebeløbet, fx 10 % af kr. 13.000. Sælgeren sender derefter en kreditnota til køberen på den aftalte dekort. Kreditnotaen er kundens "bevis" på dekorten.

Betalingsbetingelser Eks. på betalingsbetingelser: Kontant, dvs. her og nu 30 dage netto, dvs. inden 30 dage efter fakturadato Løbende måned + 15 dage, dvs. resten af måneden og 15 dage ind i næste måned 3 måneder, dvs. inden 3 måneder eller 90 dage efter fakturadato Netto kontant, dvs. inden 8 dage efter fakturadato Betaling af en faktura kan ske enten omgående eller senere. Faste handelspartnere yder ofte hinanden kredit, dvs. henstand med betalingen. Kreditgivning er en konkurrenceparameter på linje med pris og kvalitet.

Nettoomsætning Nettoomsætningen udgør salgsprisen for de varer, virksomheden har solgt i løbet af året. Man taler om nettoomsætning, fordi det er omsætningen efter fradrag af fx rabatter og uden moms. Nettoomsætningen er en indtægt.

Vareforbrug Vareforbruget udgør kostprisen (anskaffelsesprisen) for de varer, virksomheden har solgt i løbet af året. Vareforbrug er er en omkostning Kostpris Kostprisen viser, hvad det har kostet virksomheden at anskaffe varerne. Kostpris = indkøbspris + hjemtagelsesomkostninger, fx fragt og emballage.

Eksempel

Kalkulationsfaktor I det daglige salgsarbejde anvender sælgerne ofte en kalkulationsfaktor. En kalkulationsfaktor er det tal, man ganger med en vares indkøbspris for at komme frem til salgsprisen. Salgspris incl. moms= kostpris ex. moms * kalkulationsfaktor

Kalkulationsfaktor anvendelse

Bruttofortjeneste og bruttoavanceprocent

Se mere i pdf’en eller her

Procentændring over tid

Øvelse Gå sammen to og to og løs opgaverne (det i ikke når løser i hjemme) 3.3a (1 alle sammen) 3.3b (a + c alle sammen) 3.3c (a alle sammen) 3.3d (1 + 3 alle sammen) 3.3e (vare A alle sammen) 3.3f 3.3g