Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kap 4.1-4.3 Bogføringssystemet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kap 4.1-4.3 Bogføringssystemet."— Præsentationens transcript:

1 Kap Bogføringssystemet

2 Hvorfor laves der årsregnskaber?
Ejerne af en virksomhed er meget interesserede i, hvordan det går med økonomien i virksomheden. Årsregnskabet viser, hvor stort et overskud eller underskud, virksomheden har haft i det seneste år. Det fremgår også af årsregnskabet, hvor stor en kapital ejeren har stående i sin virksomhed. Det kaldes virksomhedens egenkapital. Bogføringsloven siger, at en virksomhed mindst en gang om året skal udarbejde et regnskab. Lovkravet om at udarbejde et årsregnskab er indført, for at virksomhedens interessenter (fx banken og det offentlige) kan få informationer om virksomhedens økonomi

3 Årsregnskab

4 Nettoomsætningen er en indtægt.
Begreber Nettoomsætningen udgør salgsprisen for de varer, virksomheden har solgt i løbet af året. Man taler om nettoomsætning, fordi det er omsætningen efter fradrag af fx rabatter Nettoomsætningen er altid uden moms. Nettoomsætningen er en indtægt.

5 Vareforbruget er en omkostning.
Begreber Vareforbruget udgør kostprisen (anskaffelsesprisen) for de varer, virksomheden har solgt i løbet af året. Vareforbruget beregnes altid uden moms. Vareforbruget er en omkostning.

6 Begreber Kostprisen viser, hvad det har kostet virksomheden at anskaffe varerne. Kostpris = indkøbspris + hjemtagelsesomkostninger fx fragt og emballage.

7 – = Indtægter - vareforbrug

8 * 100 = 40 %

9 Resultatopgørelsen er årets resultat, der viser, om der har været overskud eller underskud.

10

11

12 Øvelse Opgave 4.2.a samt 4.2.b laver vi sammen
Opgave 4.2.b, 4.4.b, 4.3.c samt 4.3.d laves med sidemand


Download ppt "Kap 4.1-4.3 Bogføringssystemet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google