Årsmøde 2015 25.11.2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Advertisements

Arbejdskraft og fastholdelse
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Ungdomsuddannelser Erhvervsfaglige uddannelser Erhvervsgymnasiale uddannelser Almengymnasiale uddannelser Grundskolen Videregående uddannelser.
Budgetgrundlag i planteavlen
Nyt fra Institutionsstyrelsen Gymnasieskolernes Inspektorforening Årsmøde, Nyborg Strand februar 2009.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Forældremøde 7. klasse.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
UTA- Årshjul. Optag på ungdomsuddannelserne 11. September 2013.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.
Fravær og Frafald Birgitte la Cour Bergmann Vicerektor, Kursusleder
Styringsaftale Oversigt over indhold 2012 Styringsaftale for 2012 Fordel for: DriftsherreBetalingskommune 2% reduktion af driftsherrens (kommune og region)
Step 1: Identify what you wish to know and what you already know about your topic. Unges valg af gymnasiale uddannelser og videreuddannelser i Nordjylland?
Uddannelse – dit barns fremtid
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
Studievalg Nordjylland Martin Rovs Hansen Vejleder Studievalg Nordjylland Tanja Andersen.
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
Pressechef Dorte Skovgaard Wihre Danske Erhvervsskoler Den politiske opmærksomhed på erhvervsskolerne EUC Nordvest 11. maj 2016.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
LEDIGE UNGE UDEN UDDANNELSE HOVEDRESULTATER FRA EN REGISTERBASERET UNDERSØGELSE JOACHIM BOLL Alternative title slide.
Disse slides er beregnet på erhvervsgymnasier. FINANSLOVSFORSLAGET  2% hvert år  ¼ mia. kr. i 2016 for gymnasieuddannelserne. Stiger med 2 pct. pr.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
Temamøde om flowet mellem a-dagpenge og sygedagpenge Roskilde Hallerne 22. Oktober 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Perspektiver for beskæftigelsesindsatsen i Østdanmark i 2010 v/regionsdirektør Jan Hendeliowitz.
 Optagelsesvilkår - en helhedsvurdering; parathedsvurdering og 5  Færre studieretninger (18 på stx og htx og 13 på hhx)  Grundforløbet intensiveres.
Finanslovsforslag Omprioriteringsbidrag  Omprioriteringsbidraget, som blev indført i FL16, har som konsekvens, at skolerne blev reduceret 2 %
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
Store nedskæringer på gymnasieområdet
Kendte Udfordringer Usikker Fremtid.
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder Kommune*
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg Kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Nyt fra Efterskoleforeningen
Merkantil EUX Muligheder og udfordringer for det studiekompetencegivende forløb Titeldias EUX merkantil.
Benchmark for ”almene” efterskoler for 2016
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
Orientering omkring Budget
Store nedskæringer på gymnasieområdet
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
DEN GODE OVERGANG SKIVE SYDDANMARK/ MIDTJYLLAND FREDERIKSHAVN HORSENS
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Tilmelding til uddannelse 2018
Statistik niveau E og F Lars A. Clark.
Store nedskæringer på gymnasieområdet
Store nedskæringer på gymnasieområdet
Store nedskæringer på gymnasieområdet
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
UU – Uddannelsesstatistik
Årsmøde
Årsmøde
Præsentationens transcript:

Årsmøde 2015 25.11.2015

Kun 36% går i stx Det er kun 36 procent af alle 20-årige, der er i gang med eller har fuldført en stx. 8% er i gang med eller har fuldført en hf, 15% en erhvervsgymnasial og 21 procent er ikke i gang med eller har gennemført en uddannelse efter grundskolen. Det skal bemærkes, at gennemsnitsalderen ved uddannelsesstart er lavest for stx. Gymnasiale uddannelser færdiggøres typisk op til 5 år efter endt grundskole, mens det hvad EUD angår er helt op til 15 år efter afsluttet grundskole. Kilde: Profilmodellen (https://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Stat/PDF15/150922%20Profil2014_Land_MindstUU.pdf) Kilde: Danmarks Statistik (STATUS10)

Stx-studenter videreuddanner sig Betragtes overgang til videre uddannelse 27 måneder efter fuldført gymnasial uddannelse, ses det at omtrent halvdelen af de studerende fra stx påbegynder en universitetsuddannelse og 22 procent en professionsbachelor. Kun seks procent påbegynder en erhvervsfaglig uddannelse. På hhx fortsætter betydeligt færre på de mellemlange og lange videregående uddannelser og betydeligt flere tager en kort videregående uddannelse eller endnu en ungdomsuddannelse i form af en erhvervsfaglig. Det afspejles i figuren, at hf har en bredere funktion og målgruppe end stx. Hf understøtter flere uddannelses- og beskæftigelsespolitiske mål som henholdsvis ’first choice’, ’sweeper’, ’second chance’, den hurtige vej og den målrettede vej. Htx-studenterne klarer sig generelt rigtig godt. Kilde: Danmarks Statistik (AFGANG03) 94 procent af studenterne fra det almene gymnasie færdiggør senere hen en erhvervskompetencegivende uddannelse. Af disse gennemfører 45 procent en universitetsbachelor som næste trin i deres uddannelse, cirka en tredjedel bliver professionsbachelorer; 10 procent tager en erhvervsfaglig uddannelse og 9 procent en kort videregående. Langt de fleste ender således med en mellemlang eller lang uddannelse. Personer med disse uddannelser er som gruppe betragtet, dem der klarer sig bedst, hvad angår erhvervsfrekvens, beskæftigelse, gennemsnits løn, livsindkomst og forventet levetid. Kilde: DREAMs Uddannelsesfremskrivning 2014. Kilde: Danmarks Statistik (AFGANG03)

Stx har højest gennemførselsprocent Kilde: UVMs Databanken (EAK)

Stx-elever får de højeste karakterer Kilde: https://www.uddannelsesstatistik.dk/

STX-studenter dobbeltuddanner sig mindst Der forekommer også en del dobbeltuddannelse mellem forskellige EUD-uddannelser. Betragtes de der gennemfører endnu en ungdomsuddannelse ved at tage en EUD-uddannelse, fremgår det at dobbeltuddannelse oftets forekommer I tilfælde hvor en person har to EUD-uddannelser (16%). Kilde: Vismandsrapport forår 2014, table III.5 Kilde: STILs databank (EUO)

Pengene går til undervisning Baseret på 2014-regnskaber for institutioner med almengymnasial uddannelser. Kilde: UVMs regnskabsportal

Overskuddet forsvinder Figuren viser gymnasiernes overskud som andel af omsætningen over en periode på 4 år. Linjen ved lidt over 8% angiver hvor stor en del af gymnasierne der vil have underskud i 2017 såfremt omkostningsniveauet fastholdes. Tal fra Undervisningsministeriets regnskabsportal viser, at det gennemsnitlige overskud på institutioner med almen gymnasiale uddannelser i 2014 var på ca. 3,5 procent af omsætningen. Fremskrives regnskaberne til 2017 vil 94 procent af institutionerne have underskud som følge af de på nuværende tidspunkt kendte besparelser. Ansvarlige selvejende institutioner bør sigte mod et lille overskud for at imødegå uforudsete hændelser. Kilde: Egne beregninger baseret på UVMs regnskabsportal.

Udfordringer: Økonomi og elevtal Kilde: Egne beregninger baseret på forslag til finanslov 2016, aftale om finansiering af erhvervsuddannelsesreformen og Danmarks Statistiks Befolkningsfremskrivning 2015. Bemærk: Overslagsberegninger! Besparelsen omfatter stx alene. Besparelsen er mindre på hf (9,7% I 2019 for hele landet). Anm.: Fordelingen af årselever i 2015 er et skøn baseret på regnskabstal fra 2014. Ved beregning er de aktivitetsbestemte tilskud nedjusteret i forhold til forventet ændring i antal årselever, grundtilskuddet er uændret i forhold til tidligere beskrevet forløb. Der er taget udgangspunkt i den demografiske udvikling for 16-årige. Udviklingen stemmer ikke overens med udviklingen i antal årselever i forslaget til finanslov. Det er i opgørelsen sikret, at det samlede antal årselever og det samlede statstilskud på tværs af regioner stemmer med finanslovsforslagets tal, dermed kommer elevudviklingen i de enkelte regioner kun tilnærmelsesvis til at følge den demografiske udvikling. Kilde: Egne beregninger baseret på forslag til finanslov 2016, aftale om finansiering af erhvervsuddannelsesreformen og Danmarks Statistiks Befolkningsfremskrivning 2015.

Økonomisk udfordring Bemærk: Overslagsberegninger! Kilde: Egne beregninger baseret på forslag til finanslov 2016, aftale om finansiering af erhvervsuddannelsesreformen, Danmarks Statistiks Befolkningsfremskrivning 2015 og loenoverblik.dk Bemærk: Overslagsberegninger! Besparelsen I 2019 er i forhold til 2015 og varig fremover. Besparelsen omfatter både hf og stx. Den samlede besparelse er omregnet til antal gymnasielærere ved at dividere med en gennemsnitslærer-lønudgift (574 316 kr.).

Elevgrundlaget ER udfordret Der er forskelle i den demografiske udvikling blandt regionerne i Danmark. København går frem, resten af landet tilbage. Også inden for regionen er der forskelle, nogle områder er hårdere ramt end andre. Personer der er 15-år ved årets indgang er valgt fordi det typisk er disse der påbegynder gymnasiet i løbet af det pågældende år. Kilde: Egne beregninger baseret på Danmarks Statistiks Befolkningsfremskrivning 2015

Regionalt samarbejde om bygge- og vedligeholdelse?