Lav dit eget brød.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Temaaften #2: Mæskning.
Advertisements

Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Surdej til rugbrød.
Notesbog Notesbogen er interaktiv.
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
Klik for at redigere i master2kok1111a Nærings stoffernes Køkkentekniske egenskaber.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
En Ny begyndelse – med livets begrænsninger. For korlederen. Al-ajjelet-ha-shahar. Salme af David. Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er.
BRUGERVEJLEDNING NY SMS PLATFORM 1 Ikon forklaringside 2 Udsend en alm. smsside 3 Tidsindstillet sms udsendelseside 5 Udsend en sms med billedmateriale.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod STEG KØD RIGTIGT Mørt ikke tørt.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Gruppedannelse - den svære proces Oplæg til P2-gruppedannelse, foråret 2009 for EE, ITC og EGI.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
Spelt & Emmer De Gamle Kornsorter. Emmers Historie år f.kr. Vild emmer opstår år f.kr. – Dyrket emmer findes i den frugtbare halvmåne Mest.
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Målrettede efterafgrøder
BOG: DEN LILLE GULE PIGE
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Undervisningsvideoer
Forberedelse til eksamen
HOTDOG.
Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt
Vi er der for dig Præsentation Kun det bedste er godt nok Genito
Madkampskursus Oktober 2017.
ERFA-dag Hvem er jeg?.
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Mel og kornets opbygning
Meltyper.
En rejse ind I smagens verden
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Brød over Køl & Frost.
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
Sidste nyt om tilberedning
Køreteknik.
Tilberedningsmetoder
Butterdej Onsdag den 13. september 2017
Et spørgsmål om håndelag
Indirekte dejføring Torsdag den 14. september 2017.
BRUGERVEJLEDNING NY SMS PLATFORM Ikon forklaring side 2
Bagehjælpemidler.
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Karl Henrik Flyums model
DET PEIODISKE SYSTEM Grundstofferne.
Northwind Traders Hvem er vi?
Råvarekendskab Gær.
Cerealier Kornprodukter betegnes også cerealier efter Ceres, den romerske gudinde for korn og plantevækst. Ikke alle er lige velegnede til bagning Fælles.
Fra korn til brød Direkte dejføring.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Sådan bruger du præsentationen
Tilberedningsmetoder
AT ARBEJDE MED PORTFOLIE
Hvad skal der ske nu på vores bibliotek? Lokalt oplæg
Fra mel til brød Opskrift Dejtemperatur Dejføring Køretid Liggetid
MUNDTLIG FREMSTILLING
Præsentation af mad vafler
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Lidt eller lille Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Hvad er meningen med dit liv?
Future Vejle inspiration
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Præsentationens transcript:

Lav dit eget brød

Mel / Frø Hvedemel Landmel Grahamsmel Knækket hvede Valset hvede Hvedeklid Solsikkekerner Sesam Græskarkerner Majsgranulat Hørfrø

Vejledende mængder Mel, kerner og frø er altid 100% Vand er ca. 55% - 60% Gær er 3% – 5% Sukker er 1% - 2% Salt er 1% - 2% Fedtstof er 5% - 8%

Hvilken brødtype er mit mål? Mel (lys - grov) ernæringsværdi – opbag. Vand (blød – stiv) vurder meltyperne. Gær (langtidshævet – hurtig) gærsmag. Sukker (sødt) farve – energi til gær. Salt (fersk – smag) Fedtstof (langt – kort bid) blødt brød.

Hvordan begynder jeg? Begynd med at sammensætte dine ønskede mel, kerner, frøtyper op til 100% Vurder vandmængden / grovhed / blødhed Hastighed under raskning Sukker kan udelukkes ved lange liggetider Uden salt er brødet tamt og smagsløst Fedtstof kan udelukkes / øger holdbarhed

Kerner / Frø Hel, knækket, valset og hvedeklid iblød Iblødsættes i væske dagen før / koges Fedtholdige behøver ingen iblødsætning 1 / 1 (1kg. knækket hvede – 1 L. vand) Husk at modregne vandet i opskriften Kerner og frø må gerne blandes Frø kan ristes (smag)

Bagernes hjemmeside Uch-intranet undervisersmappe /lja Undervisningsmateriale Opskrift teknik Opskriftsark manuel Lav nu dit eget brød 6 stk. á 600g.

Så er det din tur! Gem din nye opskrift på dit x-drev / usb… Du skal lave brødet en dag og rette opskriften til så den passer. Opgaven løser du alene eller du går sammen med én af dine klasse kammerater.

Brødvurdering 1 2 3 Lav dit / jeres eget brødvurderings skema. point smag duft skorpe Udse-ende farve Helhedindtryk Lav dit / jeres eget brødvurderings skema.

Begrund Hvorfor der er de valgte % satser på ingredienserne. Hvad er tanken med lige præcis den mængde af de sammensatte råvarer i dit / jeres brød. Hvad er jeres mål / forventninger til brødet

Bagernes hjemmeside Uch-intranet undervisersmappe/lja Undervisningsmateriale Kalkulation Hjælpemidler Kalkulationsskema manuel Prisliste Lav en kalkulation, brødet koster 25,-