Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt"— Præsentationens transcript:

1 Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt
Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt 25 g sukker 100 g æg 25 g tørmælk 60 g vegetabilsk røre 50g tvebakgelé 1000 g hvedemel 450 g vand 3. Opløs gæren i vandet. 4. Kom sukker, salt og æg i. 5. Bland hvedemel og tørmælk. 6. Kom hvedemelet i væsken. 7. Tildæt surdejen. 8. Kør dejen i ca. 2 min. 9. Tilsæt margarine og tvebakgelè. 10. Tilsæt evt mere mel. 11. Ælt dejen i ca. 6 min – til den er klar. 12. Tag dejen op på bordet og virk den rund. 13. Læg plastik over og lad den hvile i 15 min. 14. Virkes op og dækkes med plastic igen. 15. Hviler i 15 min. 16. Nu vejes de af i stykker af 60 g. 17. Slås aflange op. 18. Raskes i ca. 2 timer 19. Bages ved 200°c i ca. 10 min.    Ingredienser: Surdej Fremgangsmåde 25 g gær 1 dl lunken vand ½ dl kærnemælk 75 g hvedemel 1 tsk salt Rengør et marmelade- eller sennepsglas med tilhørende låg. Smuldr gæren ned i glasset. Tilsæt lidt af vandet og rør gæren glat. Hæld resten af vandet samt kærnemælk i. Tilsæt mel og salt. Sæt låg på glasset og ryst det godt sammen. Stil glasset i køleskab i 2-3 dage, inden surdejen er klar. Den kan holde sig på køl i ca. 8 dage, så bag en gang om ugen. Tvebakgele er et forsæbet fedtstof, som mangler opcremnings-egenskaber, og er specielt velegnet i bagværkstyper, hvor man ønsker et meget stort, let og finporet bagværk med gode ristningsegenskaber som f.eks. kryddere og tvebakker


Download ppt "Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google