Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Cerealier Kornprodukter betegnes også cerealier efter Ceres, den romerske gudinde for korn og plantevækst. Ikke alle er lige velegnede til bagning Fælles.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Cerealier Kornprodukter betegnes også cerealier efter Ceres, den romerske gudinde for korn og plantevækst. Ikke alle er lige velegnede til bagning Fælles."— Præsentationens transcript:

1 Cerealier Kornprodukter betegnes også cerealier efter Ceres, den romerske gudinde for korn og plantevækst. Ikke alle er lige velegnede til bagning Fælles for cerealierne er at de har et højt indhold af stivelse. Den mest velegnede kornsort til bagning er hvede

2 Hvedekornets opbygning
Frøhviden er her stivelsen ligger oplagret i form af stivelseskorn Ind i mellem ligger proteinstofferne - et af dem er gluten Gluten er melets ikke vandopløselige proteinstof.

3 Hvedemels sammensætning
72 % Stivelse 15 % Vand 10 % Protein 1,5 % Fedt 1,0 % Sukker 0,7 % Mineralstoffer

4 Udmalingsgrad Udmalingsgraden er et udtryk for hvor meget af kornet der anvendes til mel. Det er de yderste dele der fjernes ved formalingen

5 Mel af hvede Bagerimel 72-76% Specialmel Butterdejsmel Wienerbrødsmel
Bisquitmel Grahamsmel 100% Hele hvedetyper 100% Hel hvede Knækket hvede Valsede hvedekerner

6 Mel af rug Hele rugtyper 100% Knækket rug Valset rug
Groft rugmel % Halvsigtemel 80-85% Rugsigtemel 75% Sigtemel blanding af hvede og rugmel

7 Italiensk hvedemel Har betegnelsen Tipo 00, Tipo 0, Tipo 1, Tipo 2, Tipo 3 Tipo 00 er typen med den laveste udmalingsgrad, hvilket vil sige med et lavt askeindhold. Tipo 3 er hvedemelstypen med den højeste udmalingsgrad og det højeste askindhold Intergrale Grane Tenero er italiensk grahamsmel med en god bageevne.

8 Diverse mel og kerner Uhre hvede Emmer mel Byg Havre Enkorn Durumhvede
Ris Hirse Majs


Download ppt "Cerealier Kornprodukter betegnes også cerealier efter Ceres, den romerske gudinde for korn og plantevækst. Ikke alle er lige velegnede til bagning Fælles."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google