Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Advertisements

IKV i den politiske kontekst
Kvalitetssikret IKV og RKV i region Midtjylland
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hvad kom der ud af TUPVAK?
Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
Fredag den 23. august 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Frøslev-Padborg skole
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 8 24/
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Fredag den 20. september 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
New Insight - Noter til præsentation
Realkompetencevurdering i Danmark
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 6 26/
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
21. juni 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Hvad er realkompetencevurdering?
Forslag til planlægning af årets opgaver for kontaktpersonen
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Statusmøde 16. August 2013 med Referencegruppen Fra Plan til Udvikling.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
IKV I PRAKSIS IKV Praktikerseminar, Silkeborg 09. januar 2014Ulla Nistrup1.
Velkommen til Udviklingsdag 2 TUP Maj 2013.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
4. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 26.august 2010, Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Udbredelse, barrierer og gældende praksis for anerkendelse af realkompetencer Den 12. marts 2009 Ulla Nistrup og Anne Lund NVR.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
FAGDAGE 1.x Matematik - Josefine Onsdag 16. august Dansk - Anne-Mette
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Aktivitets- Årshjul 2017 §18 midler ansøgningsfrist,1/11
Årshjul for vintertjeneste Vej- og trafikteknisk ordbog
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Plan for det videre arbejde med uddannelsesprogrammer
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Onsdag den 4. marts 2015.
Erhvervsuddannelse for voksne - EUV
RKV arbejde på erhvervsskolerne og VUC
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
2010 Månedskalender Du kan udskrive denne skabelon og bruge den som vægkalender, eller du kan kopiere de enkelte sider og bruge dem i din egen præsentation.
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Præsentationens transcript:

Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014

Formål med seminaret medarbejdere der gennemfører RKV Realkompetencevurderinger medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger Seminaret et forum for videndeling og erfaringsudveksling på praktikerniveau – undervisere og vejledere - om gennemførelse af realkompetencevurdering i praksis. Formålet med seminaret er gennem videndeling og erfaringsudveksling, at skabe bevidsthed om og fokus på: ◊ Valg og vægtning af metoder i den individuelle kompetencevurdering ◊ Dokumentation i processen ◊ Kriterier i forhold til meritgivning og IKV godskrivning ◊ Gensidig anerkendelse af skolernes merit

Dagens program Velkomst og præsentation Om ”Fælles kvalitetsstandard og procedure for Realkompetencevurdering i VEU-center Østjylland” v/ Dorthe Jensen, VEU-center Østjylland RKV i praksis – Tre forskellige måder at dokumentere realkompetencer på i forhold til at være RKV-udførende medarbejdere v/ Ulla Nistrup NVR/VIA UC Metoder til dokumentation af realkompetencer. Hvad er styrken i de forskellige metoder og hvordan kan de dokumentere vurderingerne? Kort oplæg til gruppedrøftelse med erfaringsudveksling v/ Ulla Nistrup Mål og kriterier til IKV-godkendelser og meritvurderinger - forstår vi målene ens og kikker vi efter det samme? Kort introduktion og efterfølgende gruppedrøftelse v/ Ulla Nistrup Hvad kan vi fremadrettet gøre for at kvalificere arbejdet med meritgivning og godskrivning af realkompetencer – fælles drøftelse og opsamling v/ Dorthe Jensen og Ulla Nistrup

Præsentation – Bryd Barrieren Bingo Dav – jeg hedder…….og kommer fra ……. Hvad hedder du og hvor kommer du fra? Hvem får hurtigst pladen fuld med ”Ja-svar”? Der er naturligvis en præmie 

”Fælles kvalitetsstandard og procedure for realkompetencevurdering i VEU-center Østjylland” Baggrund: I de 13 VEU-centres udviklingskontrakt med Undervisningsministeriet for perioden 2014-2015 står bl.a., at partnerskolerne i VEU-centrene skal gennemføre vurdering og anerkendelse af realkompetencer ud fra fælles procedurer og kvalitetsstandarder. Kvalitetsmodellen for VEU-center Østjylland indeholder: En beskrivelse af, hvordan partnerskolerne i VEU-centret Østjylland samarbejder om at sætte rammerne for realkompetencevurdering En beskrivelse af hvordan det sikres, at brugerne - i form af enkeltpersoner eller virksomheder - gennem et fælles afsæt i større udstrækning oplever en professionel indsats i forhold til realkompetencevurdering.

”Fælles kvalitetsstandard og procedure for realkompetencevurdering i VEU-center Østjylland” I beskrivelsen af kvalitetsstandard og procedure anvendes begrebet realkompetencevurdering som samlingsbetegnelse for de konkrete ”afklaringsformer”, der anvendes i VEU-systemet, herunder: IKV i forhold til konkrete AMU mål IKV i forhold til AVU, HF og GVU Trin-indplaceringssamtaler i forhold til VUC-forløb Uddannelsesplan i forhold til uddannelsespakker og uddannelsesmål (merit og godskrivning)

”Fælles kvalitetsstandard og procedure for realkompetencevurdering i VEU-center Østjylland” Kvalitetsstandarder Indsatsen omkring realkompetencevurdering har afsæt i nedenstående kvalitetsstandarder i VEU-center Østjylland: Alle beskæftigede, ledige og virksomheder oplyses om muligheden for realkompetencevurdering Den eksterne kommunikation om realkompetencevurdering er kvalificeret, faktuel og synlig Beskæftigede og ledige sikres den nemmeste vej til realkompetence-vurdering Beskæftigede og ledige kan forvente kvalificeret vurdering og merit

Kvalitetsstandard 1: Alle beskæftigede, ledige og virksomheder oplyses om muligheden for realkompetence-vurdering Det sikres, at virksomhedsopsøgende medarbejdere, vejledere og relevante administrativt personale kontinuerligt klædes på til at rådgive og vejlede om realkompetencevurdering. Sekretariatet for VEU-center Østjylland tilser, at evt. ny lovgivning formidles til ressourcegruppen. Ressourcegruppen tilser, at konsulenter, vejledere og relevant administrativt personale fra egen skole modtager information. Ansvar: VEU-Sekretariatet og Ressourcegruppen

Kvalitetsstandard 2: Den eksterne kommunikation om realkompe- tencevurdering er kvalificeret, faktuel og synlig VEU-center Østjyllands interne informationsmateriale om realkompetencevurdering opdateres løbende. Formidling på partnerskolerne varetages af ressourcegruppen Ansvar: VEU-Sekretariatet og Ressourcegruppen

Kvalitetsstandard 3: Beskæftigede og ledige sikres den nemmeste vej til realkompetencevurdering Til at understøtte en hensigtsmæssig guidning af brugerne er udarbejdet en kontaktliste gældende for VEU-center Østjylland. Kontaktlisten indeholder kontaktoplysninger på personer, der varetager rådgivende, administrative og ledelsesmæssige opgaver i forhold til realkompetencevurdering. Kontaktlisterne opdateres løbende. Ressourcegruppen er ansvarlige for at melde ændringer ind til sekretariatet for VEU-center Østjylland, der sikrer, at listerne opdateres Ansvar: VEU-Sekretariatet og Ressourcegruppen

Kvalitetsstandard 4: Beskæftigede og ledige kan forvente kvalificeret vurdering og merit I VEU-center Østjylland gennemføres årligt et praktikerseminar. Formålet med praktikerseminaret er gennem videndeling og erfaringsudveksling, at skabe bevidsthed om: ▪ Valg og vægtning af metoder i den individuelle kompetencevurdering ▪ Dokumentation i processen ▪ Kriterier i forhold til meritgivning og godskrivning ▪ Gensidig anerkendelse af skolernes merit ▪ Ressourcegruppen samt sekretariatet for VEU-center Østjylland planlægger og gennemfører praktikerseminaret Ansvar: VEU-Sekretariatet og Ressourcegruppen

Årshjul RKV/IKV 2014 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August Torsdag den 11. december: Evaluering af årets aktiviteter i RKV-ressourcepersons-gruppen (10-13) Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Torsdag den 6. november: Årligt RKV-praktikerseminar (9-15) Torsdag den 11. september: Opstartsmøde for RKV-ressourcepersoner (8:30-13)

Årshjul, RKV/IKV 2015 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August Torsdag den 10. december: Evaluering af årets aktiviteter i RKV-ressourceperson-gruppen (10.00 -13.00) Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Torsdag den 12. marts: 1. halvårlige møde for RKV-ressourcepersoner (kl. 8.30 til 13.00 ) Onsdag den 7. oktober: 2. halvårlige møde for RKV-ressourcepersoner (kl. 8.30 til 13.00 ) Onsdag den 16. september: Årligt RKV-praktikerseminar (kl. 9.00 til 15.00)

RKV-gruppen på Intranettet Kodeord:VEU-ost20 + egen e-mailadresse Se hjemmesiden for RKV-profilblad http://intranet.veu-ostjylland.dk/pages/showfile.asp?fileguid=53143

RKV-praktikerkort for Region Midtjylland http://www.veu-ostjylland.dk/shared/kompetencevurdering-i-region-midtjylland.html

RKV-praktikerkort for Region Midtjylland http://www.veu-ostjylland.dk/shared/kompetencevurdering-i-region-midtjylland.html

PAUSE

Ønsker til næste års seminar?

TAK FOR I DAG