Baseline.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
Advertisements

Skriftlig progression Italiensk FIP. Disposition Skriftlighed og respons Progression Feedback-former (feed up, feed back og feed forward) Karakterer Værktøjskasse.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Krogerup Højskole, den 19. oktober 2015.
Hvor kommer ideen om læringsplatform fra? Regeringen og KL har indgået en aftale om en fælles brugerportal. Læringsplatformen er en del af den fremtidige.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
Efterslægten – Net-HF  Tilbyder fleksibel enkeltfagsundervisning til de mange kursister, der ikke kan/vil følge normal skematilrettelagt undervisning.
UPV i Horsens Kommune Naturlig forlængelse af ny lovgivning for UPV Ønske om – ensartet praksis i kommunen – italesættelse af vurderingsparametrene – bedre.
Erhvervsstyrelsen lancerede den 10. november 2015 PrivacyKompasset – et on-line værktøj, der skal hjælpe virksomheder til bedre brug af data og håndtering.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Struktur for genbrugspladser Bestyrelses-beslutninger 9. december 2011, ny struktur for genbrugspladser 24. oktober 2014, strukturen justeres mht. haveaffaldspladser.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
IT understøttelse af tidlig opsporing Jacob Fisker, Konsulent i Digitalisering, Magistratsafdelingen for Sundhed & Omsorg, Aarhus Kommune.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Velkommen tilbage fra ferie. Dagsorden: Kl → Motion Kl → Bad + omklædning Kl → Færdiggøre immunforsvaret i meebook Kl
Skriftlighed Det fælles gods - præsentation af progressionsplan.
Min Uddannelsesdagbog
Forslag fra arbejdsgrupperne
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Skolernes kvalitetsrapport
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Ordpatruljen på Lyshøjskolen
Brugen af bygge dialog i Domea.dk
Portfolio IT B.
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
Indførelse af model for formativ/summativ evaluering
Skolernes kvalitetsrapport skoleåret 2016/2017
Vidensinformeret Skoleledelse med Visko Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Den 10. januar 2017 Lars Hende Svenson, Skolechef.
Halvårsmøde om arbejdsmiljøarbejdet
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
FÆLLES målstyring i matematik
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Informationsindhentning
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
CURA og FSIII Superbrugermøde
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Skolebestyrelsesmøde
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Børne- og undervisningsudvalget den
At arbejde datainformeret
Dialogspil om lærerarbejdsliv
Foreløbigt valg af uddannelsesønske
MEEBOOK – en digital læringsplatform
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Effektmåling - kvalitative målepunkter
Undervisningsplanlægning
Hvordan anvendes data på skoleniveau?
Manual til indsendelse af BUDGET
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Baseline

Dagsorden Præsentation af udkast til baseline og dataark Hvorfor skal vi have en baseline og hvordan indgår den i Aabenraas Kommunes processer Vi skal have nedsat en arbejdsgruppe med 2-4 skoleledere til at kvalificere baselinen og dataarkene

Formålet med en baseline At forvaltning, skoleledelse og personale får et værktøj til at arbejde med skolens egne data, målfastsættelse og beskrivelse af progression over tid. Baselinen et styrings- og dialogværktøj til at beskrive og evaluere, hvordan den enkelte skole er på vej i forhold til de 7 strategiske mål i Aabenraa. Baselinen indgår fremadrettet som en del af skolens virksomhedsrapport.

Procesplan Ultimo august - arbejdsgruppe mødes med henblik på kvalificering af baseline Ultimo august – Nikolaj mødes med Meebook med henblik på at afklare, hvordan udfyldelse af dataarkene til nationale tests m.m. evt kan foregå via Meebook, samt hvordan data evt. kan visualiseres via diagrammer. Skoleledermødet den 23. sept. - Endelig godkendelse af baseline, samt evt. præsentation af Meebook-løsning til udfyldelse dataark om nationale tests Primo oktober - Frivillig workshop om udfyldelse af baseline. Nikolaj afholder workshop for de skoler, der er interesserede og hjælper dermed til korrekt udfyldelse af baseline og dataark. Primo november – Distriktssamtaler om virksomhedsaftaler, hvori baselinen indgår. 18. dec. 2015 er deadline for virksomhedsaftale

Rammesætning Forslaget i dag er et udkast til en baseline som skal kvalificeres yderligere Systemmæssigt vil det være naturligt at indarbejde det digitale værktøj som en funktion i Meebook Skole og Undervisning ønsker, at et antal skoleledere bidrager til en faglig kvalificering af projektet

Forudsætninger Skolerne skal kunne se hinandens baselines Skolen udfylder selv baselinen, men I får hjælp til at udfylde den. Baselinen bliver en del af virksomhedsaftalen

Gennemgang af udkast baseline

Spørgsmål

Dataark til at følge klassers progression

Formålet At gøre det let for skolen at følge en klasses progression via de obligatoriske og frivillige nationale tests og hvor trivselsdata fra den nationale trivselsmåling ligeledes kobles på. Ud fra den hypotese at klassens trivsel har indflydelse på klassens faglige udvikling. Progression bliver lavet for dansk og matematik.

Forudsætninger Dette værktøj anvender både de frivillige og de obligatoriske tests. Udgangspunktet er at klassen tager Frivillig 1 (F1) i november, den obligatorisk test i april og den Frivillig 2 (F2) i november året efter. Alle skoler skal kunne beskrive årgangens progression over tid via de Nationale Tests

Gennemgang af dataark

Diagrammerne

Spørgsmål

Nedsættelse af arbejdsgruppe Vi mødes i uge 35 eller uge 36. Fx den 26/8

At arbejde databaseret

Hvad teamet skal drøfte Hvad er det, vi ønsker at vores elever skal lære? Hvordan kan vi vide, at vores elever lærer, det, vi ønsker, det vil sige, hvad er tegnene på læring. Hvordan vil vi respondere, hvis eleverne ikke lærer det, vi ønsker? Hvordan vil vi berige og udvide læringen for de elever, som allerede har tilegnet sig den tilstræbte viden Marzano & Dufour