Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Naturvidenskabeligt Grundforløb
Advertisements

Skriftlighed i biologi
Celle.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Verdensbilleder i renæssancen AT5 Argumentation - metode og teori.
Madkamp - DM i madkundskab OVERSKRIFT MADKULTUREN INTRODUKTION TIL MADKAMP.
Fremtidens drikkevandsforsyning En god start, en god side, Et par gode øvelser og gode diskussioner.
Digitale læremidler Udviklingspotentialer. Præsentation Jonas Juul Hansen Lærer og matematikvejleder Rudersdal kommune – Sjælsøskolen Eleverne fra 3-8.
Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Mål med projektet  - at eleverne i høj grad får den bekendtgørelsesfastsatte.
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
Madkamp - DM i madkundskab OVERSKRIFT MADKULTUREN KONKURRENCEN.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Ringsted Eva Rønn UCC.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
HJÆLP NÅR LEKTIERNE ER SVÆRE 3x - 4 = 0? x=?? Hvordan løser jeg? Vil du gennemse min synopsis? Hvordan løser jeg en ligning med.
IT i danskundervisningen Sydfalster Skole den 15.5 Kort om blogs – igenigen! SMS-noveller (sprog og kommunikation) Skriftlighed og IT Mundtlighed og IT.
Fagprøve - en kort oversigt.
Løsningsfokuseret samtale - Pause, tilbagemelding og opgaver Undervisning PKR 5. nov Psykolog Morten Halberg.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
Skriftlighed Det fælles gods - præsentation af progressionsplan.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET VEJLEDER, AC-FULDMÆGTIG16. AUGUST 2016 MARIE.
Den åbne innovative folkeskole
Hvad er Xclass? En folkeskole. Elever: 143 piger 166 drenge I alt 319
STX Uddannelse.
Modul 2.
Masseeksperiment Masseeksperiment 2017 Program Velkommen Masseeksperimentet skoletoiletter Hvorfor er det vigtigt at sætte fokus på skoletoiletter?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager
Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Studieretningsprojektet
Velkommen.
MED I LOMMEN UNDERVISNINGSUDVIKLING PÅ MUSEET I SAMSKABELSE MED GYMNASIEELEVER OG LÆRERE.
Forberedelse til eksamen
Efter Karl Henrik Flyums modeller
PORTFOLIO i skriftlig biologi
Inspiration spørgsmål og Billeder
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
Den analyserende Artikel
Og valg i det hele taget... Lær HVAD-modellen at kende.
Faglig læsning og skrivning
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
MED I LOMMEN UNDERVISNINGSUDVIKLING PÅ MUSEET I SAMSKABELSE MED GYMNASIEELEVER OG LÆRERE.
Stresshåndteringsgruppe
Matematik med læse/skrive teknologi
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Karl Henrik Flyums model
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
International økonomi for matematikere
MUNDTLIG FREMSTILLING
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til synopsis.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Innovation i humanistiske fag
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Skrivedag 3: Fra skriftlig opgave til mundtligt oplæg
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Oplæg d. 8/3-2013. Egaa Gymnasium Nyt NV Ny skriftlighed Oplæg d. 8/3-2013. Egaa Gymnasium Noget om at en ledelsesbeslutning om at ændre strukturen for NV gav en mulighed for at indtænke ny skriftlighed helt fra bunden af (og gav lærerne en masse arbejde).

Skrivning før-under-efter Fokus Tanker bag projektet og struktur Overfaglige skrivekompetencer Eksperimentel kompetence Skrivning før-under-efter Eksempler på åbne skriverammer Eksemplariske tekster Puslespil: Fra observation til fortolkning Master til journal Samarbejde med matematik selvevaluering Andre eksempler på skriveøvelser Begrebsforklaringer Hjælp til ”lektie”-læsning Sjove skriveøvelser Logbog Skrivning under artikellæsning og film NV-festival DG:

De overfaglige skrivekompetencer Evt. lidt om at det ikke (længere) kun er dansklæreren der skal lære eleverne at skrive. Om at alle seks men måske især de tre første er særligt relevante i NV. Om at lære at skrive – og at skrive for at lære.

Skrivning før, under og efter Fokus på eksperimenter og hele den tankegang der ligger bag eksperimenter i naturvidenskab. Fokus på journalskrivning (genren). At skrivning før, under og efter er en måde at systematisere naturvidenskabelig tankegang, arbejdsmetode og formidling af eksperimentelt arbejde.

En af de første (den første En af de første (den første?) gang(e) eleverne bliver præsenteret for før-under-efter-tankegangen. Ganske lidt om, hvad eksperimentet gik ud på.

Om før-under-efter-tankegangen. Hvordan den afspejler naturvidenskabelig (arbejds)metode, argumentation og journalgenren.

Senere i forløbet. Flere underspørgsmål et bygget på. Ganske lidt om, hvad eksperimentet gik ud på.

Om elevernes arbejde med eksemplariske journaler Om hvordan uddybningen af før-under-efter leder eleverne ind i journalskrivningen.

Journalskrivning Beskrivelse af master til journalskrivning

PUSLESPIL: observation  fortolkning En observation: det vi umiddelbart kan iagttage, at der sker. En fortolkning af observationen: det vi med baggrundsviden om forsøgsopstillingen og teorier kan konkludere ud fra observationen. Del nogle spil ud og lad tilhørerne få en fornemmelse af dem. Om at det er vigtigt at kunne skelne mellem observation og fortolkning. Er det skriftlighed at arbejde med spil? (ja).

Samarbejde med matematik selvevaluering

Andre eksempler på skriveøvelser Begrebsforklaringer Hjælp til ”lektie”-læsning Sjove skriveøvelser Logbog Skrivning under artikellæsning og film NV-festival

PUSLESPIL: Viden Om Solsystemets ekstreme skabelse. Noteskabelon: Om at tage noter til en Viden Om udsendelse ud fra samme overskrifter som en journal. Del nogle spil ud og lad tilhørerne få en fornemmelse af dem.