Forberedende kursus til produktionshygiejne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børnehavevejledningen Cand. Brom
Advertisements

Helt ren, på en helt ny måde !
All You can do is tickle it, and see how it jumps
Risikohåndtering af norovirus
”Social dumping” indenfor luftfart Keld Ludvigsen Vicedirektør SOLA Konferencen 2014.
Hygiejne for 1. Skoleperiode
Arbejdsmiljø Lovgrundlag: Lov om arbejdsmiljø i Grønland Lovbekendtgørelse nr 1048 af 26 oktober 2005 og Lov nr 1382 af 23. december 2012 Samt tilhørende.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 BUDGET, OPSPARING OG LÅN (Til.
Fordele ved REACH set fra miljøets synspunkt Sidsel Dyekjær Miljøstyrelsen Kemikalier.
Tværfaglighed – en ny måde at skabe innovative hygiejneresultater på Hygiejne.
Skriv en kommunikationskontrakt. Kontraktformuleringens faser Alles ansvar Skab motivation for kontrakten. Afstem forventningerne hos medarbejderne Hvad.
Arbejdsmiljø i vandløbene Problemer og løsninger v/ Tine Eggertsen, HedeDanmark Natur og Vand.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Generelle udfordringer og perspektiver i vores arbejde med kvalitet, effektivitet og styring KL, Middelfart 4. december 2007 Klaus Majgaard.
Aarhus Kommunes ønsker til leverandører Vi ønsker, at leverandørerne kan Bidrage til at frigøre ressourcer Bidrage til byens udvikling Bidrage til at.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
1 ▪ En familie fødes 2016.
Rent bord med FVU START Kunsten at rette op på fortidens synder.
Behov for en national strategi for hygiejne?
Europæiske muligheder
Introduktion til SPV-kursus
Virksomhedens udvikling
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET
EKF-kaution under InnovFin-programmet
Mobbet/chikaneret af leder
Compliancedag, Berlingske
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Revision af sikkerhedsdokumentation
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Robot organisationen Formålet med denne lektion er at give en forståelse af de organisatoriske & dermed også menneskelige parametre der er i spil Som platform.
SAMARBEJDE OG OVERBLIK Lisbeth Windeballe Rasmussen
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Planteværn DK Original eller Kopi
Revision af sikkerhedsdokumentation
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Kærlige hænder brødet nu ta'r
Trin 1 i egenkontrol - Risikoanalyse
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Oplæg til undervisning
Kursus i sundhedsstyring
Sundhed på 1. Hovedforløb 2013
Personlig hygiejne En god personlig hygiejne er vigtig fordi:
Statistik, bøder m.m..
Valg om frokostordning
Persondata Kursus for administrationsfolk 16/5
13. Ikke-finansielle rapporter
Køreteknik.
Statistik, bøder m.m..
Er KRAM en skam? Signild Vallgårda
Økologi.
Egenkontrol.
Dialogforum vandløb 2017.
Styrket sammenhæng mellem teori og praksis
Hygiejne Fredag 13/
Knallertens udstyr.
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Hvem er jeg? Anders Raastrup Kristensen, Ph.d., Post.doc.
Hygiejne 2.
Det er en politiske bestilling!
Room for people.
Bæredygtighed Sporbarhed.
Praktiske oplysninger
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
- Et eksempel fra Sjællands Universitets Hospital i Køge
Indsæt billede af din skole
Tryg sjove og brugbare løsninger . Vi har brug for jeres hjælp til
Organic RDD & CORE Organic statusmøde
Præsentationens transcript:

Forberedende kursus til produktionshygiejne.

Hygiejne – hvad er det? _________________ Personlig hygiejne: Produktionshygiejne: Ansvar: Hygiejne begrebet= renhed og sundhed, renhed i forhold til produktion, personlig hygiejne, arbejdshygiejne, renhed i selve arbejdet. At undgå sygelighed i arbejdet og af produktet. Bred anskuelse. Ansvaret er vores alle. Sikring af sundhed og hygiejne er alles ansvar, starter hos medarbejder selv. I vores hoved bruger vi fornuften tænkes over, hvad der skal til, og med kroppen udfører vi det. Holdningen:” det går nok…” kan ikke bruge i produktionsvirksomheder. At indarbejde gode rutiner, tager tid og bevidsthed, men vil i sidste ende blive tjent ind. At undgå tilbagetrækninger – dyrt. Hygiejne koster kræfter og tid og penge, men det koster også dyrt at lade være….

Myndighedskrav: Fødevarestyrelsen er den Danske kontrol myndighed for fødevarer og miljø. Vi har ens regler i EU, direktiver eller forordninger som tilpasses til danske bekendtgørelser i dansk ret. Fødevarestyrelsen har regioner, hvorfra tilsynsførende tager på besøg i fødevarevirksomheder. Tilsynsførende kan have fast kontor i store fødevarevirksomheder. Den tilsynsførende ser på om virksomhed overholder hygiejne lovgivningen. Dokumenterer med smiley kontrolrapport.

Eksempler fra virkeligheden, hvor myndigheder har set på hygiejnen: www.findsmiley.dk (Vi ser på relevante Smiley rapporter for deltagere). Hvis virksomhed ikke overholder lovgivning, kan den blive straffet med ”påtale” – det skal bringes i orden, fx dårlig rengøring eller ingen dokumentation for egenkontrol. Andet kan være bøde, forskellige beløb efter hvor slemt det er fx 20000 kr. forbud mod at producere, eller lukning af virksomhed, indtil det er bragt i orden.

Virksomhedskrav: Fødevarevirksomheden skal selv sikre sig at loven overholdes. Der kan være bestemte egenkontrolmedarbejdere i virksomheden, som har til opgave at holde øje med at hygiejneregler overholdes, at tage prøver af produktet i virksomheden, så man kan dokumentere at der ikke er hygiejne problemer. Alle ansatte i virksomheden har ansvar for at overholde fødevarelovgivningen. Men hvis det går galt, ex dryp af kondensvand på produkt, eller medarbejder gør noget forkert, glemmer at vaske hænder efter pause. Er det virksomheden som får påtale fra myndigheden om at bringe hygiejnen i orden, og kan få bøde. Hygiejne problemer går ud over fødevaresikkerheden.

Kundekrav: Hvad kan kundekrav være: Krav til kvalitet: At maden er sikker at spise, lugter og ser godt ud Krav om rigtig udformning af varen, tiltrækkende for kunde Hygiejnen er i orden, vil se bakteriologisk test Krav om rimelig pris Krav om dyrevelfærd Krav til økologi