Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

EKF-kaution under InnovFin-programmet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "EKF-kaution under InnovFin-programmet"— Præsentationens transcript:

1 EKF-kaution under InnovFin-programmet

2 Kort om InnovFin-programmet
InnovFin er et EU-program, som skal sikre innovation og vækst i Europa til SMV og MMV virksomheder (op til 499 ansatte). Ny aftale mellem EKF Danmarks Eksportkredit og Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Kreditramme på 1,5 milliarder DKK til innovative danske virksomheder over 2 år. InnovFin-programmet er et EU-program, som skal sikre innovation, vækst og fremgang i Europa. Programmet er del af det større EU Horizon 2020-rammeprogram med mere end 80 milliarder euro i ryggen. EKF har netop underskrevet en aftale med Den Europæiske Investeringsfond (EIB). Den sikrer en kreditramme på 1,5 milliarder kroner over de næste 2 år fra InnovFin-programmet til innovative danske virksomheder.

3 EKF-kaution under InnovFin-programmet
- Reducerede præmiesatser til innovative virksomheder for EKF-kaution. - Giver banker mulighed for mere forretning med innovative virksomhedskunder. Med InnovFin-aftalen kan EKF nu kautionere for kreditter til innovative virksomheder til lavere præmiesatser end sædvanligt, fordi EU dækker halvdelen af risikoen til en fast lav pris uafhængigt af virksomhedernes rating. For banken giver InnovFin mulighed for at lave mere forretning med innovative virksomhedskunder og hjælpe kunderne endnu bedre. Banken får sin sædvanlige rentemarginal på kreditten. Det er nyt Lavere præmiesatser til innovative virksomheder 14 kriterier for hvornår virksomheder er innovative InnovFin-programmet omfatter kun virksomheder under 500 ansatte (mens EKF godt kan udstede almindelige kautioner til alle virksomheder uanset størrelse)

4 Ellers er det business as usual…
EKF’s øvrige kautionsvilkår og -kriterier er uændrede for innovative virksomheder. OBS: EKF kautionerer for kreditter til eksportvirksomheder og underleverandører til eksport, som ikke opfylder innovationskriterierne, på præcis samme måde som nu.

5 Lavere præmier til de innovative
SMV-priseksempler Innovativ SMV-virksomhed med B+ rating: 2,35% Ikke-innovativ SMV-virksomhed med B+ rating: 3,8%. MMV-priseksempler Innovativ MMV 2,5% Ikke-innovativ MMV: 3,8% (MMV er defineret som virksomheder med mellem 250 og 500 ansatte) Aftalen er særligt interessant for innovative og fremadstormende, men mindre veletablerede virksomheder, hvis kreditværdighed ikke er helt i top, og som derfor normalt kun kan låne til forholdsvis høje rentesatser. Rabatternes størrelse aftager, jo bedre virksomhedernes rating er, men der er penge at spare for virksomheder med rating B-, B+, BB og BBB. OBS! Der er tale om priseksempler. Præmien til SMV- og MMV- virksomheder kan være både højere og lavere end disse eksempler

6 14 innovationskriterier
Virksomhederne skal opfylde mindst ét af EIF's innovationskriterier. Her er nogle eksempler: Virksomheden skal bruge kreditten til forskning og innovation. Virksomheden bruger i forvejen en vis procentdel af driftsbudgettet på forskning og innovation. Virksomheden er en vækstvirksomhed. Virksomheden har inden for de sidste 2 år registreret minimum ét patent. Virksomheden har inden for de sidste 2 år modtaget en R&D-pris eller en innovationspris fra et EU-organ eller venture kapital. Nogle af kriterierne kombineres med et krav til, hvor længe virksomheden må have eksisteret. Kautionspræmien til SMV og MMV kan reduceres, hvis virksomheden opfylder mindst ét af EIF’s 14 innovationskriterier. Se de 14 kriterier i deres præcise ordlyd på EKF online. Dette er nogle af de ting, der lægges vægt på i kriterierne, hvoraf man altså bare skal opfylde mindst ét:

7 Sådan gør man Banken søger om kaution via EKF online som sædvanligt.
På ansøgningen markerer man, at der søges om InnovFin-præmie. Eksportøren udfylder en erklæring om opfyldelse af innovationskriterier, som medsendes. Erklæringen findes under ”Dokumenter – Eksportkaution” på EKF online sammen med øvrige relevante dokumenter EKF vurderer, om innovationskriterierne er opfyldt. Hvis de er opfyldt, tildeles kautionen. EKF kan kautionere, selv om innovationskriterierne ikke vurderes opfyldt, men det bliver så ikke til reduceret præmie. OBS: Hvis nogen undrer sig over den blå farve i EKF Online, så er det fordi billedet er fra et test-site. Men bortset fra farven, så er det sådan her, det vil se ud, når I bruger EKF Online

8


Download ppt "EKF-kaution under InnovFin-programmet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google