Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Børnehavevejledningen Cand. Brom

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Børnehavevejledningen Cand. Brom"— Præsentationens transcript:

1 Børnehavevejledningen Cand. Brom
Børnehavevejledningen Cand. Brom. Helle Eriksen, Fødevarestyrelsen Kontor for mikrobiologisk fødevaresikkerhed, hygiejne og zoonosebekæmpelse

2 Overskrifter Præsentation af Fødevarestyrelsen
Hvad er formålet med børnehavevejledningen? Hvilke regler ligger bag vejledningen? Hvem har ansvaret? Hvad kan man finde i vejledningen? Hvem skal registreres? Hvor er der hjælp at hente?

3 Præsentation af Fødevarestyrelsen

4 Hvad er formålet med børnehavevejledningen?
Forebyggelse af fødevarebårne sygdomme Redskab og katalog for institutionerne

5 Hvilke regler ligger bag vejledningen?
Rammerne ligger i EU’s forordninger: Fødevareforordningen 178/2002 Hygiejneforordningen 852/2004 Danske regler: Autorisationsbek. nr. 771 af 6. Juli 2006 Hygiejnebek. nr. 788 af 24. Juli 2008 Uddannelsesbek. nr.123 af 15. Februar 2008

6 Fødevareforordningen 178/2002
Artikel 14. Fødevarer må ikke markedsføres, hvis de er farlige: Sundhedsskadelige Uegnede til menneskeføde (kvalitet, hygiejne) Artikel 17,1. Virksomhedens leder har ansvaret for, at relevante krav i lovgivningen er opfyldt og kontrollerer, at de overholdes 6

7 Hvem har ansvaret? Lederen af fødevarevirksomheden har ansvaret for, at maden er i orden fødevaresikkerhedsmæssigt. Dvs. At institutionens køkken bliver registreret hos fødevareregionen At indretning og drift lever op til føde varelovgivningen At der gennemføres egenkontrol

8 Hygiejneforordningen 852/2004
Almindelige bestemmelser for fødevarelokaler Særlige bestemmelser for lokaler, hvor der behandles fødevarer Transport Bestemmelser for udstyr Fødevareaffald 8

9 Hygiejneforordningen 852/2004, fortsat
Vandforsyning Personlig hygiejne Fødevarebestemmelser Uddannelse 9

10 Nationale regler Autorisationsbekendtgørelsen nr. 771 af 6. Juli 2006
Registreringskrav og undtagelser Hygiejnebekendtgørelsen nr. 788 af 24. Juli 2008 Nationale temperaturbestemmelser Uddannelsesbek. nr.123 af 15. Februar 2008 10

11 Hvad kan man finde i vejledningen?
Fødevaresikkerhed Registreringskravet Ansvar Køkkenets indretning og drift Private og lejlighedsvise arrangementer Hygiejneuddannelse Praktiske eksempler Andet

12 Hvem skal registreres og hvem undtages?
Institutioner med børn fra 0 – 6 år skal registreres Uanset hvilken madordning, der etableres Institutioner med børn i skolealderen kan undtages Hvis der kun laves mad af begrænset karakter

13 Hvor er der hjælp at hente?
Den lokale fødevareregion Registrering Hygiejneregler Fødevarestyrelsens hjemmeside

14

15

16 Afsluttende Regelværk bag børnehavevejledningen
Vejledningen skal være et redskab og en guide rundt i reglerne Forældrene skal være trygge ved at børnene får sund og sikker mad


Download ppt "Børnehavevejledningen Cand. Brom"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google