”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Mia,Om mig selv. Jeg hedder Mia og er 10 år og den 17. Januar bliver jeg 11 år og jeg går i 4.kl.
Børns fritid i Ballerup Kommune
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Børnemiljøvurdering 2013 Trinitatis Menigheds Børnehus
Når fitness bliver et åndehul
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
FægteKlubben Trekanten Vordingborg. Det vil vi kunne tilbyde : • Fægtetræning for - B&U, bredde, talent og elite. ( mindst 2 træningspas om ugen for alle.
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Etablering af samordningsudvalg i psykiatrien
Dansk Svømmeunions politiske program
Korsør, 20. november 2010Udviklingskonference 2010 VELKOMMEN.
1 Fastholdelse og fodbold Indhold: -”Farvel til fodbold” -”Årgang 1992 – hvad har de gang i?” -Erfaringer fra tidligere fastholdelsesprojekter.
Fortællinger fra kanten
”Nå, hvordan gik det så lige i det virtuelle rum i dag
Vest-Vendsyssel Distrikt 29. september Genbrug Jo - den er god nok.
Stigmatisering af pårørende Om respondenterne: 302 Besvarelser ud af 567 – 53% 79% Kvinder 62% Forældre til voksne børn 38 % Pårørende til personer med.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Frivillighed i danske idrætsforeninger August 2012 Temamøde,
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l februar 2010.
Bevægelse i hverdagen. Navn Navnesen  1,6 mio. idrætsaktive  frivillige ledere, trænere og instruktører.  foreninger er organiseret i.
Skolesport Leg, Liv & Læring Idrætsprojekt Idrætsoplevelser for børn og unge med indlæringsvanskeligheder Partnerskab mellem Dansk Skoleidræt,
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Den stille Revolution Søren Riiskjær. Idrætsdeltagelsen Navn Navnesen.
Ole Dreyer Velkommen Møde i Landsdelsforum 6. oktober 2014.
DGI’s kerne-fortælling og Living the brand. Navn Navnesen DGI´s kernefortælling.
En længere skoledag for de mindste med integrering af fysisk aktivitet i undervisningen.
Billede fra holstebro... Opstart 1. jan 2015 Opstart 1. jan 2012 Opstart 1. nov 2015.
Børn og sociale medier Hvordan bruger eleverne fra Skelgårdsskolen de sociale medier ?
Fra event til forløb Et kort oplæg omkring ungdomsliv, idræt og skolereform! Nyborg 10.januar 2016 Center for Ungdomsstudier.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Senioridrætten i vækst -idrætsvaner blandt 60+ i Danmark.
Erfaringer med skolereformen Annette Ohm Furesø Idrætsråd Hareskov Værløse Tennisklub.
Morgendagens Børne- og Ungeliv ELEVER Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:34 Powered.
Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen omkring børns mad- og bevægelsesvaner Gørløse Skole og Lille Lyngby Skole Statusseminar torsdag den.
Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Kurt Curth Idrætskonsulent Hillerød Kommune 26.marts.
Powerpoint Jeopardy Argument Argument og appel Appelformer
Temadag om fremtidens seniorsport i firmaidrætten 2012.
Idræt og bevægelse i Danmarks bedste idrætskommune.
” FORENINGEN - ET FEDT STED AT VÆRE”. Hvad er projektet ”Foreningen – et fedt sted at være” DGI Landsplan har 14 foreninger med i projektet Hvad er målet:
Status for DGI’s udviklingsprojekt :
handel, event og mediegrafik
Stxstudentereksamen.
Teenagefodbold.
”Siden 5.klasse har jeg frygtet den eksamen jeg skal til nu til sommer…” – perspektiver på unge og fritidsliv i konkurrencestaten, hvor det opleves som.
Det betaler sig Ka’ed svår’ sejg?
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
Behovsundersøgelse Blandt håndboldklubber – opsummeret resultater, identificerede behov og mulige udviklingstiltag.
Se mere om L21 ansøgning på
Medlemsudvikling Skydning Tommy Haun.
DGI Institutionsidræt
Det københavnske idrætsliv
Konference der bobler af liv og inspiration
Samspil mellem krop, træning og trivsel
Jonas, Oliver og Kasper T.
Velkommen til generalforsamling 2. marts 2018 !
Madkoloni Bornholm Klassepræsentation.
DGI Håndbold Total & Max. Totalhåndbold Håndboldfitnesskurser
K1-2-3-UB – vi tager temperaturen på unge anno Vingsted 17
[klik og indsæt kommunenavn]
Team Danmark-ordningen
Fra anledning til udvikling
Teenagefodbold.
Præsentationens transcript:

”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i Københavns Kommune 30.september 2017

Dette er Carolines bedste veninde Dette er Carolines bedste veninde! - foreningsidrætten bliver udfordret i en tid hvor vi er gået fra tilstedeværelse til ”tiltideværelse”! Center for Ungdomstudier (CUR)

Sådan så man ud i 1987! Center for Ungdomstudier (CUR)

Og sådan ser man ud i 2017!

Hvad er de store forskelle – f. eks Hvad er de store forskelle – f.eks. i forhold til hvad der er ”vigtigt” når man ”går” til idræt?

Foreningsidrætten i København – en status

Metodiske forbehold ift. foreningsidrætten størrelse i København Medlemstal i Central Foreningsregister (CFR). Definitionen af et ”Aktivitetsmedlem”: Ét medlem i en foreninger tæller én gang . En person, der på samme tid er medlem af flere foreninger (eks. fodbold og svømning), tæller som flere aktivitetsmedlemmer. Derfor er antallet af aktivitetsmedlemmer ikke det samme som antal individer/personer. Vi har ikke god viden om hvor mange foreninger et ”gennemsnitsmedlem” er medlem af. Derfor kan vi ikke beregne den præcise andel af befolkningen.

Metodiske forbehold ift. foreningsidrætten størrelse i København - CFR-data for Københavns Kommune siger først og fremmest noget om hvor mange/få medlemmer idrætsforeningerne, som ligger i kommunen, har. - Vi ved dog, at der er mange københavnere, der dyrker foreningsidræt i andre kommuner end den de bor i. De krydser i stort omfang kommunegrænserne til omkringliggende kommuner for at dyrke foreningsidræt: Frederiksberg, Tårnby, Hvidovre, Rødovre, Hvidovre, Gladsaxe, Gentofte…

Foreningsidrætten i storkøbenhavn DIF og DGI-data Samlet medlemsandel (Aktivitetsmedlemmer 2016) Indbyggertal (pr. 1. januar 2017) Andel af befolkning Landsplan: 2.221.761 5.756.488 38,7% Herlev: 14.218 28.406 50,1% Dragør: 6.154 14.288 43,1% Gentofte: 30.974 75.805 40,9% Gladsaxe: 25.193 68.775 36,6% Tårnby: 15.527 43.010 36,1% Lyngby-Taarbæk: 19.636 55.240 35,5% Ballerup: 16.045 48.231 33,3% Hvidovre: 14.563 52.964 27,5% København: 155.783 602.481 25,9% Rødovre: 8.421 38.492 21,9% Frederiksberg: 22.356 105.037 21,3%   Kilder: Den centrale Foreningsregister (CFR, 2016); Danmarks Statistik 2017 Navn Navnesen

Idrætsforeningers medlemstal København % CFR-data 2016, DGI og DIF

Kønsfordelingen i København er skæv Samlet kønsfordeling i foreningsidrætten i København CFR-data 2016, DGI og DIF

Børne- og ungdomsidrætten i København – en status

Børns og unges foreningsidrætsvaner i Københavns Kommune % CFR-data 2016, DGI og DIF

Top fire idrætsvaner ift Top fire idrætsvaner ift. børns (0-12 år) foreningsidrætsvaner i Københavns Kommune og på landsplan % CFR-data 2016, DGI og DIF

Pigerne halter bagefter % CFR-data 2016, DGI og DIF

Kønsfordelingen i foreningsidrætten i København er skæv! Der mangler faciliteter til ”pige”-dominerede idrætter Andelen af piger med anden etnisk baggrund end dansk er høj – og denne gruppe har ikke tradition for at dyrke (forenings)idræt Foreningerne er ikke gode nok til at udbyde aktiviteter, der appellerer til piger

Pigernes idrætsvaner i København Hvis det er vigtigt at få flere piger og kvinder med i foreningsidrætten i København, så må vi udbyde mere af den foreningsidræt, som de ønsker at dyrke. Så: Hvilke idrætter tiltrækker flere piger og kvinder i København end den øvrige foreningsidræt?

Pigernes idrætsvaner i København Hvilke idrætter tiltrækker piger/kvinder? CFR-data 2016, DGI og DIF

Hvis pigerne/kvinderne skal med i København… Så skal der: Satses på flere faciliteter til ”pige/kvinde”-dominerede idrætter: Gymnastik, ridning, dans, fitness, yoga, volleyball, svømning og håndbold - Udbydes flere aktiviteter, der appellerer til piger (pigekoncepter) - Foreningerne være bedre til at appellere til piger med anden etnisk baggrund end dansk - Fodboldklubberne skal mobiliseres… - Satses på aktiviteter der tager alt med puls! - Systematisk samarbejde med skoler, fritidshjem, klubber m.v.

Åben Skole er en gave til foreningsidrætten! Mere end hver fjerde elev af dem, der modtaget undervisning af en ”instruktør” i skolen eller SFO, begynder til den idræt, som de er blevet introduceret til igennem et forløb!

Vibe viser vejen….

Det vigtigste er at foreningsidrætten ikke ”tror” en masse!

Hvad er vigtigt – top 5 i 3-5.kl…. At have det sjovt (90 pct.) At have det godt sammen med de andre (84 pct.) At blive bedre til min sport (83 pct.) At være sammen med mine venner (74 pct.) At jeg har det godt med træneren/de voksne (69 pct.)

Der er enighed om det meste! Hvad forældre tror, deres børn oplever, er vigtigt 1. At have det sjovt (96 pct.) 2. At have det godt sammen med sine venner (94 pct.) 3. At være sammen med sine venner (88 pct.) 4. At opleve et godt fællesskab (88 pct.) 5. At han/hun har det godt med træneren/de voksne (75 pct.) De 9-12-årige 1. At have det sjovt (90 pct.) 2. At have det godt sammen med de andre (84 pct.) 3. At blive bedre til min sport (83 pct.) 4. At være sammen med mine venner (74 pct.) 5. At jeg har det godt med træneren/de voksne (69 pct.)

Man begynder ofte med nogen man kender, men…… Jeg tror, man skal have en, man kender, med til den sport, man starter til, men senere betyder det ikke så meget, om han stopper, hvis man er blevet gode venner med de andre. (Magnus, 4. klasse)

Det er vigtigt at vi lærer noget! - et spillerperspektiv Hvad er vigtigt når man går til fodbold? At vi lærer noget. Ja, at man lærer nye ting og har en god træner der forklarer tingene meget godt. Kan I sige lidt mere … Hvad mener I med en god træner? Han skal være god til at lære os noget. Og være sød. Sådan være glad og være god ved andre. (U10-12-spillere)

De er her for det sociale!……- et trænerperspektiv Hvad er vigtigst for jeres spillere i forbindelse med, at de går til fodbold? Det gør de for kammeratskabets skyld. Og for at røre sig. Og for at spille med bolden. Vil de også gerne blive bedre? Det synes jeg ikke, er det, som vi oplever. Mange af vores drenge giver udtryk for, at de er her for kammeratskabets skyld, men selvfølgelig også for at spille med fodbolden. (Børnetræner)

Det er vigtigste er at han får rørt sig! – et forældreperspektiv…… ”….Det vigtigste er, at han får rørt sig! Fordi det er vigtigt, at man har en god fysik. Man bliver glad af at have rørt sig. Og så er det vigtigt, at han har noget fællesskab omkring det. Nogle gode kammerater og føler, at han er en del af noget….” ”….Det vigtigste er sammenholdet og det sociale, men hvis det skal være én ting, så er det, at de dyrker sport. Så de lærer at røre sig og bruge kroppen og motion….” (U10-12 forældre)

Når vi beder idrætsudøvere i alderen 9-16 år prioritere hvad der er vigtigst svarer de….. ?????

At være sammen med venner 10,8 At komme i bedre form 4,1 ”I gamle dage gik man til noget for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” Hvad er vigtigst? Procent At blive bedre 37,8 At det er sjovt 25,7 At være en del af holdet 12,4 At være sammen med venner 10,8 At komme i bedre form 4,1 At koble af fra andre ting, f.eks. skolen 3,8 At vinde stævner/kampe/konkurrencer 2,5 At deltage i kampe/turneringer/stævner 1,9 I alt 100,0

Der er ingen forskel i drenge og pigers motiver for at dyrke idræt!

Udfordringerne er……

Hvad kunne være vigtigt….. Drop det religiøse! Fokus på ALLE, men især på pigerne….. Systematisk rekruttering Center for Ungdomsstudier www.cur.nu

Spørgsmål til Søren?