RTS Medarbejder Anne Samuelsen, tlf?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
Advertisements

LEAN Akademy.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Hjemmeopgaven i arbejdsmiljøuddannelsen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
EU Socialfondsprojektet
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Realkompetencevurdering i Danmark
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
© 2007 Saville Consulting Group. All international rights reserved. v1 Slide 1 Kompetencebaseret talentudvælgelse og –udvikling i erhvervslivet Indlæg.
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
NYBORG KOMMUNE POTENTIALEVEVURDERING - DIGITALISERING, KANALSTRATEGI MV.
Planlægningsmodeller i det ny AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen.
Kommunikation og konflikthåndtering. Baggrund : Stigende produktion på grund af større affaldsmængder: Afgrænset tid Afgrænset kundeservice Afgrænsede.
Hvad er realkompetencevurdering?
1 Lean i den offentlige sektor Carsten Lindorf. 2 Forudsætninger Scenario 1: Kurset afholdes som en bred orientering om Lean. Scenario 2: Kurset afholdes.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Faglig fordybelse i indskolingen
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Når de skal gøre det bedre? Kan vi gøre det bedre? Erfaringer fra fysik på Nærum Gymnasium Eva Danielsen.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Praktisk vejledning til Individuel Kompetencevurdering (IKV) i AMU Uddannelsesseminar på Koldingfjord – 26. august 2008 V. Mette Nørholm, Teknologisk Institut,
Transfer Mellem efter/videreuddannelse og praksis.
Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Formål At give inspiration til at få tænkt fjernundervisning (e-læring) ind i forsvarets uddannelser og kompeten- ceudvikling af medarbejderne.
Produktion af musikvideoer 8. årgang, dansk, CA, AD, KU, KK Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Eksamen Praktisk prøve.
Tanker om nye støtteformer i ungdomsuddannelserne Studievejleder Anne Bjørkmann Synsfaglige netværksdage IBOS 30. november 2012.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Store enheder Uddannelsesafdelinger HR afdelinger Projekt og udviklingsafdelinger.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
UCR Medarbejdere Lisbeth Birch Wolff Janne Bjerregaard 4634 Aktivitet for Janne Bjerregaard. Virksomhed:
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
En Praktikværts forventninger Hvilke forventninger/krav har praktikværten til eleven i VO/lærepladsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
Transfer i AMU - Arbejdet med efter processen TUP Midtvejsevaluering onsdag den 14. Marts Roskilde Tekniske skole Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang.
ZBC Medarbejder Jette Nielsen, Virksomhed: Lille Næstved Skoles sfo – Kommunikation i teams (3 dg.) og –
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
UCR, Slagteriskolen Medarbejdere: Lis Schou, Gry Wallin, Deadline: hurtigst Virksomhed:
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, 2888 Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Uddannelsesprogrammer - hvorfor og hvordan?
Fra ufaglært til faglært
Selandia Medarbejdere: Martin Dilling-Hansen,
ZBC Medarbejder Jette Nielsen,
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
VEJLEDNING til faglærere
Flipped Classroom i butiksøkonomi Kim Skaaning, Lektor
– hvordan får vi de ansatte med?
Vejledning i forflytning
Præsentationens transcript:

RTS Medarbejder Anne Samuelsen, aos@rts.dk tlf? DNP Skuegangen Karlslunde Kursusnavn   1. del CNC 40213 CNC styret punkt til punkt boremaskine 40214 CNC –programmering i ISO koder 40216 Parametrisk CNC programmering 40224 Opstilling og betjening af CNC styret punkt til punkt boremaskine 40225 Fremstilling af fixturer til CNC styret punkt til punkt boremaskine  40219 Opstilling og betjening af CNC styret overfræser 2. del CAD /CAM  40227 Fremstilling af konstruktions og deltegninger i CAD software 40215 Automatisk CNC –programmering 2D 40226 Optimering af Opstillings og fremstillingsprocesser på CNC styret overfræser

Hvilke medarbejdere deltog i kurset, forudsætninger De 8 medarbejdere fra DNP er alle fræser medarbejdere, de er ufaglærte inden for dette arbejdsområde men de er uddannede inden for andre erhverv. Baggrunden for at gennemfører efteruddannelsesprogrammet er at minimer fejl i produktionen. Derved er lagt meget stor vægt på transfer i uddannelsesprogrammet.   Underviseren startede med, at kompetenceafklare medarbejdergruppen på virksomheden, og via denne afklaring, viste det sig, at 4 medarbejdere skulle have et dybere kendskab til CNC programmering og forståelsen af arbejdet med fræsermaskiner. Uddannelsen er tilrettelagt ud fra at der sker læring på skolen og i virksomheden. Vi har udarbejdet dette splitforløb, da deltagerne derved vil kunne arbejde med praktiske opgaver i virksomheden i de mellemliggende perioder.

Transfer (Rambøl 2010: Transfer i AMU med brug af ’Vurdering af basale færdigheder’ og praksisforankring)

Transfermodel Anne Samuelsen Før Motivation og klare læringsmål. Virksomhed og medarbejdere ønskede at udvikle deres kunnen inden for fagområdet, de ønskede forståelse for det arbejde de udførte på deres arbejde. Før: Hvad gjorde du, andre lærere kan bruge i forhold til transfer? Medarbejderne blev kompetenceafklaret inden forløbet kunne i gang sættes, så efteruddannelsesprogrammet blev målrettet det enkelte individ. Yderligere var underviseren på virksomheden flere gange, for at se arbejdsgange og procedure. Under Efteruddannelsesforløbet blev tilrettelagt som et split forløb, så medarbejderne kunne omsætte det lærte fra kursusdage i virksomheden og yderligere blev der på hver uddannelsesdag, arbejdet med hvad medarbejderne havde arbejdet med på virksomheden i forhold til de uddannelsesmål som medarbejderne var på kursus i. Efter Der arbejdes forsat med transfer i virksomheden og uddannelsesforløbet, har allerede sat nye uddannelsesprogrammer i gang, da virksomhed og medarbejdere, kunne sætte ord på at de mangler en anden uddybende forståelse af nogle CAD programmer, i forhold til deres arbejdsfunktion.