Leder af natur og Plan, Guldborgsund Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
TENDENSER I TURISMEN Udfordringer for Nordjylland
Advertisements

HVAD KAN VI LÆRE af tyskerne og andre internationale destinationer Professor Henrik Halkier 1. Udfordringer, og nok af dem? 2. Flere.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Balanced Scorecard i Dansk Landbrugsrådgivning
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Nationalparkmøde Anne Sophie Gamborg Dansk Skovforening 7. september 2010.
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Møde i Det Grønne Råd den 12. september 2012 Orientering om Natur- og Parkpolitikken.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Regionernes rolle Foto: Ole Malling Oplæg til møde i Friluftsrådet d. 29. oktober 2011.
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Udviklingstendenser indenfor turismen – globalt og lokalt
Hvad kan København som hovedstad?
Kick Off Broen til bedre sundhed
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
NATUR OG TURISMEUDVIKLING Geopark Vestjylland i internationalt perspektiv 1. Dansk naturturisme: Vigtig men udfordret 2. Strategiske.
Museerne på Vestfyn VISIONSDAG Lørdag den 21. april 2012.
Uddannelse til Alle! FNs topmøde for uddannelse i Dakar 2000 FNs topmøde for uddannelse i Dakar konkrete målsætninger 6 konkrete målsætninger 2015-målene.
Potentialevurdering.
Planlovsdage 2004 Nyt fra Landsplanafdelingen Vicedirektør Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen.
Arbejdsmetode SWOT-analyse på eksisterende set-up Andres erfaringer med enstrenget erhvervsfremme- system VISION Version 1 Hvilke krav stiller visionens.
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Turisme i Region Midtjylland. Potentialer Turismen kan give regional identitet og dermed sammenhæng, bosætning osv. Fælles problemstillinger i regionen.
Lokale grønne partnerskaber
TENDENSER I TURISMEN Udfordringer for danske kommuner
RIG PÅ NATUROPLEVELSER ? Strategiske udfordringer for kommunerne 1. Naturturisme: Mere end kommunal win-win? 2. Turisme-strategier: Fra service til branding.
Forslag Energi 2020 – Lemvig Kommune % VE i 2020
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Erfaringer fra Friluftsrådets projekt ”Brugerdrevne natur- og friluftsområder” Af Rikke Husum Konsulent i Friluftsrådet.
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Randers Fjord kommende Naturpark.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
IT og Telestyrelsens arbejde med offentlige kampagner Initiativtager til kampagnegruppe – både deltagere fra branchen og offentlige institutioner. - Formål.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Nationalparkerne i lyset af den øvrige naturforvaltning Per Christensen Aalborg Universitet.
Skov- og Naturstyrelsen - Thy. Lovgrundlag - uddrag Nationalparker ledes af uafhængige fonde Bestyrelserne består af lokale medlemmer Ejendomsretten.
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Menu opgave research metode scenarie perspektiv. menu ’unplanning the city nexø’ opgave skabe dialog om nexø´s udvikling udveksling af eksisterende kompetencer.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Skolespor – SPOR.DK Kom ud i virkelighedens landskaber.
Natur og Landskab i Kommuneplan 2009 – efter første temamøde i Miljø-, Teknik-, og Flyvestationsudvalget den 4/ November 2008 John Ingemann.
Beskrivelse af strategisk projekt: Et frugtbart forskningsmiljø Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse.
Strategisk tænkning og samarbejde?
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Fra vision til handling
KØBENHAVNS UNIVERSITET
10 eksempelprojekter (2 pr. kommune)
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Forskningens bud på mulighederne i landdistrikterne
Visionære Regionale Udviklings Planer
Visionære Regionale Udviklings Planer
Kortlægning - Styrker og svagheder
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Præsentationens transcript:

Leder af natur og Plan, Guldborgsund Kommune Frederik Cordes Leder af natur og Plan, Guldborgsund Kommune

Guldborgsund og Lolland Kommuner Udvikling gennem samarbejder

Guldborgsund og Lolland Kommuner Udvikling gennem samarbejder

Udvikling gennem samarbejder Dialog med Nordeafonden siden foråret 2013. Opbakning til et fælles projekt omkring naturoplevelser og rekreative muligheder. Vi har i september 2015 modtaget en donation på 18. mill. Kr.

Naturlandet - en fælles identitet for natur- og friluftsoplevelser på Lolland-Falster, Strategisk samarbejdsprojekt mellem Guldborgsund og Lolland Kommuner samt Nordea-fonden.

Overordnet målsætning - 1 udviklingen af én samlet natur- og oplevelsesdestination på Lolland-Falster, der både lokalt, nationalt og internationalt, fremstår synlig og indbydende, med et formidlingssystem der skaber overblik og sammenhæng mellem de forskellige naturområder og oplevelsesprodukter, besøgsrelateret og rekreativ infrastruktur af høj kvalitet,

Overordnet målsætning - 2 netværk af private organisationer og virksomheder deltager aktivt i mobiliseringen af brugere og i håndteringen af besøgende og turister, inddragelse af borgere og tilvejebringelse af rammer der kan motivere frivillige til at deltage, skal være med til at højne både kvalitet og ejerskab.

Kort fortalt : Synliggørelse Bedre sammenhæng Partnerskaber – oplevelsesprodukter Samarbejde med skoler/Institutioner – Undervisning/Udeliv

Synliggørelse

Sammenhæng Opkvalificering af naturområder, satelitter, besøgspunkter og rutenet Besøgsmonitorering Epinionsundersøgelse Konkrete henvendelser

Partnerskaber Fællestur Nakskov Fjord Temagrupper – Masser af projektideer Naturparkguider Nordtyske naturparker

Succeskriterier Flere lokale borgere benytter i højere grad naturen og mulighederne for et aktivt friluftsliv. Flere turister og tilrejsende til Lolland-Falster benytter i større omfang de mange natur- og oplevelsestilbud. Skoler og institutioner anvender i højere grad naturen og uderum i forbindelse med rekreative aktiviteter og undervisning. Et bredere udbud af kvalitetsforbedrede produkter og services der relaterer sig til natur, naturoplevelser og turisme, styrker i stigende grad det lokale erhvervsliv. Lolland-Falster, via de 2 kommuner og de 3 hovednaturområder deltager både i netværk med andre danske naturparker samt i netværk og partnerskaber med især nordtyske naturparker.

Projektet forløber over 4 år – 2016-2019. Eksisterende naturoplevelser…. Frivillighed Samarbejde / Partnerskaber

På gensyn i