Hvad er Recovery? Snak sammen to & to.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykisk sygdom – og hvad så? Recovery – teori og praksis
Advertisements

Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Vi står midt i en ny tid!!! Åbenhed, en vilje til at afprøve nye arbejdsformer og styrke til forandring. Jaana Castella Psykiatritopmøde 6. oktober 2012.
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Afdeling for Specialfunktioner
Psykoedukation til unge i OPUS
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Recovery gennem lokalsamfundsdeltagelse
Ringbo- projektet Præsentation ved Marie Høgh Thøgersen Ph. d
Narrativ terapi Bedre Psykiatri, Slagelse 26/ Jacob Mosgaard
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
At høre stemmer – en fælles indsats.
Foredragsrække om psykisk sygdom –
Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation for patienter med skizofreni
PsykiatriSommerskole for sygeplejestuderende
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Kommunikation og refleksion i et behandlingsforløb KAM-kongressen Sundvolden hotel Laila Launsø NAFKAM.
Støvring den 11. september 2007
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Empowerment og sundhed
Det psykiatriske arbejdsområde
Recovery-mentor projektet
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Psykoedukation til patienter med skizofreni
At være pårørende – håb og muligheder
Recovery - At komme sig Aulum d. 10. oktober 2010
2. Skoleperiode Psykiatri.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Sygdomsforståelse og farmakologi
Øvelse 1: First Impressions
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Psykoedukation skizofreni
Psykoedukation skizofreni Session 2. – Sårbarhed, stress og psykisk sygdom Undervisere:
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
Shared care Lene Falgaard Eplov, overlæge, ph.d..
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
Borgerinddragelse, motivation og progression, når borgeren har en psykisk lidelse Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden Psykiatrisk.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
PEER-STØTTE I REGION HOVEDSTADEN Et partnerskab mellem: Region Hovedstadens Psykiatri, Rudersdal Kommune, Helsingør Kommune, Københavns Kommune, Psykiatriforeningernes.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov
Misbrug, psykisk lidelse og recovery
Dagens menu: Behandlingspsykiatri At være elev i psykiatrien
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Rehabilitering og Empowerment – Muligheder og udfordringer i alkoholbehandling Vingstedseminar d
Hypotese1( Fagmål 5) Vi antager at Betina har socialfobi samt tvangsforestillinger pga. hun ikke har taget sin medicin regelmæssigt. (fagmål 5, sundhedspædagogik.
10 minutters kollegial coaching før kundemødet
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Borgere med psykiatriske diagnoser
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Ønsker og forventninger til den beskyttede beskæftigelse – bestilleren har ordet! Afdelingschef Susanne Lorentzen Borger- og Socialservice Hillerød.
Hvad er recovery og peerstøtte?
Intro nye elever og studerende i Center Nord-Vest 2018
Praktikvejledertræf SSA - Hjørring
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
IFS Socialpsykiatriske Seminar
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Præsentationens transcript:

Hvad er Recovery? Snak sammen to & to

Recovery at komme sig, komme videre med livet efter en psykisk sygdom Total recovery Social recovery Personlig recovery

Recovery https://youtu.be/wnQPlGvAVgY

Recovery Recovery er et begreb, et fænomen og en tilgang, hvor muligheden for håbet om at komme sig fremmes. Målet er at blive i stand til at leve et tilfredsstillende og meningsfyldt liv - på trods af de begrænsninger, man bærer med sig

Recovery https://www.youtube.com/watch?v=VNd6wv5e8nY&index=2&list=PLk R__WuV-8yhtiFrhxlJEr8L8GuNjzXZy https://region-hovedstaden-ekstern.23video.com/vibeke-recovery-er- mange-ting

Svensk psykolog og forsker Alain Topor: faktorer, som mennesker med tidligere psyk. Diagnoser har beskrevet som specialet betydningsfulde i deres liv. Fra ”Psykiatrisk sygdomslære og farmakologi” s. 193, Munksgaard 2013 Alain Topor, svensk psykolog. Forsket i det de fandt særlig betydningsfuldt i recovery-processen

Region Hovedstadens Psykiatri, 2014 Recovery Ifølge Lisa Korsbek, seniorforsker er der i dag bred enighed om, og forskningsmæssig evidens for, at de fleste med psykisk sygdom – herunder også skizofreni – har en mulighed for at komme sig helt eller delvist. ”Da man begyndte at tale om, at selv mennesker med svære psykiske lidelser kunne komme sig, så jeg nogle helt nye muligheder for at arbejde med mennesker med psykisk sygdom gennem en recoveryorienteret praksis. Jeg tror på, at det betyder noget, når vores opfattelse af psykiske lidelser som fx skizofreni ændrer sig. Det ændrer også vores forståelse af de ting, vi gør i hverdagen……….”har stor betydning både for de mennesker, der har sygdommen, men i høj grad også for vores forståelse af os selv som medarbejdere,” siger Lisa Korsbek. Region Hovedstadens Psykiatri, 2014

Recovery Den recovery-orienterede tilgang tager udgangspunkt i den enkelte persons oplevelse, fokuserer på håb, mening og selvbestemmelse I den recovery-orie​​​​​nterede tilgang er det patienten, som er eksperten, det er han/hun der har unik viden om symptomer, ønsker, erfaringer og livssituation. I den recovery-orienterede tilgang er det SSA, der skal være med til at bære troen på, at det er muligt at komme sig; være det vikariende håb

Recovery https://www.psykiatri-regionh.dk/undersoegelse-og- behandling/Recovery/Sider/default.aspx

Recovery https://www.psykiatri- regionh.dk/soegning/Sider/results.aspx?k=recovery https://socialstyrelsen.dk/@@search?SearchableText=recovery

Film om recovery Patricia Deegan – amerikansk ekspert i recovery og har en doktorgrad i psykologi. Er tidligere psykiatribruger (skizofreni) Filmen er et foredrag og interview https://youtu.be/OywLciZtP2Y

Opgaver Undersøg hvordan dit kommende praktiksted arbejder med recovery og psykosocialrehabilitering Læs kronikken ”Patienterfaringer som ny ressource i psykiatrien”. https://www.psykiatri-regionh.dk/undersoegelse-og- behandling/Recovery/Brugerfortaellinger/Documents/Kronik_Esben_S andvik_Toender.pdf Diskuter jeres synspunkter/holdninger i gruppen