Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ønsker og forventninger til den beskyttede beskæftigelse – bestilleren har ordet! Afdelingschef Susanne Lorentzen Borger- og Socialservice Hillerød.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ønsker og forventninger til den beskyttede beskæftigelse – bestilleren har ordet! Afdelingschef Susanne Lorentzen Borger- og Socialservice Hillerød."— Præsentationens transcript:

1 Ønsker og forventninger til den beskyttede beskæftigelse – bestilleren har ordet! Afdelingschef Susanne Lorentzen Borger- og Socialservice Hillerød Kommune Beskæftigelsesnetværket d. 26. nov. 2015

2 Fra ”Beskyttet Beskæftigelse” til ”Beskæftigelse – beskyttet og udviklende”
Personkredsen har ændret sig, lever længere og har flere og komplekse udfordringer. Reformernes indtog - med ændrede forventninger til beskæftigelse til denne gruppe borgere.

3 Ændret personkreds og reformernes indtog
Førtidspensionsreformen, fleks- og kontanthjælpsreformen, samt refusionsreformen der træder i kraft ved årsskiftet. Særligt den sidste reform kan med årene ændre på væsentlige vilkår for gruppen af førtidspen-sionister og dermed også til jer. Ressourceforløb Det stigende antal flygtninge Sætter ændrede dagsordener for jer – forventninger om indsatser mod job i en eller anden form.

4 Ny udvikling og teknologi
Ny viden omkring særligt borgere med sindslidelser. Velfærdsteknologi og øget fokus på retten til at kommunikere og blive forstået.

5 Ny udvikling og teknologi
Dokumentation og effekt – udvikling og mulighed for reel karriere. Metodeudvikling – borgeren for bordenden, indsatserne tilrettelægges så både borger og bestiller enkelt og kontinuerligt kan følge sin udvikling og progression. Recovery – fastholde håbet og troen på, at man kan komme sig, få det bedre og at der er skjulte talenter, drømme og evner der kan vækkes til live.

6 Samarbejde og koordinering
Samarbejde og koordinering med bo-støtter, psykiatrien; - kunne man forestille sig at en borger var indlagt på psykiatrisk afdeling og stadig delvist passede sit arbejde?

7 Så hvad kan I med gavn gøre:
Udnyt jeres unikke position, hvor I tilbyder borgere med forskellige funktionsnedsættelser et alternativ og supplement til deres identitet. Vær initiativtager i forhold til kommunerne - i forhold til hvad I kan tilbyde andre borgere, der med gavn kunne deltage i kortere eller længere forløb hos jer.

8 Hvad kan I med gavn gøre:
Hold indædt fast på recovery tanken og troen på de skjulte talenter og drømme hos borgerne. Tag velfærdsteknologi og IKT hjælpemidler ind i jeres praksis. Stop indsatser der ikke giver den ønskede effekt.


Download ppt "Ønsker og forventninger til den beskyttede beskæftigelse – bestilleren har ordet! Afdelingschef Susanne Lorentzen Borger- og Socialservice Hillerød."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google