Principper for ressourcefordeling for folkeskoleområdet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
8. december 2010 på Egegård Skole
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Folkeskole-reformen August 2014.
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Debatoplæg ok’o8 Velkommen til medlemsmøde ok’o8.
Møde vedr. AKF overtagelse af EFKV. Ferslev d. 04. oktober 2011.
Anslag: ”Søgehistorier”.
Velkommen til valgmøde
Uddannelseskort Transportrabat i ungdomsuddannelser Nordisk konference 2008 Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte.
Velkommen! Strøtanker vedr. pædagogisk IT som et indsatsområde.
Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.
Ny ressourcetildelingsmodel for skolerne. Inden for normalområdet incl
Analyse af organisering og struktur på skoleområdet
Budget og regnskab Stenmagle skole
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
ForældreIntra – kom godt i gang! – med hvad???
Kvalitetsrapporten Det fortæller den. Skolens struktur n Vi har de seneste år oplevet et fald i antallet af elever på 6. klassetrin n Forklaring: Pres.
Folkeskolereform 2014.
10.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2000 © Komponenter Oversigt, principper og teknikker Kapitel 10.
Folkeskolens uddannelsesøkonomi Skolerigsdag den 13. januar 2011 Jan Olsen, Cheføkonom i KL Erik Christensen, Borgmester i Nyborg Kommune.
07.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Funktioner Oversigt, principper og teknikker Kapitel 7.
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
Oplæg vedrørende ny struktur på ældreområdet V/ Ældrechef
Fremtidens skolevæsen i Frederikssund Kommune
Er Danmark på rette vej i uddannelsespolitikken? Pasi Sahlberg CIMO Helsinki 13. januar 2011.
Udviklingen af elevtal samt timetal m.v. I perioden skoleår 99/00 til 09/10 Institut for Læring Inerisaavik Marts 2011.
Folkeskolereform Politiske mål
Målstyret læringsreform
Velkommen til informationsaften om overgangen til Hornbæk Skole.
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
Visualisering af den nuværende struktur for udvidet specialpædagogisk bistand i Silkeborg Kommune Tilbud uden for kommunen Elever med svære generelle indlæringsvanskeligheder.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
BYRÅD SBU Skolebestyrelser Skoleforum Styrelsesvedtægt.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Dagens gang Komponenter Projektetablering Opgave i komponenter til næste gang.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Lolland Kommunes udfordringer. Udfordring 1: Faldende indtægter.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Skoleanalyse i Holbæk Kommune Præsentation af resultater for Byrådet 17. november
Ordinært TR møde for BUF 14. april Konvertering af understøttende undervisning til to-voksentimer Fra ministeriet om skoledagens længde (jan.16):
Workshop vedr. tildelingsmodel på skoleområdet
Efterskoleforeningen
Dialogmøde den
SUF - gevinstrealisering
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Årsmøde
Lyt, Leg og Lær Vær den du er Ordrup Skole Årsberetning
Tildelingsmodeller til skoleområdet
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Budgetmodel - grundlaget
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Årsmøde
Præsentationens transcript:

Principper for ressourcefordeling for folkeskoleområdet

Principper: En grundtildeling, En klassetildeling En klassekvotient ved klassetildeling En elevtildeling En socioøkonomisk tildeling En driftstildeling

Den nuværende model Elevtal Klassetal Sociale kriterier Aldersreduktion TAP Vidtgående specialundervisning Drift Motorisk træning Små skoler Mindre skoler Ikke vestlige elever Ledelse

Den nuværende model

En ny model? SBU.1.3.2016

En ny model? SBU.1.3.2016

En ny model? SBU.1.3.2016

Den nuværende model Afspejler ikke det reelle omkostningsniveau Klasseudgift vs elevudgift For mange marginalt betydende omfordelinger Visse parametre slår 3-dobbelt igennem Sociale kriterier Ikke vestlig baggrund Den vidtgående specialundervisning Urimelige omfordelinger Aldersreduktion Statiske parametre Ikke vestlig baggrund over 10 %

En ny model? Bedre omkostningsbasering Færre parametre Dynamisk

Principper Grundtildeling: Udgifter som er helt eller delvist uafhængige af skolestørrelse Skoleleder TAP PLC, vejledere m.m. Tildelingen skal i princippet dække udgiften til ovenstående for kommunens mindste skole. Det kan overvejes om Vor Frue Skole skal indgå heri

Principper Klassetildeling: Den gennemsnitlige udgift til den obligatoriske klasseundervisning (fagdelt og USU) er ca. 175.000. I dag dækkes 25% - dette bør øges, fordi skoler med små klasser underfinansieres. Der skal – i dag – ca. 19 elever til at finansiere den obligatoriske undervisning, når elevtildelingen medregnes. Holdtimer, supplerende undervisning m.m. er der ikke midler til ved meget små klasser.

Principper Klasseformering og klassedeling: Børnehaveklasser oprettet med udgangspunkt i en klassekvotient på 24 elever Der oprettes en ny klasse, hvis klassekvotienten stiger til over 28 elever Der nedlægges en klasse, hvis klassekvotienten kommer ned på 24 elever eller derunder

Eksempel på en tosporet skole Grafen viser antallet af klasser ved tilgang og afgang af elever. Ved dannelse af børnehaveklasser var der 48 elever (gennemsnit på 24 elever). Ved tilgang af elever er det ved elev nr. 57, der skal dannes yderligere en klasse. Ved efterfølgende afgang af elever nedlægges en klasse, når der er 48 elever.

Eksempel på en tresporet skole Grafen viser antallet af klasser ved tilgang og afgang af elever. Ved dannelse af børnehaveklasser var der 72 elever (gennemsnit på 24 elever). Ved tilgang af elever er det ved elev nr. 85, der skal dannes yderligere en klasse. Ved efterfølgende afgang af elever nedlægges en klasse, når der er 72 elever.

Principper Elevtildelingen: Skal sikre, at skoler med mange elever/høje klassekvotienter har større behov for supplerende undervisning, holdtimer. at store skoler har flere medarbejdere og derfor brug for mere ledelse, administration, vejleder, PLC m.m.

Principper Socio-økonomisk faktor: Skal sikre skoler med stor social/ økonomisk belastning relativt flere ressourcer Det nuværende indeks revideres

Principper Drift: Skal primært anvendes til læringsmidler, IT og personale- og elevrelaterede udgifter samt administration Der skal tages højde for, at IT udgør en varig stor udgift Tildelingen skal – som nu – være elevafhængig