Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NORDVAND Får vi en vej igen?
Advertisements

Hvor svært kan det være? LAR i praksis
Ansøgning om etablering af faskine
Ansøgning om etablering af faskine
Kloakering af sommerhusområdet i Sømarken
Klimasikring og nedsivning af regnvand på egen grund
Ansøgning om etablering af faskine
Regnvand og spildevand i Hellerup Maglegård grundejerforening
NORDVAND Regnvand og spildevand i Ordrup-Charlottenlund
Erfaring med udvikling af decentral spildevandsløsning
Oversvømmelserne i Godhavn Grundejerforening
Hvorfor skal spildevand renses
Skyllesystemer & Overløbsriste
Problemet vedrører hele Hørsholm
NORDVAND Regnvand og spildevand i Gentofte sogn
NORDVAND Regnvand og spildevand i Klampenborg- Skovshoved
Klimatilpasningsplan
Fra planer til løsninger: Den politiske proces og dens aktører v. Lisbeth Winther (K) formand for Teknik- og Miljøudvalget i Gentofte Kommune.
KLIMATILPASNING I KØBENHAVN - FRA PLAN TIL VIRKELIGHED
Forældre- og fødselsforberedelse
Spildevandsrensning i det åbne land i Guldborgsund Kommune
Indlæg på Gudenåkonferencen på "Værket" den 9. maj 2008 ”Punktkilderne – Indsats og forventninger” Nels Markussen Natur- og Vandchef Miljø- og Teknik Randers.
Lokal rensning af regnvand Denne løsning er implementeret på 7 lokaliteter i Københavns Kommune som testanlæg. HydroSystems har varetaget driften.
Velkommen Til informationsmøde om
Vandløb i Hareskovby og bestemmelser om rørlagte vandløb
Medfinansieringsprojekter: Hvem skal involveres?
Kloakering i den spredte bebyggelse
Spildevandsrensning i Vordingborg Kommune
NORDVAND Klimatilpasnings projekt ved Gentofterenden Ved Carsten Nystrup, Direktør Nordvand a/s.
Klimaklar i Skibhus Bag om projektet
Kloakfornyelse i Thorsø Borgermøde 19. januar 2015
Forsyning Ballerup Vandspejlet. Forsyning Ballerup og Vandspejlet Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, sjove og brugbare løsninger.
Odsherred Forsyning Det er os der: Tømmer din septiktank
Separatkloakering Kirke Hyllinge
Spildevandsplan Det grønne Råd – møde
Regnvandshåndtering i dit område
Inno-elev Naturfagligt innovation i Frederikssund kommune
Spildevandskloakering i Mårup Østerstrand Sommerhusområde
Teglvænget, Dannebrogsvej m.fl. - Nu
Information om anlæggelse af Bassinledning langs Kystvejen
Klimatilpasning i København Jan Burgdorf Nielsen Center for Park og Natur Klimatilpasning i Københavns Kommune Amager Vest og Amager Øst Lokaludvalg den.
Kloakering af sommerhusområdet i Sømarken
Lokal Afledning af Regnvand (LAR) i Kogtved og på Tankefuldvej Linne Marie Lauesen Marts 2015.
Sommerhus kloakering Odsherred
Vandplanernes spildevandsindsats i spredt bebyggelse
Vi sætter fokus på bedre rensning af dit spildevand 2016.
Separatkloakering i Svebølle
Velkommen.
Kloakering og udskiftning af vandledninger
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Vi sætter fokus på bedre rensning af dit spildevand 2017.
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Velkommen til borgermøde Sneslev-forsamlingshus den 23. august 2018
Bestilling og ordrebekræftelse
2010 Månedskalender Du kan udskrive denne skabelon og bruge den som vægkalender, eller du kan kopiere de enkelte sider og bruge dem i din egen præsentation.
Klimatilpasning og LAR
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Kloakmesterdag, Herning Vand 8. februar 2019
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Borgermøde Sørvad Tirsdag d. 19. februar 2019.
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Kloakfornyelse på Kirketoftvej og Skovbakkevej
Udbygning Mariagerfjord Renseanlæg Borgermøde 12
Badevand & badevandskvalitet
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! – Derfor inviteres du til borgermøde Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Velkommen Baggrund for projektet Hvad betyder de to muligheder for mig Processen fremadrettet Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

”Nu skal regnvandet ud af kloakken i Hovborg” Baggrund for projektet Hvorfor og hvordan Renseanlægget i Hovborg lever ikke op til fremtidens krav (arbejdsmiljø). NEDLÆGGES Kloakledningerne trænger til fornyelse. RENOVERES Spildevandet skal pumpes til Holsted renseanlæg. NY PUMPESTATION Minimere vandmængden til pumpning. (miljømæssigt og driftsøkonomisk bedst). VÆK MED REGNVANDET Og overordnet forventes der flere voldsomme regnskyl (skybryd) i fremtiden og så regnvandet skal gerne væk fra spildevandet. ”Nu skal regnvandet ud af kloakken i Hovborg” Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Fremtiden ! Mulighed ??? Venedig HOVBORG Marts 16, 2017 Hjælp vandet på vej når det regner

Baggrund for projektet Hvordan To muligheder - nedsivning eller nyt kloaksystem LAR medfører: Spildevandet skal til renseanlægget og renses. Renovering af ledningen i vejen. Mindre gravearbejder i vejene. Regnvand bevares/holdes lokalt på egen grund. Du får 25.000 kr. til dit LAR projekt på din grund (tilbagebetalingen på 25.000 kr. er for ”retten for at aflede regnvand”) Nogle kloakledninger er så dårlige at de skal skiftes og graves nye ned. Andre kan renoveres/forbedres ved strømpeforing (ingen opgravning) Vejvandet skal væk, det løber på vejen til en rist eller grøft og komme væk af den vej. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Baggrund for projektet Hvordan To muligheder - nedsivning eller nyt kloaksystem Separatkloakering medfører: Spildevandet og regnvandet skal væk fra din ejendom, så du får to skelbrønde. To nye kloakledninger i vejen. En til spildevand og en til regnvand. Der vil være store gravearbejder i vejene. Som grundejer skal du ændre kloaksystemet på egen grund og tilslutte ved skelbrøndene. Du skal selv afholde alle udgifter og der er ingen tilskud/tilbagebetaling. Separering kræver to ledninger og dermed etablering af to ledninger i vejen, hvilket betyder opgravning i alle veje. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

DIT VALG ! Separat LAR To muligheder: - nedsivning eller nyt kloaksystem Separat Hvad er separatkloak? Regnvandet og spildevandet håndteres hver for sig i to nye kloakledninger i vejen. LAR Hvad er Lokal afledning af regnvand ? Regnvandet håndteres lokalt, hvilket betyder at det ikke ledes til kloakken, men nedsiver eller fordamper i det lokalområde, hvor det falder Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Separatkloakering Økonomi Prisen for et typisk parcelhus er kr. 25.000 - 50.000 kr. ? (afhænger af lokale forhold). Spørg din autoriserede kloakmester om din pris! Kan du undgå at skulle separere? Nej - Du skal separere, der kommer et påbud Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

LAR LAR processer Nedsivning Forsinkelse Fordampning Rensning Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Det handler om at gøre regnvandet til en ressource og ikke et problem! LAR Det handler om at gøre regnvandet til en ressource og ikke et problem! Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

LAR i praksis Tilslutningsbidrag Du har betalt tilslutningsbidrag til kloakken. Og skal ikke betale mere til Vejen forsyning. Økonomi Prisen for LAR løsning for et typisk parcelhus kan være kr. 10.000 - 40.000 kr. (afhænger af lokale forhold og ønske). Spørg din autoriserede kloakmester om din pris! Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Erhverv Boligerne/grundejerne skal tage et valg ! LAR eller separat kloakering. Erhverv ? Skal også tage et valg! Vejen Forsyning vil kontakte erhvervsvirksomhederne så der kan findes den bedste løsning også for jer, vi kommer rundt. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Processen fremadrettet Tidsplan 16. marts 2017 Borgermøde i ”Huset” Hovborg 6. april torsdag Vi er i Hovborg ved ”Huset” for at svare på spørgsmål. 19. april onsdag kl. 14.00-18.00 25. april tirsdag Juni 2017 Evt. Borgermøde 2 Juli 2017 DIT VALG – Nedsivning(LAR) eller separering September 2017 - Projekteringen begynder April 2018 - Arbejdet udføres i marken Løbende information bl.a. på hjemmesiderne Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Processen fremadrettet Vores fysiske arbejde! I 2018 går vi i gang med vores arbejde. Der bliver lavet ny pumpestation og Hovborg renseanlæg nedlægges. Kloakledningerne i vejene bliver renoveret/fornyet. Når vores arbejde er færdig få du meddelelse/brev. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Processen fremadrettet Dit fysiske arbejde! Du skal have planlagt dit kloakarbejde / LAR projekt. Bestille en autoriseret kloakmester til at frakoble/ændre spildevandet på din ejendom. Du skal have udført dit LAR projekt eller kloakarbejde på din ejendom. Fristen for ændring af kloaksystemet på din ejendom er senest 6 måneder efter vi har ændret vores i vejen. Du må gerne gå i gang tidligere hvis du vil, du behøver ikke vente på os. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Processen fremadrettet DIT VALG - hvad skal du gøre ! Afkrydse på et skemaet dit valg inden 1. august 2017 Nedsivning (LAR). som samtidig er en ansøgning om tilbagebetaling af 25.000 kr. for ”retten for at aflede regnvand”. Nyt kloaksystem - separat kloakering Der er ingen tilskud/tilbagebetaling. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Processen fremadrettet Dokumentation og udbetaling af 25.000 kr. Fristen for ændring af kloaksystemet på din ejendom er senest 6 måneder efter vi har ændret vores i vejen. Du vil få en meddelelse/brev når vi er færdig og du skal i gang. Din LAR løsning skal dokumenteres af en autoriseret kloakmester for udbetaling af de 25.000 kr. Dokumentationen skal sendes/afleveres til Vejen Kommune. Udbetaling af 25.000 kr. fra Vejen Forsyning kan ske fra foråret 2018. Du må gerne gå i gang tidligere hvis du vil, du behøver ikke vente på os. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Alvin Lykke fra Sdr. Hygum En borgers oplevelse Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Alvin Lykke fra Sdr. Hygum En borgers oplevelse Sø som nabo, var tidligere Alvins areal. Gravearbejde i byen. Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Tak for opmærksomheden Du er velkommen til at kontakte os: Vejen Forsyning Carsten Sundbæk, 30 17 08 98 casu@vejenforsyning.dk Søren Boisen, 76 32 66 18 sboi@vejenforsyning.dk Vejen Kommune Kirsten Kofod, 79 96 62 65 kk@vejen.dk Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg!

Hvem har ansvaret for hvad? Forsyningen – udfører, drift - renseanlæg, ledninger Kommunen – planer, tilladelser - spildevandsplan - tilladelse til LAR-løsning Marts 16, 2017 Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg