Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Inno-elev Naturfagligt innovation i Frederikssund kommune

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Inno-elev Naturfagligt innovation i Frederikssund kommune"— Præsentationens transcript:

1 Inno-elev Naturfagligt innovation i Frederikssund kommune
Kick Off møde om samarbejde mellem skole og virksomheder 9. September 2014

2 Projektets tilblivelse
Samarbejde mellem Ejvind Mortensen, direktør for Arbejdsmarked, Erhverv og Teknik i Frederikssund Kommune, og leder af udviklingsafdelingen samme sted Annie Bekke Kjær. Det var Ejvind der - i foråret for første gang tumlede med idéen til det nytænkende skoleprojekt. Fundraising har gjort det hele muligt Alle skoler i kommunen er med Vi har fået støtte fra Fonden for Entreprenørskab og Center for Natur, Teknik og Sundhed

3 Projektgruppen

4 Projektets mål Er at give eleverne kendskab til det lokale erhvervsliv. Er at vise eleverne, at den faglighed vi arbejder med i skolen, anvendes i virksomhederne . Er at træne eleverne i innovative arbejdsmetoder - tænke "ud af boksen" bruge al deres viden, på tværs af faggrænser og hverdags viden.

5 Hvorfor innovation? Danmark skal i fremtiden leve af uddannelse og innovation. Innovationskompetence er en kernekompetence til at skabe en bedre verden (Darsø, 2011)

6 Innovation Begrebet Innovation optræder ofte som et metabegreb for både kreativitet, innovation og entreprenørskab – og det er den betydning af ordet vi har tænkt på i projektets titel.

7 ntsnet.dk/inno-elev

8 Frederikssund Forsyning
Frederikssund Forsyning A/S Frederikssund Forsyning A/S Innovative elever Løser virksomhedsproblemer Innovative elever løser virksomhedsproblemer

9 Klimaændringerne forventes, at medføre flere kraftige regnskyl
I de sidste år har regnvejret i perioder været mere ekstremt, hvilket har medført større risiko for oversvømmelser med spildevand fortyndet med regnvand. Det ser ud til, at problemet er voksende.

10 Under større regnskyl kommer der så meget vand, at kloakkerne ikke kan følge med

11 Det regner også i Frederikssund
De øgede mængder af regnvand er et problem hos os i Frederikssund – og en udfordring for de 34 ansatte i Frederikssund Forsyning A/S

12 Hvor løber vandet hen, når det regner?
Frederikssund Forsyning A/S sørger for, at vi alle har rent drikkevand i hanen, og at vi kan komme af med vores spildevand på en miljømæssigt forsvarlig måde. Frederikssund Forsyning A/S varetager driften og vedligeholdelsen af den kommunale vand- og kloakforsyning i Frederikssund Kommune.

13 Lidt til eftertanke Når der falder en mm. regn i Frederikssund Kommune, svarer det til liter vand. Det er nok til at dække 5500 personers årlige forbrug. Prøv så at forestille dig, hvor mange mennesker der kan bruge vandet når der falder 800 mm. - Som der gjorde i Frederikssund i 2010.

14 Udfordringen Oversvømmelserne kan skyldes overbelastede kloakker Når det regner kraftigt i byområder, kan kloakkerne blive så overbelastet, at regn- og spildevand ikke kan komme ned i kloakken. Kom med forslag til hvordan vi kan begrænse eller forsinke mængden af regnvand i kloakkerne.

15

16

17

18

19

20

21 Lærerrollen Vi er holddannere med blik på faglige og sociale kompetencer Vi sørger for faglig styring med sikkerhed for faglig udvikling Vi er provokatører der skaber brud i elevernes tankegang Vi processikrer – og sørger for at deadlines overholdes Thomas Rose Pædagogisk Udviklingsafdeling Overlærer Erritsø Centralskole

22 Guide eller Coach ? Læreren skal kunne rumme elevernes usikkerhed, tvivl, angst, sårbarhed, pionerånd, gå på mod, undren, overraskelse og passion – altså en cocktail af modsatrettede følelser, hvor læreren skal udvise ro, kærlighed tillid og tiltro til eleverne i lærerprocessen. (Darsøe, 2011)

23 Forankring Driften ligger hos PCF – Pædagogisk Center Frederikssund
Kontakten til virksomhederne Kontakten til lærerne

24 Status – efter to år 160 lærere har været på kursus i Inno-elev
1700 elever har arbejdet med Inno-elev

25 Fortsat udvikling Juni 2013 kom der 8 nye udfordringer med fokus på sundhed. September 2014, nye lærerkurser i Inno-elev.


Download ppt "Inno-elev Naturfagligt innovation i Frederikssund kommune"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google