Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Badevand & badevandskvalitet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Badevand & badevandskvalitet"— Præsentationens transcript:

1 Badevand & badevandskvalitet
Steder, status og udvikling i vandkvalitet med videre i Greve Kommune Natur- og Miljørådet 23. august 2018

2 Badesteder Hundige Strandpark, nord for havnen (har Blåt Flag) Greve Badehotel, bag det gamle badehotel/strandkroen Granhaugen ud for Greve Centervej Mosede Fort ud for fortet Karlstrup Strandpark ud for det tidligere feriecenter Hundige Havn (kun vinterbadning, ikke klassificeret endnu)

3 Bade- og kontrolsteder

4 Udvikling i E.Coli i årsrapporterne
Det niveau som holdes 95% af tiden (95%-fraktil) Gennemsnit af fire år Fx 2015 = perioden

5 Granhaugen Vandkvaliteten er ”tilfredsstillende” (en af tre stjerner). Påvirkning af udledninger fra spildevand kan ikke udelukkes. Kvaliteten ser ud til at være under pres.

6 Mosede Fort Vandkvaliteten er ”God” (to af tre stjerner) Der er mange faciliteter (handicapramper, toiletter mv.) på stranden, men vandkvaliteten tillader ikke Blåt Flag. Udviklingen i vandkvaliteten er negativ især på Enterokokker. Det kan ikke udelukkes at vandkvaliteten påvirkes af spildevand.

7 Karlstrup Strandpark og Greve Badehotel
Vandkvalitet er ”god” (to af tre stjerner) Udviklingen synes positiv Kan nærme sig tredje stjerne hvis sæsonen slutter godt

8 Hundige Strandpark (og Greve Marina)
Vandkvaliteten er ”udmærket” (tre af tre stjerne) Kan blive ramt at tvivlsom kvalitet uden vi kender konkret grund Greve Marina (kun vinterbadning) Vi har startet overvågning i år Indtil videre ser den fin ud.

9 Kilder til bakterier i badevandet
Overløb fra renseanlæg Overløb fra fælleskloakerede områder (Tune) Ikke kloakerede ejendomme Fejltilslutninger Regnvandsbassiner med mangelfuld rensning Kilder til bakterier i badevandet

10 Overløb Bassin Y2 Tune: Bassin på m3, til opsamling af opspædet spildevand (spildevand opspædet med regnvand), når bassinet er fyldt, aflastes til Hederenden. Der er givet tilladelse til bassinet i 2010. Overløb fra renseanlæg, seneste i juni aflastet 350 m3 urenset spildevand Overløb ved tilstoppelser af kloaksystemet – omfang usikkert Tidspunkt Mængde vand udledt Okt. 2016 9000 m3 Aug. 2017 m3 Sep. 2017 m3 Aug. 2018 m3

11 Udledning af spildevand fra private husstande
Enkelte ejendomme er ikke tilsluttet forsyningens spildevandsledning 16 ejendomme er kloakeret men ikke tilsluttet forsyningens ledning, disse skal have påbud om tilslutning Forsyningen opdager løbende fejltilslutninger på regnvand og spildevandsledninger fra private husstande. Vi er pt. vidende om 5 husstande, der har tilsluttet spildevandet til regnvandsledningen, disse vil få påbud om at rette op på fejltilslutningen, hvis de ikke selv får det rettet.

12 Kildeopsporing Greve kommune har i 2016 og 2017 undersøgt indholdet af fækale bakterier i kommunes vandløb og i Streget for at prøve at indsnævre eventuelle kilder til udledning af bakterier. I fortsættes prøvetagningen med en 3. runde. Indtil nu har der ikke været entydige resultater til en kilde, men der har vist sig høje resultater for fækale bakterier i Olsbækken og Grevebækken samt Streget – som er en åben regnvandsledning

13 Regnvandsbassiner med mangelfuld rensning
Kilde: Anbefalinger til udledning og nedsivning af regnvand. Aalborg Universitet, DTU, TI og Orbicon, 2012.

14 Status – seneste målinger www. greve. dk/badevand
Status – seneste målinger Seneste regnvejr gav en stor udledning - men også i tørre perioder viser Streget i perioder høje værdier Tørvejr!

15 Status badevandet i denne sommer

16 Kildesporing – prøver fra 15. august 2018
Overløb fra Y-bassiner til Hederenden fra , kl. 7 til , kl. 6


Download ppt "Badevand & badevandskvalitet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google