Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kloakering og udskiftning af vandledninger

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kloakering og udskiftning af vandledninger"— Præsentationens transcript:

1 Kloakering og udskiftning af vandledninger
Kåstrup Spangsbro Tømmerup 2017 – forår 2018

2 Velkommen v. projektlederne Hans Christian Strandby og Leif Hemmingsen
Dagsorden: Velkommen v. projektlederne Hans Christian Strandby og Leif Hemmingsen Beskrivelse af projekterne hvad skal der ske, hvor skal det ske Baggrund for projekterne hvorfor renoverer vi ledninger i jeres område Borgerinddragelse sammen finder vi den bedste løsning! Tidsplan projekternes planlagte forløb Løsninger hvilke muligheder har vi Snak rundt om bordet… Opsamling jeres idéer og ønsker noteres Tak for i aften! … og info om det videre forløb

3 Projektbeskrivelse Vandledninger: Kloakering:
huse omkring dele af Kåstrupvej, Andaksvej, Tømmerup Holmevej og Tømmerupvej separatkloakeres. Spildevandet afledes til eksisterende pumpestation ved Toftebjerg – regnvand afledes lokalt til Andaksgrøften via bassin. Vandledninger: alle eksisterende ledninger af støbejern eller PVC på Kåstrupvej, Andaksvej og Tømmerupvej udskiftes til nye ledninger i PE. Stikledninger af støbejern eller PVC udskiftes ligeledes.

4 Projektområder Vand Kloak

5 Kloakprojektets indhold
Fælleskloakerede områder skal separatkloakeres, hvilket vil sige, at regn- og spildevand afledes i hver sin ledning. Derved opnås: Langt mindre risiko for udledning af urenset spildevand til vandløb og søer. ”Rent” regnvand pumpes ikke til rensning på renseanlægget. Spildevand vil ikke stuve op i gulvafløbene – især i kældre – under kraftig regn. Mindre risiko for forstoppelser i ledningerne. Udskiftning/renovering af det nuværende kloaksystem, som er nedslidt. Pga. terrænet er der etableret en pumpestation ved Toftebjerg, som pumper spildevandet op til Kåstrup, hvor det tilkobles eksisterende ledning til Kalundborg Centralrenseanlæg.

6 Vandledningsprojektets indhold
Områdets ældre støbejerns- eller stålledninger udskiftes. Ledningerne er mere end 60 år gamle og har opfyldt den fastsatte levetid på ca. 50 år. Også ældre PVC-ledninger udskiftes. Ledningerne er mere skrøbelige end nutidens PE-ledninger og kan derfor hverken tåle højt tryk eller holde til, at der udføres gravearbejde, som f.eks. kloakering, i nærheden. Ledningsnettet optimeres samtidig, så der bliver en sektionering, der er tilpasset nye ledningsnet i områderne omkring de tre byer. Det medfører bl.a. at steder, der i dag har vandledninger liggende i begge sider af vejen, fremover kun får én vandledning som alle ejendomme tilsluttes.

7 Baggrund for projekterne
Indsatsen er prioriteret i Spildevandsplan 2017 – 2027 i afsnittet Vandløb & Søer.

8 Borgerinddragelse Med Spildevandsplan er det besluttet, at borgerinddragelse fremover skal være en integreret del af processen, når løsningen for et indsatsområde skal formes. I planen er beskrevet, hvilke indsatsområder man har prioriteret og hvorfor, samt den problemstilling indsatsen skal løse. Borgerne inddrages i processen med at vælge den rigtige løsning for området.

9 Tidsplan Vand April – maj 2017 maj – september Oktober 2017
Borgerinddragelse Forundersøgelser Projektering Udbud Valg af entreprenør Gravearbejde Underboring Reetablering Aflevering af anlæg Kundetilfredshed Evaluering Påbud om tilslutning

10 Tidsplan Kloak April – Juli 2017 August – forår 2018 Forår 2018
Borgerinddragelse Forundersøgelser (TV-inspektion og opmåling) Projektering Valg af entreprenør Gravearbejde Underboring Reetablering Aflevering af anlæg Kundetilfredshed Evaluering Påbud om tilslutning

11 Valg af løsning… Spildevandskloak Separatkloak Vejbede Faskiner
Indvinding til WC-skyl og vaskemaskine Lokal Afledning af Regnvand Vandløb i vejen Rekreativ oase Grønt tag

12 Separatkloak To-strenget system. Spildevand og regnvand holdes adskilt. Grundejere skal selv skille regnvand fra spildevand på egen grund.

13 Spildevandskloak og LAR privat
Ét-strenget system. Spildevandet ledes til et renseanlæg. Regnvandet håndteres lokalt. Med en LAR-løsning kan regnvandet nedsives, fordampes eller indvindes.

14 Spildevandskloak og LAR offentligt
Kloakledning til spildevandet. Regnvandet håndteres lokalt. LAR-løsninger i det offentlige rum kan fx. være vejbede, vandløb og bassin/sø.

15 Øvrige forhold Overvej om I skal have lagt fibernet, telefonkabel eller andet i jorden når vi graver. Der er store besparelser at hente ved samgravning! I anlægsperioden vil det blive nødvendigt at regulere trafikken. Vi kontakter busselskaber, politi, brand/redning, renovation, post osv. Støv, støj osv. kan ikke undgås – men vi gør vores bedste for at begrænse generne. Entreprenøren kontakter beboerne forud for arbejde ved de enkelte ejendomme Før anlægsarbejderne igangsættes, vil vi registrere eventuelle skader (revner og lignende) udvendigt på bygninger. Registreringen vil foregå ved fotografering. Registreringen har alene til formål at dokumentere, hvorvidt en eventuel skade på en ejendom var til stede før arbejdets igangsætning eller ej.

16 Informationer Opdateret information findes på hjemmesiden Torben

17 Tid til at tale sammen over en kop kaffe eller en sodavand samt kortene på de to borde (vand og kloak) 

18 Opsamling Ønsker til stikplacering? … tegnes på kort og afleveres til KF. Idéer og ønsker til løsninger? Opdateret information findes på hjemmesiden I vil modtage et brev med hensyn til jeres ønsker til stikplacering. Vi skriver til jer inden vi sætter spaden i jorden, og når vi afslutter gravearbejdet.

19


Download ppt "Kloakering og udskiftning af vandledninger"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google