Præsentation Flakkebjerg Efterskole. Hvad er det for et sted?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Advertisements

Overgange ind og ud af efterskolen Unge i udsatte positioner skal have gode overgange. Både ind-på-ud af efterskolen. Men hvordan hjælper vi dem bedst.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Ungdom og efterskole To oplæg fra Cefu Tilde Mette Juul + Niels Ulrik Sørensen ÅRSMØDE EFTERSKOLERNE 2015.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Præsentation Uddannelse: Cand.mag. PD  vejledning. Risingprojektet/10+: 6 år. Haarby Efterskole: 7 år. Vejl.- og brobygningskoordinator. Engelsk & kulturfag.
Klar til 10. Klasse! Præsentation. Plan for indskolingen Indmeldt Forældre/elev/skole-møde I DAG! Indslusningssamtaler Brev om endelige valg – 1. juni.
Ollerup Efterskole Fagligt dygtige elever Mange vælger STX pga musikken Nogle har en musiker i maven Sociale udfordringer Personlige udfordringer Skolens.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
MOTIVATION OG VEDVARENDE VANER. HVORFOR GØR VI IKKE DET VI ”BURDE” GØRE?
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE På forældremøde.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2012 Rie Thomsen (DPU) Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Hvem er vi? 136 elever 16 lejligheder med hver sin kontaktlærer Almen med fokus på boglige fag, gymnastik og valgfag Omstillingsparate kolleger Vi insisterer.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET VEJLEDER, AC-FULDMÆGTIG16. AUGUST 2016 MARIE.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Kontaktlæreren som Mentor
Min Uddannelsesdagbog
At føre logbog Ida Marie Rasmussen 2016.
Vi hører altid “reglerne” fra kvindernes side
Fordybelse i et projekt
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Instruktion til mødeledere
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Velkommen Robusthed basiskursus
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved industriel produktion og mekanik og læsevejleder Aktionslæringsforløb KEND DIT VÆRKTØJ.
Det gode møde i folkeskolen
Anerkendende pædagogik
Og valg i det hele taget... Lær HVAD-modellen at kende.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
PL møde med praksisfeltet
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Intro - Hvem er Operation Dagsværk Præsentation af årets kampagne og projekt Podcast Film Undervisningsmaterialer Globale medborgere på din efterskole.
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Hvad er praksisnær undervisning?
Baba – Modul X.
Samtale om folkeskolen i
Sådan bruger du præsentationen
Prøve Eksamen D. 7/ Varighed: 30 min
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til synopsis.
Hvor kan jeg hente hjælp?
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Kursus for personer med demens og pårørende
Tanker og erfaringer om Studievalgsportfolio
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Studievalgsportfolio
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
Kursus for personer med demens og pårørende
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
Peer to peer - det relationelle møde båret af egne erfaringer.
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Præsentation Flakkebjerg Efterskole. Hvad er det for et sted? Baggrunde for os begge. Ved Margrethe Friislund og Tina Ginnerup Jespersen – Flakkebjerg Efterskole

Baggrund Margrethe Friislund, Flakkebjerg siden 1991 Tina Ginnerup Jespersen, Flakkebjerg siden 2010 Flakkebjerg Efterskole Almen efterskole med 6 forskellige linjer (Art, Performance, Media, Global, Science, Adventure Sport) 154 elever Primære optagelsesområder: Kbh. og Roskilde Størstedelen vælger den gymnasiale vej Her tænker jeg vi selv lige uddyber vores baggrunde, og hvis du så vil fortælle lidt om skolen?

Ideen? Personlige minder fra egen teenage-tid Ønske om tid væk fra skærmen Et lærerværelse fyldt med en masse gode ideer - indsamles et sted Behov for et materiale, der samler den integrerede vejledning Aktionslæringsforløb Tina og Margrethe

Forskellige mål Relationelle Kontaktlærerarbejdet Vejledningsmæssige Personlig fordybelse Minder

Relationelle mål At skabe et bindeled mellem roomies, lærere, klassekammerater osv. Mathilde – at starte lidt senere på året: ”Jeg blev helt vildt glad, da jeg fik den, og gik i gang med en af de sider,hvor man skulle interviewe én. Det gav mulighed for at danne en relation med det samme.” TJ – Ikke nødvendigvis nemt at gå ind i for alle. Men med bogen her, får man ligesom stillet et redskab til rådighed, hvor det bliver naturligt at spørge den anden om nogle helt basic ting, som man måske ellers aldrig ville få spurgt om. Det bliver en slags ice-breaker til den der smalltalk, der kan være akavet og vanskelig

Vejledningsmæssige mål At styrke den integrerede vejledning At hjælpe eleven til kvalificering af valg af ungdomsuddannelse At eleven får mulighed for at få mere ejerskab over uddannelsesvejledningsprocessen Redskab til kontinuerlig vejledning MF

Mål med kontaktlærerarbejdet Alt det er ikke nødvendigvis er målbart Eleven finder relationen til en voksen for betydningsfuld Trivsel Refleksion Lære at træffe valg TJ – Kontaktlærerfunktionen har en ligeså høj status som alle andre fag. Den sociale og personlige del af uddannelsesparathedsvurderingen ligger i høj grad her. Det bliver lettere at tydeliggøre, hvor eleven evt. Skal sætte ind i forhold til dette. Det bliver også lettere for den unge at sætte sig mål, kort- som langsigtede. Selv den erfarne kontaktlærer nyder at bruge disse sider, da der kommer struktur på, og det ikke ender med noget usagt, da årsplanen er tilrettelagt sådan, at man kommer hele vejen rundt i et godt tempo. Også plads til opfølgende samtaler, ligesom man måske får spurgt til noget, man ikke selv havde tænkt over.

Personlige mål og minder: Finde tid og rum til fordybelse Minder er med til at forme os som mennesker TJ

Hvorfor gå analogt? Stimuler sanserne og lær bedre Luk nogle af de ”vinduer” der står piv-åbne hele tiden At gå fra ”FOMO” til ”JOMO” Bogen hjælper til at eleverne tør at slippe det derhjemme At kunne være sammen uden skærmen Træne fordybelsen. At være et sted og til stede TJ Norsk undersøgelse Center for ungdomsforskning – vinduer man kan (og skal) kigge ind af Svend Brinkmann: JOMO – Joy og missing out i stedet for Fear of missing out.

At tage ejerskab Brev til sig selv Billede af kontaktgruppe Sider med hilsner, telefonnumre osv. MF

Nye sider i sidste nye version Brobygning Mere vejledning Flere tomme sider Flere sider til personlig fordybelse MF

Sidegevinster og udfordringer ”Perlepladeeffekten” Indgangsvinkel til de elever, der er svære at nå ------------ Svært at planlægge på forhånd Fælles fodslag Tid til at udfylde ”skal”-sider

Inspireret? Facebook (Min Efterskolebog) Praktisk En bog man ikke kan købe…(endnu) Spørgsmål TJ