Den virksomhedsrettede integrationsindsats

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Beskæftigelse og integration 21. marts Beskæftigelsesråd এ LandsBeskæftigelsesRådet এ Rådgiver ministeren om beskæftigelsesindsatsen i DK এ Regionalt.
Advertisements

Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
Et bredt samarbejde gør forskellen! Partnerskabsaftale ml. A-kasserne og Mariagerfjord Kommune om indsats på beskæftigelsesområdet Erfaringer der virker.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Velkommen til VUC Aarhus. 1.Kort præsentation af skolen og VUC-sektoren 2.FVU og OBU aktivitet i Aarhus 3.Fremtidige udfordringer for FVU/OBU Emner i.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation - den bedste opfindelse siden skiveskåret rugbrød.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Udenlandsk arbejdskraft og flygtninge Kim Graugaard 10.dec. 15 Udenlandsk arbejdskraft og flygtninge Kim Graugaard, Viceadm. direktør.
Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Arbejdsmarked, beskæftigelse og integration v/ Vibeke Jensen beskæftigelseschef, Aarhus Kommune Medlem af Carsten.
KL-topmøde 2016 Aalborg Kongres- og Kultur Center, marts 2016.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Talent og kompetencer i verdensklasse Seminar den 23. juni 2011 om vækst og beskæftigelse i Østdanmark v/direktør Joost Nielsen, Regional Udvikling.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Reformen af sygedagpengesystemet – Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats 24. september 2016.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Nye analyser Jobcenterchefmødet den 6. september 2011.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Beskæftigelsespolitisk udfordringer og indsats vedr. ikke-vestlige indvandrere – marts 2011 Møde med Det regionale beskæftigelsesråd den 10. marts 2011.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
Konventum Helsingør den 4. – 6. april 2017
Ufaglært til Faglært.
Beskæftigelsesstrategi i Furesø
Landsdækkende virksomhedskampagne
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
Social- og sundhedsuddannelserne
En forenklet beskæftigelsesindsats
ØDF Sjælland 18. Marts 2016 Ødf sjælland 18. marts 2016, Morten Mandøe.
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Tro på dig selv - det gør vi
Hvad betyder en konflikt for mig?
Formelle krav til Rehab-Team…
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Paradokser og skismaer i voksenuddannelsessektoren
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Aktuelt fra MBUL Lisbeth Bang Thorsen Hanne Woller
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
– hvordan får vi de ansatte med?
En forenklet beskæftigelsesindsats
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Nils Agerhus Direktør Uddannelses- og Forskningsministeriet
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
Hvorfor Praktikplads-AUB?
Nøgletal for Beskæftigelsesreformen
AMU og trepartsaftalen - et perspektiv
”Trepartsaftalens betydning for skolerne og efteruddannelsesudvalgene”
Præsentationens transcript:

Den virksomhedsrettede integrationsindsats Konference om flygtninge og beskæftigelse, d. 8. september 2016, Comwell Køge v. Direktør Kasper Højvang Kyed

Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter den kommunale integrationsopgave under pres Ca. 11.000 flygtninge fik opholdstilladelse i 2015, og kommunerne forventes at skulle modtage 7500 flygtninge i 2016. Det vurderes, at der vil blive givet opholdstilladelse til 8500 flygtninge i 2017. Hertil kommer familiesammenførte Nyankomne flygtninge og familiesammenførte til flygtninge har en lav beskæftigelsesfrekvens 29 pct. af flygtninge og 25 pct. af familiesammenførte til flygtninge (i alderen 25-64 år) er i beskæftigelse efter tre år i Danmark Lidt over halvdelen af de voksne flygtninge, der kommer til Danmark, har kun grundskolen med i bagagen, mens blot 13 pct. har gennemført en videregående uddannelse.

Integrationsudfordringen

Integrationsudfordringen

Uddannelsens betydning for integration Flygtninge med medbragt uddannelse har lige så svært ved at komme i arbejde som flygtninge uden uddannelse. Til gengæld er de mere tilbøjelige til at genuddanne sig i Danmark, og den danske uddannelse får flere flygtninge i job. Kilde: KORA, Juli 2016

Regeringens ambition Hver anden flygtning skal i arbejde…. Det kræver godt samarbejde mellem virksomheder, kommuner, lønmodtagere, sprogcentre, frivillige og alle andre involverede Alle parter skal have de bedste rammer for at bidrage til en vellykket integration Det skal være nemt for virksomhederne at deltage i indsatsen

Integrationsreform Styrkede muligheder for boligplacering Bedre rammer for den kommunale integrationsindsats Tidlig indsats Styrket beskæftigelsesindsats Øget brug af medbragte kompetencer Erhvervsrettet danskuddannelse Fokuseret finansiering Bedre rammer for virksomheder til at ansætte flygtninge Lavere ydelser Refusionsreformen

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) IGU er en 3-årig forsøgsordning Skal sikre mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, hvis kvalifikationer og produktivitet endnu ikke står mål med kravene på det danske arbejdsmarked. IGU er et resultat af trepartsaftalen om arbejdsmarkedsintegration mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter af 17. marts 2016 IGU er et supplement til virksomhedspraktik, løntilskud og opkvalificering, men er ikke et tilbud i integrationslovens forstand

Hvad indeholder et IGU-forløb? IGU består af en midlertidig ansættelse i et lønnet praktikforløb på en virksomhed, og skoleundervisning med uddannelsesgodtgørelse IGU-forløbet varer 2 år, hvoraf 20 uger er skoleundervisning

Opkvalificering under IGU Skoleundervisningen kan sammensættes af undervisning inden for: Danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU), Forberedende voksenundervisning (FVU), Almen voksenuddannelse (AVU) og HF-enkeltfagsundervisning Alle undervisningstimer ganges med faktor 2 bortset fra AMU Skoleundervisning i de 20 uger er fritaget for deltagerbetaling.

RARs rolle i integrationsindsatsen RAR kan understøtte at: Der tilrettelægges samlede uddannelsesforløb med fokus på branchespecifikke kvalifikationer. Opkvalificering målrettes de steder, hvor der er relevante jobåbninger for flygtninge. Beskæftigelsesindsatsen for flygtninge får en regional skala. Der samarbejdes med jobcentre, virksomhederne og VEU i området, så uddannelsesaktiviteterne koordineres, og der sikres en bæredygtig volumen.