Hvad er AT – almen studieforberedelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Hvad skaber det hele menneske? (Fælles mindmap på tavlen)
Metode i AT Religion.
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
htx-hverdagen set med videnskabernes briller
Almen studieforberedelse
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Humaniora.
Almen studieforberedelse
Sidsel Sinding Andersen (AT-eksamen 2009)
Almen studieforberedelse
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
Samfundsvidenskab Tirsdag den 29. september 2009.
Videnskabsteori og faglige metoder
Samfundsvidenskabelig metode
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
Almen sTudieforberedelse - AT
Almen sTudieforberedelse AT
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Faglige metoder I fagene international økonomi, samtidshistorie og engelsk Kilde: hhx-håndbogen til studieområdet (Systime)
Konference om Almen Studieforberedelse
Religion og videnskabsformer
Almen studieforberedelse Eksamen Tidsplan 28. januar: Offentliggørelse af ressourcerum og temaramme. 30. januar: Idétime for alle 3g’ere 8. februar:
Videnskabsteori & metode
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Almen studieforberedelse Konferencer sept. 2008
Samfundsfaglig metode – kapitel 25 Samfundsfagsbogen Kureer, 2012
Opgavetyper og hjælp til informationssøgning, STX og HF
Innovation i AT/SO.
Videnskabsteori & metode
Positivisme vs. hermeneutik
Videnskabsteori - for begyndere 3g AT 2014
Gymnasiet (Stx)
Almen studieforberedelse
Samfundsvidenskab /samfundsfag Introduktion i forbindelse med almen studieforberedelse.
Videnskabsteori og metode
Hvordan skabes samfundsfaglig viden?
Videnskabsteori og metode pkp september 2006
Videnskabsteori & metode
SKABELON.
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
METODE I SRP Oplæg 20/ PowerPointen findes her: Startside:
Teori og metode i AT?. AT – læreplan – faglige mål De faglige mål med almen studieforberedelse er, at eleverne skal kunne: – tilegne sig viden om en sag.
Hvad er samfunds- videnskab?. Samfundsfags discipliner  Eksempel: Finanskrisen…  Kan angribes ud fra økonomi  Kan angribes ud fra politik  Kan angribes.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
 Formål: kendskab til hovedforskellene på de tre fakulteter (i AT1-AT7 udbygges jeres viden)  Fremgangsmåde – tre-trins-læringsraket: 1. Oplæg v. Jan.
Synopsen skal indeholde titel på emnet og angivelse af fagkombination problemformulering præsentation af de underspørgsmål, der er arbejdet med diskussion.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 3 – Det danske arbejdsmarked.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
Fagkategorierne i projektet Humaniora Sprog, litteratur, historie, musik, kunst, religion, filosofi, medier Samfundsvidenskab Politik, økonomi, samfundsforhold,
Kursus: At tænke hovedområderne sammen. Modul: Videnskabsteori og hovedområder Gymnasiets tre faglige hovedområder.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 – Demografi og velfærd
Om de mest basale forskelle på de tre fakulteter ATintro, 1g, VG
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område
v/ Anne Mørk, Institut for Historie og Center for Amerikanske Studier
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE (AT) - Hvad er det egentlig?
Den naturvidenskabelige metode
Engelskfagets metoder
Velkommen til Metode i DIO.
Innovation i AT Frederiksborg Gymnasium og HF januar 2014
ATG Almen Studieforberedelse Grundforløb
Synopsen skal indeholde
Videnskabsteori og fagligt samspil Aarhus, januar 2018
Metode i SRP Billede: © Colourbox.dk Oplæg 23/
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Præsentationens transcript:

Hvad er AT – almen studieforberedelse

Sag: Kamphunde Brainstorm: Hvad kan man sige om emnet ”kamphund” i de forskellige fag?

Fagene hver for sig Biologi: anatomi, hundes adfærd. Samfundsfag: socialklasse og valg af hunderace. Dansk/sprogfag: fremstilling af hunde i medierne. Historie: Matematik: Religion:

Fagligt samspil Problemformulering: Da + samf.: Er ejere til kamphunde anderledes end andre hundeejere, sådan som det fremgår af medierne? Da + samf.: Hvorfor fremstilles ejere til kamphunde så negativt i medierne?

Tekst Kamphund amok: Børn så deres hundehvalp få bidt hovedet i stykker. Amstaff-ejer smilede mens hans hund gik amok i blodrus. Lykken var stor, da Hanne Kortegaard og hendes familie for tre en halv måned siden købte en hundehvalp. I lørdags endte lufteturen i et blodigt mareridt, da Vaks blev bidt og dræbt af en kamphund. Det var familiens første hund. En fem en halv måned gammel blanding mellem en ruhåret gravhund og en dansksvensk gårdhund, - Vaks var en lille, forsigtig én, der logrede med halen, mindes Hanne Kortegaard. Men i lørdags endte familiens gåtur i et frygteligt mareridt. I Blågårdsgade på Nørrebro i København mødte familien en anden hundeejer. http://www.bt.dk/danmark/kamphund-amok-boern-saa-deres-hundehvalp-faa- bidt-hovedet-i-stykker

Danskfaglig analyse af teksten Artiklens budskab: Hunden bed, fordi den er en kamphund, og fordi ejeren er ond. Patos: Vaks, logrede med halen, familiens første hund. Brug af adjektiver: blodigt (mareridt), (Vaks var) lille og forsigtig.

Samfundsfaglig analyse Hvad kan man sige om ejere af kamphunde? Kvantitativ undersøgelse af hundeejeres indkomst og uddannelse sammenholdt med valg af hunderace: Kamphundeejere har ofte lav indkomst og lav uddannelse. Hundelovens tilblivelse og betydningen af mediernes vinkling

Hvad kan fagene sammen Uden dansk vil man ikke kunne sige noget om, hvordan hetzen mod kamphunde og deres ejere kommer til udtryk. Uden samfundsfag vil man ikke kunne argumentere for, om det er en bestemt type mennesker, der køber kamphunde, og om det derfor hundeejeren og ikke hunden der er farlig.

Teori og metode i AT Patos (danskfaglig metode) og kvalitative undersøgelser (samfundsfaglig metode) kan gøre læseren i stand forstå baggrunden for hetzen mod kamphunde og dens ejere.

Svar på problemformuleringen Kamphunde kan være farligere end andre hunde, men de er ikke så farlige, som medierne får det til at se ud. Det kommer an på ejeren, som ofte tilhører en lav socialklasse.

”Det, der kan måles og vejes” Fortolkning og forståelse ”Det særlige – det subjektive” Samfundsvidenskab Naturvidenskab Humaniora Kollektivers adfærd ”Det, der gentager sig” Naturen ”Det, der kan måles og vejes”

De tre hovedområder Naturvidenskab: forudsige Samfundsvidenskab: forklare Humaniora: forstå

Naturvidenskabelig teori og empiri Empiri: alle fænomener, der kan iagttages enten direkte med de menneskelige sanser eller gennem forsøgsapparatur og eksperimentelle opstillinger (kikkert, mikroskop, infrarødt kamera ,elektriske måleapparater mm.) Teori: Modeller bruges til at beskrive, naturen. Modellerne er ofte formuleret med brug af matematik.

Humanioras teori og empiri Empiri er det materiale vi har brug for: tekster (udvidede tekstbegreb): litteratur, sagprosa, helligtekster, historiske kilder, billeder, musik, bygninger osv.. Vi bruger teori, modeller og metoder til at forstå den kulturskabte verden i fortid og nutid.

Samfundsfaglig teori og empiri Empiri er det materiale, vi har til rådighed i samfundsfag: statistikker, artikler, interviews osv. Vi bruger teorier til at forklare sammenhænge i samfundet om fx økonomi, EU’s udvikling eller staters indbyrdes forhold Teorier kan altså bruges til at forklare nogle af de sammenhænge, vi kan se i vores empiriske materiale

AT – læreplan – faglige mål De faglige mål med almen studieforberedelse er, at eleverne skal kunne: – tilegne sig viden om en sag med anvendelse af relevante fag og faglige metoder – foretage valg, afgrænsning og præcisering i arbejdet med sagen og på dette grundlag opstille og behandle en problemformulering samt selvstændigt fremlægge resultatet heraf – perspektivere sagen – vurdere de forskellige fags og faglige metoders muligheder og begrænsninger i forhold til den konkrete sag – demonstrere indsigt i videnskabelig tankegang og gøre sig elementære videnskabsteoretiske overvejelser i forhold til den konkrete sag.

Er den lille fugl god til AT?