Samarbejdsaftale Badminton

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Putting it into Practice Få det omsat i praksis. Putting it into Practice Få det omsat i praksis Arrangementer Modificerede spil.
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af Kompetencedelen April 2012 Ved.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup, T: , W: Kompetenceudvikling.
Søren Barlebo Rasmussen
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Samarbejde Ringsted/Sorø - Indkøb - IT - Digitalisering
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
Center for Frivilligt Socialt Arbejde Samarbejde og partnerskaber Oplæg til Kalundborg Kommune.
IS-Strategi.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
Kodeks for offentlig topledelse
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Llælædlf. Flere ka’ mere Spastikerforeningens økonomi skal styrkes. Spastikerforeningen vil være større Spastikerforeningen vil være mere synlig Spastikerforeningen.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Visionen for de fremtidige opgaver Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
Uddannelseskommissorium Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Senioridrætten i vækst -idrætsvaner blandt 60+ i Danmark.
Erfaringer med skolereformen Annette Ohm Furesø Idrætsråd Hareskov Værløse Tennisklub.
Københavns Kommune Styregrupper set fra chefens/styregruppe medlemmets perspektiv Bo Jelved Koncernservice, Københavns Kommune 28. September 2011.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Antropologisk Undersøgelse af Vejle Roklub 2015 DFfR hovedgeneralforsamling 2016 Christopher Furlan.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Status på Badminton ift. visionsarbejdet
Hvad er der sket siden juni 2015?
Landsledelsesmøde 9. juni 2017 Adm. direktør Søren Brixen.
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Medlemsudvikling Skydning Tommy Haun.
SAMARBEJDE giver FÆLLESSKAB og UDVIKLING
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Landsledelses møde marts 2017
Konference der bobler af liv og inspiration
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Skole-reform Skolesamarbejdet Motion og bevægelse.
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
BADMINTON.
Vision DGI og DIF’s fælles vision: I 2025 skal mindst 75 pct. af danskerne dyrke idræt, og mindst 50 pct. af danskerne skal dyrke idræt i en forening.
PRÆSENTATION AF VISION FOR UDVIKLING BADMINTON
Personalemøde – opfølgning på MTU
BADMINTON Netværksmøde foråret
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Ledelsesforumsmøde 28. November 2016.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
[klik og indsæt kommunenavn]
Få mere at vide - LYT - SPØRG
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Samarbejdsaftale Badminton Rammen om et tættere samarbejde mellem Badminton Danmark og DGI Badminton

Hvorfor gør vi dette? Badminton er i krise – 20 år med medlemstilbagegang Halvering Styrke badminton som foreningsidræt Udvikle sammen med foreningerne Udvikle badmintonsporten Tæt samarbejde med foreningerne Flere medlemmer Fastholde medlemmer Mere badminton for de samlede resurser Det er ikke en modsætning at arbejde med fastholdelse og medlemsfremgang i en idræt (specialforbund) og at arbejde med nye foreningsmedlemmer generelt (Bevæg dig for livet). Det vigtige er at der er fokus begge steder. Motiverne for at blive medlem er mange og forskellige Enig i at det overordnede mål er at få flere nye medlemmer og aktive – og det er der mange veje til

Hvad har vi gjort indtil nu? Visionsaftale fra 01.01.2015 + 8 samarbejdsområder ved siden af Holdturnering, stævner og sæsonkoordinering Kurser Badmintonsportens dag Badminton for 60+ Ny i badminton Skoleområdet Bevæg dig for livet – Badminton Fælles enhed med egne medarbejdere Tæt samarbejde med landsdelsforeninger Styregruppe 8 samarbejdsområder Ledet af formandskabet + 2 adm. Startet decentralt og centralt

Hvad laver vi aftale om? Rammen for en ny arbejds- og videndeling på landsplan/forbundsniveau Ikke mere dobbeltarbejde Mere fokus på og tid til foreningerne Mere udvikling/afprøvning med foreningerne Tværorganisatorisk model 3 afdelinger Trække på stabs- og supportfunktioner i begge organisationer ”Puljer” resurserne – fælles budgetoverblik + projektregnskab 2 selvstændige organisationer Personaleledelse bliver i ansættende organisation Økonomi bliver i hver organisation Politisk – hver organisation har stadig en folkevalgt/frivillig struktur Dette omhandler landsplan – men vi ved godt at det påvirker arbejdet i ldf. – Kommer på senere slides 3 afdelinger, inddelt efter de erfaringer vi har fra BDFL +nuværende opgaver. Agil struktur – indrette sig løbende på indholdssiden Vi bruger en del tid på at snakke om vores måde at anskue tingene på – kulturer – og vi nærmer os hinanden. Vigtigt at der skabes en ny kultur på erfaringer fra de gamle Følge de nøje om vi får mere badminton for pengene – derfor fælles oversigt på budget/regnskab Proces om det frivillige led til efteråret. Vi har ikke defineret denne færdig endnu – gøres i samarbejde med jer. Hører gerne kommentarer på dette

Hvordan påvirker dette landsdelsforeninger og kredse? Sammenhængskraft Afhængige af hinanden - arbejdsdeling Dialog – medejerskab internt Retning – Udvikle badminton Læring – involverende processer Se på hvor opgaven løses bedst Effektivt Relationen til foreningerne Kvalitet og kompetencer Dette er vores intention – og den er lavet i tæt samarbejde med repræsentanter fra ldf. og kredse Sammenhængskraft – som vi har arbejdet med i DGI ift. f.eks. SPOTA, fælles indsatsområder, fælles strategi. Vi løfter dette op i en version 2.0 i badminton ift. at få bedre og bredere beslutningsgrundlag til at udvælge indsatsområder samt flere resurser til at implementere dem fordi vi samarbejder med BD. Strukturen definerer ikke nødvendigvis hvor opgaven løses bedst. Det gør opgavens indhold. Vi skal kunne koordinere internt i DGI og BD så vi kan yde den bedste hjælp/tilbud/service/udvikling til foreningerne. Kompetence gælder både konsulenter og sekretærer/koordinatorer. Systemmæssigt i BP – anderledes end andre DGI systemer, derfor en fordel at samle på færre hænder – hvis man vil dette i ldf.

Hvordan påvirker dette landsdelsforeninger og kredse? Skal samarbejde med BD i Brøndby og DGI Badminton i Vingsted Indtægterne bliver i landsdelsforeningerne Stævner og individuelle turneringer – ingen ændringer, dvs. koordinering i fælles udvalg og decentral planlægning og udførelse Landsdelsforeninger tilbydes nu gratis hjælp hos BD til administration af holdturnering, men er ikke forpligtet på at bruge den Mere koordinering på tværs – færre aflysninger Kommunikation til foreningerne er med begge organisationer som afsender Prioritering af koncepter og tilbud Medarbejderne og frivillige – begge org. Repræsenteret begge steder. F.eks. har vi frivillige på landsplan med i arbejdsgrupper om konkurrence og event og BD har i arbejdsgrupper på bredde/udvikling Alle kurser i basisuddannelsen (5 stk) udbydes nu i ldf – dvs. BD har givet afkald på disse indtægter Stævnekoordinering kan medføre færre stævner i ldf. – men det er ud fra klubbernes synspunkt, der skal være plads til klubbernes egen stævner + at vi kan komme ind med andre tilbud (skoler, 60+ osv.) ikke så meget pointræs (kritik fra klubberne som vi skal lytte til) Har fået færre stævner, og færre aflysninger, men samme deltagerantal = bedre stævner. Dette er koordineret i regioner/ldf. Arbejdet fortsætter – der er sikkert plads til forbedringer og der har været et par trælse episoder. Men hellere handle end ikke at gøre noget. Kommunikation – 3 modeller grundlæggende. Vi skal ikke have en ny fælles badmintonidentitet