Hvad kan du gøre for at få jobbet?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Medarbejderudviklingssamtalen
Kulturmøder og kulturforskelle
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Anerkendende refleksion
Det svære liv i en sportstaske
I dag er temaet Visualisering
Lederudvikling.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Arbejdspladsudvikling
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
Netværk Familie Arbejds- relationer Dig Venner Fritid Perifere
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Digital jobklub Velkommen til Digital Jobklub 2. dag.
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
IS-Strategi.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
VEJEN TIL JOBBET Det er godt at være bevidst om alle muligheder. Jo større en del af stillingsmarkedet, du bearbejder, jo større er sandsynligheden for,
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Cooperativ learning - også kaldet CL
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
UGE PLAN Mandag 07/10 Tirsdag 08/10 Onsdag 09/10 Torsdag 10/10
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
SÅDAN FÅR DU DRØMMEJOBBET IBM TIrsdag den 17. marts 2009
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
”Sociale medier i jobsøgningen”
Projekt uge 40 Tradium Hobro. Udgangspunkt: Vi ville øve eleverne og os selv i den kreative platform Bruge et fælles udgangspunkt for innovation: lav.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Professor, dr. jur. Mette Hartlev
Den attraktive arbejdsplads!
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Hvordan skriver man sin afsluttende opgave?
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Socialisering Kapitel 5.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Skriv en kommunikationskontrakt. Kontraktformuleringens faser Alles ansvar Skab motivation for kontrakten. Afstem forventningerne hos medarbejderne Hvad.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Organisation & Kultur SOL3 september 2015 Elsebet Gjetting Cand.comm., konsulent.
Når udfordringer bliver muligheder Nadia El-Gendi, seniorkonsulent 29 april 2016.
Salg til det offentlige - Aarhus Kommune. Public Intelligence: Vi har lavet de fleste fejl selv. Peter Julius Public Intelligence rådgiver virksomheder,
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Karrieretransition & Netværk
Leverandørperspektivet på det gode samarbejde og hvordan NNIT konkret vil anvende kodekset Lars Andersen, Vice president, NNIT PUBLIC USE.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Mere MOST - mindre fravær
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Design Thinking Consultant Agnete Design Thinking Consultant
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Temadag om vækst og højtuddannet arbejdskraft – Studiejob
Værktøj: Check dine relationer
Præsentationens transcript:

Hvad kan du gøre for at få jobbet? Jeg er blevet begunstiget med 10 minutters taletid – det betyder- at der kommer lidt tempo på. Udd fra KU baggrund med mange års rekrutteringserfaring i det Private og nu som områdeler i det offentlige. Sidder i en række netværksgrupper inden for HR og ledelse. Jeg skal sige at det jeg siger er kun delvist understøttet i powerpointen og den distribueres bagefter.

Det grundlæggende Der er perioder, hvor det er svært at få job Eksterne faktorer Som ansættende leder ønsker man at minimere risici IT –Boblen, Finanskrise – nu er der ved at være en god konjunktur igen Det betyder at lederne ofte reagerer konservativt i en rekrutteringssituation –de søger efter noget de kender for det kan give en tryghed både fagligt og at det er hvis man kan kalde en uproblematisk ansættelse

Forberedelse Lav et godt CV Din ansøgning er en integreret del af din kommunikation med virksomheden/ den institution du søger job hos * Lav en jobsøgningsgruppe, der er tværfaglig så i ikke konkurrerer om de samme jobs. Brug gruppen til at: Holde øje med stillinger for hinanden Holde møde 1 gang om ugen og giv feedback på ansøgninger –Skriv evt ansøgninger for hinanden så i lærer at præsentere en person skriftligt Øve interview via rollespil Forsøg at komme på virksomhedsbesøg som gruppe Jeg vil starte med et spørgsmål til Jer – Hvordan vil i få et job? Hvilke metoder vil i bruge? Hvor finder i jobs henne i dag? – Der er et spektrum af indgangsvinkler til at få et job i dag som bare for nogle generationer siden ikke eksisterede Når jeg spørger så er det fordi der er ved at ske et paradigme skifte i jobsøgning – I min genration er det jobannoncen som passer til os – den er typisk opbygget efter Aristoteliske principper med en begyndelse, en midte og en slutning; med et billede der viser nogle der arbejder, noget om virksomheden noget om jobbet og hvad man forventer af kandidaten/ansøgerne fagligt og personligt

Mennesket bag ansøgningen skal i spil Hvordan kan du sætte ord på, hvem du er?

Energidræbere – dine svagheder Hvad dræner dig for energi? Hvilke 3 ting dræner dig mest for energi ? 1 2 3

Energibomber Dine energigivere er dine styrker Hvilke 3 ting giver dig allermest energi i relation til dit arbejde? 1 2 3

Alle har styrker vær bevidst om dem – et eksempel

Arbejd med dine styrker – det viser din kommende arbejdsgiver at du har selvindsigt Definer hvad der giver dig energi i relation til dit arbejde… Hvilke af dine styrker understøttes af det der giver dig energi? Hvordan kan du bruge de samme styrker i andre sammenhænge?

Som nyuddannet Beskriv hvilken værdiskabelse du kan generere med din faglighed Gør dig synlig på nettet Vær bevidst om at den ansættende generation måske har andre værdier end dig selv Brug linked in – jeg har set flere unge – der laver små pamfletter med gode råd/tips og tricks – indenfor det de er eksperter i Digital generation og der er nogle andre kulturelle normer for dem der er vokset op med de sociale medier og en hyperkontekstuel tilgang til verden end de generationer som har en analog kommunikationsvej

Det offentlige I det offentlige bruger man ansættelsesudvalg, de består ofte af den ansvarlige leder, interne samarbejdspartnere og en repræsentant for den faglige organisation – i reglen bruges der kun personlighedstest på ledelsesniveau. Det offentlige er meget reguleret og en del af enhver stilling er dokumentation, kontrol og opfølgning – da man er underlagt forvaltningsloven og lov om aktindsigt og anden områdespecifik lovgivning Benytter mange projektansættelser – jeg har mødt mange som i en alder af 40 år er ved at lande en første fastansættelse * Mega trend om afbureaukratisering – men det er jo således at man fjerner regler med en pincet og så kommer der nye til

Det offentlige Du skal opfatte dig selv som ”public servant” – offentlighedens tjener uanset din faglige selvforståelse. At arbejde i en politisk styret organisation betyder, at du arbejder i relation til synlig og usynlig magt. Usynlig magt kan danne en koalition som rent faktisk er stærkere end de fleste er klar over… Kulturen er enormt hierarkisk – 1)Ældresagen, kultur og fritidsbrugere står meget stærkt 2) Lars Bo Kaspersen Professor i Statskundskab siger det er den sidste rest af enevælde der er tilbage i centraladministrationen

Spørgsmål? Tak for i dag