TR MØDE den 29. september 2015 Ved faglig konsulent Poul Thaarup Mikkelsen Hvordan kan man arbejde med risikovurdering, krisehåndtering m.v.?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fra problemfiksering til løsningsorientering – Hotel Nyborg Strand den 4. december 2007 Gitte Daugaard,
Advertisements

Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Informationsmøder om rengøring
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Etik regelsæt for dommere •Dommergerningen er en hobby, som skal nydes på lige fod med andre. •En hobby dyrkes af lyst og ikke nød. •Nogle er dygtigere.
Psykoedukation til unge i OPUS
Rummelighedens rammer - ansættelsesmuligheder for personer med hjerneskade, sindslidelse eller udviklingshæmning Oplæg ved Karen Tinggaard og Maja Rosenstock.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Krisehåndtering 2013.
Arbejdsmiljø og beredskab.
Aktuelle fokusområder og udfordringer for det danske redningsberedskab 6. september 2012 Foreningen af Kommunale Beredskabschefer.
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Vold - et fælles anliggende
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Grænser for rummelighed
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Side 1 Workshop. Flygtninge med traumer I frivilligarbejdet 28.sept Frivillig årsmødet.
Planlægning af patruljemøder 23. september 2011 T OP ræning.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
GRIB IND - GODT KOLLEGASKAB UDEN MOBNING
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Støttetiltag til politifolk ved voldsomme hændelser - præsenteret af personalechef Preben Henriksen, Odense Politi.
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Dialog om voldsforebyggelse Spørgsmål til medarbejdere og ledere  4 spørgsmål til vores forebyggelse  4 spørgsmål til vores proces etsundtarbejdsliv.dk.
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.
Organisering Som vi plejer…… eller????.
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder Etnisk Ung LOKK.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
Velkommen til Workshop ”Forebyg konflikter og vold” Torsdag den 28. april 2016 Lise Keller.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
Arbejdsmiljøvinkler TR møde 6. september Arbejdsmiljødata Trivselsundersøgelse 2015 Arbejdstilsynets psykiske arbejdsmiljøindsats på skoleområdet.
Skal pædagoger være robuste?
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Udfyldelsen af spørgeskemaet er arbejdstid
Temamøde om vold og trusler den 1. februar 2017
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Hvem er vi?.
Organiser Erhvervsnabohjælpen !
Dialogbaseret værktøj
Velkommen til næstformandsmøde
Udvikling af nye dialogformer
Trivselsundersøgelse 2017
APV, TRIVSEL OG SOCIAL KAPITAL 2017
Sådan læser du din lønseddel KMD Silkeborg Data
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Rammer og formål med defusing
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Omsorgssvigt Grundforløbet.
Ledelsesevaluering.
Praktikstedets og -vejlederens rolle og ansvar i social- og sundhedsassistentelevers arbejde med farmakologi og medicinhåndtering / Annemette Olesen, Sundhedsfaglig.
Forskning i hjemløshed blandt kvinder
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Sundhed i Aabenraa Kommune
Præsentationens transcript:

TR MØDE den 29. september 2015 Ved faglig konsulent Poul Thaarup Mikkelsen Hvordan kan man arbejde med risikovurdering, krisehåndtering m.v.?

Risikovurdering- forebyggelse Socialt udviklingscenter har udgivet en ny publikation om risikovurdering, som er en pixi-udgave af en tidligere publikation fra Den er let og overskuelig og har eksempler på metoder til hvordan man på arbejdspladserne kan udarbejde risikovurderinger med inddragelse af borgeren, hvor formålet er at forebygge vold og trusler.

Mange andre nyttige links Arbejdsmiljoweb.dk og arbejdsmiljøviden.dk har mange temahæfter. Gode inspirationskilder, men husk, at materialet skal tilrettes netop din arbejdsplads. r/ulykkestyper/vold_og_truslerhttp:// r/ulykkestyper/vold_og_trusler

Traumatiserende hændelser Når der trods forebyggelse alligevel optræder vold, trusler og andre voldsomme hændelser, så kan det være en god idé, at have en ”panik-papir” hængende. I situationen og lige efter, er det ikke altid, man kan tænke rationelt. Eksempel på plan…

Psykiske reaktioner Når ”skaden” er sker, reagerer vi forskelligt i situationen og i tiden efter. Det kan være en ide at have et lille hæfte, til ansatte, men også til pårørende, som måske får et familiemedlem der er i krise hjem Eksempel på hæfte…

Vi kan ikke kun tale os ud af en situation Der kan være en tendens til at fokusere på; ”Hvad sagde du”? – Men hvad med vores kropssprog- Får vi trænet det? Hvad sker der, når vi ikke kan rumme os selv i kontakten med borgeren? Og hvordan får vi talt om det på arbejdspladsen?