Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Omsorgssvigt Grundforløbet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Omsorgssvigt Grundforløbet."— Præsentationens transcript:

1 Omsorgssvigt Grundforløbet

2

3 Aktiv fysisk omsorgssvigt
Denne form for fysisk omsorgssvigt svarer til den klassiske beskrivelse af mishandling. Barnet udsættes for handlinger fra forældrene, som ikke er hændelige uheld, og hvor barnet aktivt påføres skade. Denne form for omsorgssvigt betegnes som en akut situation og kræver øjeblikkelig handling. 

4 Passivt fysisk omsorgssvigt
Barnet udsættes for alvorlige forsømmelser fra forældrenes side, hvor der er tale om manglende tilfredsstillelse af fysiske behov, så barnets sundheds- tilstand er i fare. En sådan omsorgssituation kræver, at forældre- omsorgen bedres.

5 Aktivt psykisk omsorgssvigt
Barnet udsættes for verbal krænkelse, indespærring, trusler, afvisning – en kontaktform og omsorgssituation, der er særdeles skadelig for barnets udvikling. Barnet er følelsesmæssigt forsømt og får ikke den kontakt, som det har brug for. Kræver handling

6 Passivt psykisk omsorgssvigt
Barnet udsættes for alvorlige forsømmelser af psykisk karakter på grund af forældrenes manglende evne til at give tryghed, omsorg og kærlighed. Disse forsømmelser medfører risiko for udviklingsmæssige skader hos barnet og kræver, at barnets omsorgssituation bedres.

7 Gruppearbejde Hvad er omsorg? brainstorm
Hvad er omsorgssvigt? Oplæg/børn Novelle: ”Grantræet”, Naja Marie Aidt Analyse – slavisk- af novellen Hvordan omsorgsvigtes Torben ? Hvordan ville du som professionel reagere? Hvad gør du? Hvad kan samfundet gøre?

8 Hvad kan samfundet gøre?
Forebygge og forhindre Hvad kan samfundet gøre?


Download ppt "Omsorgssvigt Grundforløbet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google