” FORENINGEN - ET FEDT STED AT VÆRE”. Hvad er projektet ”Foreningen – et fedt sted at være” DGI Landsplan har 14 foreninger med i projektet Hvad er målet:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser
Advertisements

Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Velkommen til Generalforsamling og Pokalfest i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest Danmarks 5. største atletikklub målt på ungdomsmedlemmer.
Bolig tiltag Gersagerparken i Greve. Økonomi •Tilskud Greve Kommune Kr i fire år ( ) •Husleje Mælkebøtten og Perlen Kr pr.
Når fitness bliver et åndehul
FægteKlubben Trekanten Vordingborg. Det vil vi kunne tilbyde : • Fægtetræning for - B&U, bredde, talent og elite. ( mindst 2 træningspas om ugen for alle.
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Brøndby den 10. april 2007 Forældrerekruttering Teddy Pedersen Haderslev Fodboldklub DIF - Breddekonsulenttræf.
Sønderjydsk Fodbolddommerklub Strategi 2009 – 2011.
Lisbeth Nielsen Formand for Gladsaxe Judoklub Forældreinvolvering.
Fastholdelse af medlemmer
Velkommen til informationsmøde vedr. MTB Randers
17. maj 2011Regionalmøde Herning VELKOMMEN. 17. maj 2011Regionalmøde Herning AGENDA •Medlemssituationen •Register over dårlige betalere •Introduktionskort.
Det forpligtende fællesskab. Vester Skerninge •Landsby med indbyggere beliggende midt imellem Svendborg og Faaborg på Sydfyn •11 idrætsforeninger.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
19 April 2006 Virksomheds Dialog Gruppen Mødeleder Valdemar Thomsen 1 Om at forstå praksis fælleskaber / netværk og hvorfor de forandrer.
Dansk Svømmeunions politiske program
udarbejdet af GLADSAXE ISHOCKEY
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Valg til Skovlunde Lokalråd 2006Side 1 Skovlunde Lokalråd - hvad laver vi ? Valg til Skovlunde Lokalråd 1. marts 2006.
1 Fastholdelse og fodbold Indhold: -”Farvel til fodbold” -”Årgang 1992 – hvad har de gang i?” -Erfaringer fra tidligere fastholdelsesprojekter.
Velkommen til KLUB 1. KLUB 1 – et tilbud til dig der er ny på landbrugsskole > vi giver dig et netværk og nye kammerater > vi giver dig sjove oplevelser.
Forskellige typer netværk Det personlige netværk: Uformelt Grænseløst Komplekst Det organiserede netværk: Noget, man er medlem af En defineret ramme Quiero.
Sport2go et samarbejde mellem kommune og DGI v. DGI Formand Søren Møller.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Opfattelse af DFIF Forbundet: –Positive –Aktivt, dynamisk og lydhørt forbund Firmasport: – Samvær, uformel, aktivitet.
SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.
NETVÆRK Dit netværk er nyttigt, når du har brug for at få
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Frivillighed i danske idrætsforeninger August 2012 Temamøde,
HVAD ER UDSATTE BØRN OG UNGE? Børn og unge med: Økonomiske Sociale Kulturelle forhold som gør, at de ikke kan deltage i foreningslivet på lige fod med.
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
DMU Klublederseminar 3. november 2007 Leif Chr. Mikkelsen.
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Workshoppens indhold Projektrådgivningens arbejde Barrierer for deltagelse i projekter/aktiviteter Konkrete løsningsmodeller Klassiske fejltrin Eksempler.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Hvad skal vi tænke igennem og beslutte ? Strategi for Højbjerg Badmintonklub frem mod 2010 Opgave.
Børne- og Kulturchefforeningen Formål Styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale sammenhold faglig interessevaretagelse inden for medlemmernes ansvarsområder.
Udvikling af § 79-området. 2 Indhold 1.Baggrund 2.Mål 3.Inspiration 4.Vision 5.Hvad skal der til? 6.Næste skridt?
1 Vision – Mission - Værdier - Mål – Midler - Politikker.
Samarbejde på tværs Baris Atak Integrationskoordinator
Principper for børne- og ungdomsfodbold i Kjellerup IF Februar 2016.
FIA Breddeklubudvikling Forventningsafstemning - MAR 2011 Processen sådan gør vi Mission & visioner Værdi- grundlag Organisation Funktions- beskrivelser.
Succes med badminton for årige begyndere og let-øvede VIKs opskrift på at: - skabe et attraktivt badmintonmiljø og - få del i et uudnyttet medlemspotentiale.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Frivilligkampagnen Styrker dig og fællesskabet DGI Ø ledelsesforum 30. november 2013 DGI Ø bestyrelsesmøde 10. december 2013.
2007 Projekt 4K Udsatte unge kunne vi have dem i afprøvning i Falck Falck Randers.
BMS Herlev Klubmøde 22. oktober 2015: Sammen flytter vi klubben.
Strategispor for ”Flere skal spille bedre squash”
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Samarbejdsaftale Badminton
DGI svømmekonference 2012 i DGI-huset Herning
RY BADMINTON KLUB 10 års plan – at arbejde med målsætninger
Behovsundersøgelse Blandt håndboldklubber – opsummeret resultater, identificerede behov og mulige udviklingstiltag.
SAMMENLÆGNING AF ALF- OG PALF-FONDE
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
Fra mursten ….til motion og muligheder
Smidstrup prisen 2001 Jesper Larsen
DGI Vision Fusionsaftale
Styrk foreningen Skab en attraktiv forening for frivillige
Vision DGI og DIF’s fælles vision: I 2025 skal mindst 75 pct. af danskerne dyrke idræt, og mindst 50 pct. af danskerne skal dyrke idræt i en forening.
Badminton for unge Engesvang oktober
BADMINTON Netværksmøde foråret
DGI Lederuddannelsen 17. Og 18. april 2015
Ledelsesforumsmøde 28. November 2016.
5 gode argumenter for hvorfor det skal til din klub
[klik og indsæt kommunenavn]
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg
Præsentationens transcript:

” FORENINGEN - ET FEDT STED AT VÆRE”

Hvad er projektet ”Foreningen – et fedt sted at være” DGI Landsplan har 14 foreninger med i projektet Hvad er målet: –”Et fedt sted at være” De 12 til 16 årige - Hvor er de?? –Det er de unge selv, der ved det… –Det er jer, som klubber, der kan finde ud af det…

HVORFOR STOPPER DE UNGE?? –Træneren –Venner / kærester (uden for klubben) –Fritidsarbejde –Uddannelse –”Klub” –Osv….. –Ovenstående er en proces der tager tid - Den skal stoppes…

HVAD GØR VI?? –Spørg dem, hvorfor de stopper –Livet for de unge er andet end sport –Fleksibilitet –Brug ressourcer på træneren til ”3. holdet” –Mindsk niveaudelingen –Skab et socialt budget –Osv…

UNGDOMSRÅD Fasthold de unge i klubmiljøet selv om de ikke længere er aktive –over 50% vil reagere positivt! - Hvis de bliver spurgt… Lad dem få indflydelse og ansvar Skab rum for at de kan blive klogere ”Forkæl” dem og giv dem oplevelser som ledere Skab rum for udvikling

Hvordan? Møde med kontaktpersonen / bestyrelsen Møde med de unge i klubben - interview Ungdomsråd, møderække, arbejdsmøder… Arrangementer Nye tiltag Trænerkursus Inspiration for ungdomsudvalgene Idé-hæfte

KLUB??? Kontaktperson: Medlemmer i ungdomsrådet: Hvordan skal vi arbejde? –Grupper –Arbejdsmøder –Hvem gør hvad –Diverse –…–… Hvad skal vi arbejde med? –Arrangementer og tiltag –diverse

Hvad så nu? Hvordan når vi toppen? Samarbejde og i fællesskab…