Løft og lær Flerfaglig og virtuel skriftlighed Rammeforsøg A: Fleksibel anvendelse af uddannelsestid og elevtid.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Progression i de større skriftlige opgaver:
Advertisements

Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Metode i AT Religion.
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Måske er I bedste venner i et år,
Grammatik hvorfor og hvordan?
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Dansk 1. klasse.
Skriftlighed og læring
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Skriftlighed i undervisningen INTERNATIONAL ØKONOMI
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
”Ny skriftlighed” Elevernes studieforberedende skrivekompetencer
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Fællesfaglig og faglig skrivning Ideer til sammenhæng Odense, oktober 2011 Birgitte Darger Det frie Gymnasium (i projekt med Ørestad Gymnasium)
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Celle. Arvemateriale Ukøn formering alkohol Det vil sige det handler om Dagligdags sprog Begyndende fagsprogfagsprog.
december 2010 Dansk-historie opgave. Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
Skriftlighed i biologi
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Celle.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Værkstedsundervisning
Skrivning af SRO 3-5.maj 2010.
Skrivning af SRP december Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
Celle. Arvemateriale Ukøn formering alkohol Det vil sige det handler om Dagligdags sprog Begyndende fagsprogfagsprog.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Skrivekursus 1.e ..
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Studietid på Sankt Annæ Jeppe Struve Larsen, pædagogisk leder Julie Debois, lektor (dansk, religion) Steffen Samsøe, lektor (matematik, fysik)
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Fou-forløb: Mini-SRP SO-forløb. Målsætning Vi vil forberede eleverne til at fremstille den gode SRP, specielt med henblik på: at kunne skrive flerfagligt.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
Projektet Projektets titel: ”Profil, faglig identitet og anvendelsesorientering” Projektets primære formål: Øge elevernes aktivitet og autonomi Projektsdeltagere.
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Portfolio! Jacob, 7.B.
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Lederseminar, Veng 16. maj 2017 v. Jens H. Lund
Studieretningsprojektet!
Elevernes evaluering af grundforløbet
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
StudieRetningsOpgaven
Den analyserende Artikel
SSO - Større skriftlig opgave
Mindset og formativ evaluering i sprogfagene:
StudieRetningsOpgaven
Dansk på GF2.
Velkommen til fagligt samspil
Flerfagligt Forløb 4/SRO
SRO 2018 hHx.
StudieRetningsOpgaven
SRO SKRIV!.
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
dho- og sro-evaluering
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Løft og lær Flerfaglig og virtuel skriftlighed Rammeforsøg A: Fleksibel anvendelse af uddannelsestid og elevtid

Baggrund Ny Skriftlighed i Ungdomsuddannelserne (regionalt projekt) Projekt Uddannelsesløft (kommunalt projekt) Ny Nordisk Skole (nationalt projekt)

Målsætninger for projektet Øge genrebevidsthed i alle skriftlige opgaver Øge fokus på feedforward i skriveprocessen Komme tættere på skriveprocessen Øge bevidsthed om skriveprocessen Fokuseret træning af almene skrivekompetencer som de fremgår af bilag 4 Midlet: omlagt skriftlighed

Almene skrivekompetencer (bilag 4) genrebevidsthed sproglig korrekthed disposition argumentation anvendelse af citater, figurer, illustrationer m.v. præsentation relevante henvisninger, noteapparat og litteraturliste -> Fokus for Omlagt Skriftlighed (OS)

2 indsatsområder Fagfaglig indsats – Processkrivning (feed-forward) Almenfaglig indsats – Almene skrivekompetencer → Transfer mellem fagfaglig og almen faglig indsats

Processkrivning – feed- forward

Blog

Evaluering Karakterer i SRO: SA - EN - MA (2013): 5,8 SA - EN - Ma (2014): 5,0 SA - EN - Ma (2015): 7,8 Elevinterview

Der er mulighed for at blive skubbet i den rigtige retning fra starten, hvis man nu er på vej til at skrive noget, der ikke er helt rigtigt, eller man mangler den røde tråd. For mig har det udvidet mit fagsprog og på den måde også gjort, at jeg mere naturligt bruger det i mine afleveringer end jeg gjorde førhen, så nu er det blevet mere inkorporeret i mit sprog Vi har lært om de taksonomiske niveauers betydning for opgaven. Jeg har indset, at jeg faktisk før bare lavede engelske opgaver på det redegørende niveau. Nu har jeg lært, at jeg skal analysere og fortolke for at vise, at jeg har forstået teksten. Det har været godt, at vi har kigget på konkrete eksempler fra tidligere større skriftlige opgaver, så man ved, hvordan det ser ud, og hvilke ting man skal huske, for det kan godt være lidt forvirrende, når man sådan sidder og får at vide, at nu skal man skrive diskussionen, for man har aldrig set det før. Procesafleveringerne fungerer godt, jeg får næsten automatisk en bedre karakter, hvis jeg laver rettelserne, men jeg er bange for, at jeg i en eksamenssituation ikke vil kunne gøre det ligeså godt

Pædagogisk kongstanke Aflære Efter aflevering at fortælle, hvad der var forkert Alene at være forpligtet på fagfaglige mål At være med udelukkende før og efter afleveringsfrist Tillære Før aflevering at fortælle, hvad der er rigtigt Også at være forpligtet på fællesfaglige mål (bilag 4) At være med i processen

Implementering Forsøg med omlægning af elevtid i studieretningsfag + dansk i 1.y 25% af elevtiden er omlagt i studieretningsfagene i 2.g (i 3 klasser også i dansk) Forsøg med omlægning af elevtid i studieretningsfag i 3.d Målet: at gøre eleverne dygtigere og mere sikre (minimere kompleksitet) Midlet: at komme tættere på skriveprocessen Udfordring: fokusere på større skriftlige opgaver og på de fagfaglige afleveringer