Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Præsentation af materialer på personalemøde
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Et væksthus for børn og voksne
Udskoling Informationsmøder 30. januar og 3. februar 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Skolereformen Overordnede mål:
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Skolereform august 2014………………
Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen og
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Velkommen til valgmøde
Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Hvem er vi?. En ganske almindelig folkeskole i Halsnæs Kommune, der ligger i et socialt belastet område 480 elever fra Bh-klasse til 10. Klasse Vi er.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Folkeskolereform 2014.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Folkeskolereform Forældremøde nr maj 2014.
Social kompetence Oplæg den 28. Oktober 2008 Kildevældsskolen Per Schultz Jørgensen.
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Inklusion på Skovlyskolen. Mål for inklusionsarbejdet; Udvikle inkluderende læringsmiljøer Understøtte stærke forældrefællesskaber Fastholde høj faglighed.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
AKT på Dybbøl Skolen.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Visioner for arbejdet i skolebestyrelsen på Rolloskolen.
Skoleforvaltningen Inklusion Inkluderende miljø på Kærbyskolen.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Samskabelse – forældre som ressource Rådet for Børns Læring, 8. April 2016 Rikke Slot Johnsen, konsulent Aarhus Kommune T: E:
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Eksempel på en case: Casper er en dreng på 14 år, som gennem de sidste 4-6 måneder har haft vanskeligt ved at komme i skole. Der beskrives mavesmerter,
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Skoleleders rolle og kompetence, når det gælder inklusion i folkeskolen KL 2011.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Velkommen til Skolen ved Sundet
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Når alle er forskellige er ingen anderledes
”Alle til idræt” IBOS konference Middelfart 2018 Tine Teilmann, synskonsulent i Roskilde kommune Tine Soulié, Handicapidrættens Videnscenter.
Princip for skemalægning
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.

Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.  Alle børn lærer noget af inklusion.  Mangfoldighed, empati  Antallet af ”varme” hænder gør forskellen.  Vi bruger ressourcer på lærere og pædagoger.  Vi søger alt den hjælp vi kan få.  Fra PPR, læringscentre, kurser og andet.  Ledelse og kollegaer er sparringspartnere – døren er altid åben.  Tilsidesættelse af behov fra kollegaer, andre elever osv. – Vi hjælper hvor udfordringen er størst.

Lærerens perspektiv  Klassen lærer at arbejde selv.  Hvilket giver mig tid til andre udfordringer.  Differentierede krav, aftaler, forventninger mm. Efter aftale med elev og forældre.  Skema, skoledage, lokaler, pauser, aktiviteter osv.  Det faglige fokus sættes i baggrunden – væk med bogen.  Forældrenes opbakning er afgørende – fokus på en positiv dialog.  Vi forsøger at arbejde forebyggende  Skilsmissegrupper, samtaler med børn og forældre mm.

Ulemper  Stort pres på læreren fra elever, forældre, samfund mm.  Resten af klassen og skolen bliver udfordret af inklusion.  Tiden til andre udfordringer som faglig støtte mindskes.