Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

Bjarne Ibsen Professor, Forskningsleder
Årsmøde for alle forældre 8. marts 2007 ”Skolen sprænger alle rammer” Årsmøde for alle forældre Mårslet Skole Torsdag den 8. marts 2007 Klokken
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Positivt lederskab Hvad er det særlige ved ledelse af frivillige?
Historie •Sejlklubbens formand nævner behov for bedre faciliteter i sin beretning på efterårsgeneralforsamling, 2002 •Generalforsamlingen er positivt stemt,
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Stress og ledelse.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
C4 i Hillerød Handel Turisme, kultur, sport Uddannelse Erhverv C4 Sammen er vi stærkere! C4 er en medlemsbaseret paraplyorganisation, der samler Hillerøds.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Repræsentantskabsmøde 2008 Foreningudvikling. Foreningsudvikling - Repr. møde Baggrund- Udvikling ”En naturbestemt, indefra betinget eller.
10 roser til dig.
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Workshoppens indhold Projektrådgivningens arbejde Barrierer for deltagelse i projekter/aktiviteter Konkrete løsningsmodeller Klassiske fejltrin Eksempler.
Randers Kommune IT-udviklingsprogram Temadag for IT-afdelingen den 21. Maj 2007.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
STABILITET I EN FORANDERLIG VERDEN Hvordan skal itSMF udvikle sig fremadrettet Michael Imhoff Nielsen
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
Børne- og Kulturchefforeningen Formål Styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale sammenhold faglig interessevaretagelse inden for medlemmernes ansvarsområder.
Mål og visioner for fremtiden Vision, mission, mål og værdier blev revurderet sidste år – og de holder. Det politiske program er fra 2007, og det skal.
Orientering fra det politiske liv v. Tina Lambrecht Årskonferencen for TR 3. september 2012.
Frivillighed i Danmark Resultater fra en befolkningsundersøgelse.
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
Borgermillionen 2015 Indledende drøftelse, Økonomiudvalget.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
NY ORGANISATIONSSTRATEGI Generalforsamling 23. marts.
Hvad er Frederiksberg Idræts-Union ? 1 Interesseorganisation siden foreninger & idrætsudøvere Favner hele idrætslivet - Motionsløb – Elitehåndbold.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
SPILLET ER I GANG - ET UFÆRDIGT OPLÆG MED DEN VIDEN VI HAR DAGS DATO - MEDLEMSMØDET 27 APRIL 2016 FORHANDLINGERNE OM UDLODNINGSLOVEN.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Senioridrætten i vækst -idrætsvaner blandt 60+ i Danmark.
Fremtidens fagforening - hvad har det med miljø at gøre?
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
DANSK HANDICAP IDRÆTS-FORBUND Udvalgskonference 2007 Lørdag den 16. juni.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Antropologisk Undersøgelse af Vejle Roklub 2015 DFfR hovedgeneralforsamling 2016 Christopher Furlan.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
Velkommen – igen. Vi skal have ”slået sløjfen” for årets tour 2016 Du skal nyde det gode selskab Hvad var godt – hvad kan gøres bedre Vi skal åbne for.
Samarbejdsaftale Badminton
Nye medlemmer og frivillige i aftenskolen
Status på Badminton ift. visionsarbejdet
DGI svømmekonference 2012 i DGI-huset Herning
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Se mere om L21 ansøgning på
Fra vision til handling
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
SAB 2017 – Ændrede rammebetingelser
Firmamøde Firmanavn.
Velkommen til generalforsamling 2. marts 2018 !
PRÆSENTATION AF VISION FOR UDVIKLING BADMINTON
FIC Udviklingsplan 2020.
BADMINTON Netværksmøde foråret
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Få mere at vide - LYT - SPØRG
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen

Agenda Et par budskaber Hvem er vi Baggrundstæppet Hvad har vi gjort indtil nu Hvor er vi nu Hvilke spor er lagt ud

Agenda Et par budskaber Hvem er vi Baggrundstæppet Hvad har vi gjort indtil nu Hvor er vi nu Hvilke spor er lagt ud

Vores budskab til jer Stilstand er tilbagegang

Få fundamentet i orden

Agenda Et par budskaber Hvem er vi Baggrundstæppet Hvad har vi gjort indtil nu Hvor er vi nu Hvilke spor er lagt ud

Vores organisation

Agenda Et par budskaber Hvem er vi Baggrundstæppet Hvad har vi gjort indtil nu Hvor er vi nu Hvilke spor er lagt ud

Baggrundstæppe Trætte frivillige efter worldOutgames i 2009 Dårligt samarbejde mellem Pan Idræts afdelinger Manglende lyst til at udvikle foreningen Meget tungt fokus på drift og holde foreningen ”oven vande” Afvikling af afdelinger (idrætsgrene) Nye ildsjæle Solid økonomi Forretningsfører Vores historie - +

Men… Der er en god historie at fortælle… Vi har medlemsfremgang Vi åbner nye afdelinger Vi har engagement blandt medlemmerne Vi er den største LGBT organisation i Danmark Vi er flere gange blevet fremhævet af andre europæiske LGBT-klubber som et fyrtårn i udviklingen af vores organisation. …

Agenda Et par budskaber Hvem er vi Baggrundstæppet Hvad har vi gjort indtil nu Hvor er vi nu Hvilke spor er lagt ud

Hvad har vi gjort indtil nu? Styr på organisationen Fokus på at generalforsamlingen påtog sig ansvaret som foreningens højeste myndighed. – Et generalforsamlingsudvalg med egen formand (Visions- og Strukturudvalget). Uafhængigt af bestyrelsen. Proces med DGI omkring tiltag for at øge sammenholdet i foreningen (bred tilslutning) Underudvalg med vedtægtsarbejde, hvor foreningen blev sat sammen på en helt anden måde. Klar fordeling af kompetencer og økonomi (vedtaget uden ændringer). – Årsprogrammet som styringsdokument Ændret sprogbrug og kultur omkring vores fællesskab

Hvad har vi gjort indtil nu? Haft løbende processer med DGI om tværgående emner – Fortællingen om Pan Idræt som organisation – At modtage nye medlemmer i fællesskabet – Kickoff frivillighedspolitik Bestyrelsens nye rolle – Fra bevillingsgiver til ledelse af foreningen – Nye fora for samarbejde med afdelingerne (formandsnetværket og økonomiudvalgt) Professionalisering af administrationen – Løfte administrative byrder væk fra de frivillige – Udrulning af Conventus og centraliseret lokaleadministration

Hvad har vi gjort indtil nu? Fokusering af vores tilgang til public affairs – Stor aktivitet i den idrætspolitiske debat – Tværgående markedsføring Fra 1980’erne til den digitale forening – Gør samarbejdet i foreningen så enkelt som muligt – Anvender digitale løsninger i stor stil

Agenda Et par budskaber Hvem er vi Baggrundstæppet Hvad har vi gjort indtil nu Hvor er vi nu Hvilke spor er lagt ud

Hvor er vi nu? Pan Idræt har i det sidste 1½ år oplevet en stor medlemstilvækst, alene fra marts til maj måned i år er vi vokset med 4 pct. Vi har i samme periode startet 4 nye idrætsinitiativer – det sidste nye er regnbuefamilieidræt, som er blevet en stor succes. Vi har slet ikke nok styr på vores vigtigste ressource – de frivillige

Hvor er vi nu? Hvad har vi gjort for at øge den frivillige indsats – Fra flerhed til enkelthed i opgaver – Vi har opsat økonomiske incitamenter for afdelingerne til at komme med frivillige – Frivillige skal opleve anerkendende ledelse – Droppet støvede betegnelser – Ingen skal ”gå til administration” i deres fritid Vi har besluttet at lave en forpligtigende frivillighedspolitik: – De værdier, som vi bygger frivillighed på (ansvarlighed i opgaven) – De forventninger og krav vi har som forening til den frivillige – De forventninger og krav som den frivillige har til Pan Idræt

Agenda Et par budskaber Hvem er vi Baggrundstæppet Hvad har vi gjort indtil nu Hvor er vi nu Hvilke spor er lagt ud

Spor som er lagt Ny workshop til september med alle afdelingsformænd Vip arrangement – Eksklusivitet, sjovt og gode sociale relationer Synlig anerkendelse – Tak fordi DU er frivillig! Årets frivillig, træner, afdeling, holdkammerat Uddannelse